Presidentti Niinistö puhui ´suomalaisuuksien summasta´ (juttukommentit)

Tarja Halosen presidenttikaudella glbti-ihmisten asema tasa-arvoistui ns. valtaväestöön verrattuna. Halosen näkyvä toiminta nimenomaan glbti-ihmisten yhdenvertaisuuden hyväksi ajoittuu lähinnä presidenttikauttaan edeltävään aikaan. Halosen Seta-puheenjohtajuudesta on aika noin kolme vuosikymmentä. Jää nähtäväksi, miten Halosen yhteys glbti-asioihin näkyy jatkossa.

Suomen kansa valitsi itselleen hyvän presidentin, minun mielestäni parhaan ehdolla olleista. Puoliso tuli kaupan päälle. Presidentillä on melko vähän todellista valtaa. Hyvä niin. Presidentti edustaa Suomea kansainvälisesti, allekirjoituksellaan hän hyväksyy eduskunnan säätämät lait ja niin edelleen. Virassaan hänellä on kuitenkin paljon "pehmeää" valtaa, mielipidevaikuttajana.

Glbti-ihmisiä koskevissa kysymyksissä Sauli Niinistö on osoittanut kohtuullisen myönteistä suhtautumista. Niinistö mm. äänesti kymmenen vuotta sitten voimaantulleen silloin edistyksellisen parisuhdelain puolesta. Avioliittoasian suhteen Niinistön kouluttaminen on kuitenkin vielä kesken. Syystä tai toisesta hän suhtautuu vastahakoisesti nyt keskustelun alla olevaan avioliittolain muuttamisesta yleiseksi - vaikka hän onkin halukas saattamaan kuntoon käytännön eriarvoistavat tekijät nykyisessä tilanteessa: rekisteröityneiden parien yhteisen sukunimen, adoptiokysymyksen ja siviilisäädyn kirjaamiseen tietojärjestelmiin liittyvän "outtaus"-ongelman.

Onnea matkaan uudelle presidentille!
  • 2 / 11
  • Blueriver
  • 1.3.2012 14:09
"Avioliittoasian suhteen Niinistön kouluttaminen on kuitenkin vielä kesken."

Niinistöä pitää heti huomisesta alkaen ruveta parjaamaan piiloitetusta vihapuheesta jos hän ei välittömästi ala tekemään töitä Suomen historian järkyttävimmän, hirvittävimmän ja tuskallisimman ihmisoikeusrikkomuksen, nimittäin homojen naimaoikeuden saamiseksi maahamme. Näen päivittäin Punavuoren ja Kallion kaduilla kuinka miljoonat ihmiset kärsivät suunnattomasti tästä käsittämättömästä vääryydestä, jonka hirveyttä ei voi verrata mihinkään muuhun maailmanhistorian julmuuteen. Tänäänkin kävelin Iso-Robaa pitkin ja näky oli kuin Raatteen tiellä: lukemattomia hglbtliglbtlsaslgblhbhl-ihmisiä tuupertuneina hankeen avioliitottomuuden aiheuttaman ihmisoikeusahdistuksen takia. Ai-van järkyttävää.
  • 3 / 11
  • Homopallero
  • 1.3.2012 14:12
Niinistön argumentti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan on täysin kestämätön ja ilmiselvä opportunistinen ja läpinäkyvä yritys nuoleskella homovihaajia ja järjellistää heidän narsistista ajatteluansa. Aivan naurettavaa edellyttää, että homojen liittoja ei saisi kutsua avioliitoiksi, koska "silloin tunkeudutaan ihmisten arvomaailmaan". Tunkeutuuko rotuerottelun poistaminen rasistien arvomaailmaan? Entäs naispresidentti tai naispappeus sovinistien ja kiihkouskovaisten arvomaailmaan? Tuskinpa Niinistö on tosisssan tasa-arvoista avioliittoa vastaan. Hänhän kannattaa jo käytännössä lain sisältöä.
Blueriver on sielunsa silmillä nähnyt ihan oikein. Parjauksen kohteeksi sopii kuitenkin paremmin pääministeri Katainen, joka ratkaisevasti vaikutti siihen, että avioliittolakia ei hoidettu hallituksen esityksenä, vaan hallitus pidättäytyi koko aiheesta.

Kokoomus tulee käyttämään kaikki viestinnän keinot lähihistorian häivyttämiseksi.

Kommenttia muokattu: 01.03.2012 klo 14:16

Kommenttia muokattu: 01.03.2012 klo 14:17
Blueriverin mainitsemaan piilotetusta vihapuheesta parjaamiseen ainakaan minä en aio liittyä. Ajattelin kuitenkin rakentavampaan huomioimiseen nopeampaa aikataulua kuin Blueriver. Ajattelin nimittäin jo tästä päivästä lähtien muistuttaa Sauli Niinistöä, että ei ole mitään syytä rajata avioliittoa vain naisen ja miehen väliseksi.
Sauli Niinistön ei ole tarvis muutamaan vuoteen piitata juurikaan sitä, mitä hänen asiansa vaikuttavat äänestäjien kantoihin. Äänestäjillähän on korkeintaan muutaman kuukauden tai jopa viikkojen mittainen poliittinen muisti. Ennen vaalia hänen piti varoa suututtamasta herkkähipiäistä änkyräsiipeä, eli piti toimia kieli keskellä suuta. Nyt hän voi sitten palata päiväjärjestykseen ja ottaa myönteisesti huomioon myös eteensä mahdollisesti tulevat sateenkaarikansan asiat.
  • 7 / 11
  • vaeltaja2006
  • 1.3.2012 15:14
Uudella presidentillä on jo ensimmäinen haaste edessään. Perussuomalaisten Oinonen vaati eilen eduskunnassa presidenttiä puuttumaan peliin, kun varuskuntia ollaan lopettamassa. Puuttuuko presidentti näihin suunnitelmiin? Onko hän kiitollisuudenvelassa perussuomalaisille? Siltä suunnalta luultavasti tuli paljon ääniä.
  • 8 / 11
  • Tasa-arvoa
  • 1.3.2012 18:29
Valitettavasti nyt taitaa olla edessä hitaammin kehityksen vuodet. Ensin persujen vaalivoitto ja sitten Niinistön vaalivoitto konservatiivien äänillä. Mutta kehitys kulkee latujaan enkä usko että konservatismissa on sitä voimaa, joka kokonaan pysäyttäisi kehityksen. Mutta hidastua tämä selkeästi on.
Niinistö ei ole ollu sodassa rintamalla, joten hän ei tiedä, mikä merkittävä henkinen selkäranka silloiset suomalaiset homot ja lesbot rintamilla ja korsuissa olivat. Homot tarjosivat sekä henkistä että fyysistä tukea rintamillamme.

Niittenkin ansioitten nimessä suomalaiset homot ja lesbot ansaitsevat naimaluvan. Kirkollispiirithän ovat Suomessakin varastaneet avioliiton vain omaan käyttöönsä ja vain pihtaavat sitä rakastavilta ihmisiltä.

Tässä City-lehden melko ansiokas ja mukavan itseironinenkin historia-artikkeli vuodelta 2002, jolloin rekisteröity parisuhde saatiin voimaan

http://www.city.fi/artikkeli/100+vuotta+ulos+kaapista/632/

Helsingin Pridehän jo viime kesänä 2011 kaukoviisaasti petasi paraatipaikkaa Ylpeitten heteroitten tai rullaluistelijoitten joukossa myös Sauli Niinistölle ja Jenni Haukiolle - nähtäväksi jää, onko heissä kykyä tulla mukaan paraatipaikalle tänä kesänä. Outoahan ja jopa huolestuttavaa olisi, jos asevoimiemme ylipäällikkö pelkäisi joukkotapahtumia - saatika häpeäisi seksuaalisuuttaan.

Kommenttia muokattu: 01.03.2012 klo 21:56
Kitisemisen sijaan Seta-homot vois tehdä kansalaisalotteen homoavioliitoista. Jos vähintään 50 000 äänioikeutettuu Suomen kansalaista sen allekirjottaa, niin eduskunta ottaa sen käsittelyyn ja sen perusteella joko hyväksyy tai hylkää sen.

Allekirjotukset voi kerätä joko sähkösesti tai paperilla.
Varmaan kansalaisaloite syntyykin, mikäli nyt lähetekeskustelua odottava lakialoite avioliiton muuttamiseksi yleiseksi ei saa siipiä alleen.