USA: Presidenttikilpa käynnistymässä (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • Havainnoija
  • 15.8.2011 14:41
Republikaanien presidenttiehdokkaiksi pyrkivistä ainakin Bachmann, Santorum, Pawlenty ja Romney ovat allekirjoittaneet pitkähkön homovastaisen vakuutuksen, jossa he lupautuvat

-ajamaan koko maata koskevan homoavioliittokiellon
-nimittämään tuomareita, jotka ovat sitä mieltä, että perustuslaki ei oikeuta samaa sukupuolta olevien avioliittoja
-järjestämään kansanäänestyksen pääkaupunki D.C:n tasa-arvoisesta avioliittolaista, jotta se saataisiin kumottua
-murtamaan liittovaltiolle tasa-arvoista avioliittolakia ajavien rintaman ja
-perustamaan ”presidentillisen komission uskonnollisten vapauksien puolesta”. Tarkoittanee erioikeuksia kiihkouskovaisille, jotta he saisivat vapaasti syrjiä homoja.

Tämän vakuutuksen tai lupauksen on laatinut, kuinkas muuten, ihmisoikeusjärjestö SPLC:n listaama homovihajärjestö NOM.

Tästä kaikesta huolimatta ehdokkaiksi pyrkivät yrittävät todistella, kuinka he arvostavat ja kunnioittavat homoja. Näin tekevät myös homovihamieliset suomalaispoliitikot. He arvostavat ja kunnioittavat meitä, mikäli ymmärrämme paikkamme muiden takana, olemme hiljaa, emmekä vaadi mitään oikeuksia vaan tyydymme kiltisti alempiarvoiseen asemaan.
  • 2 / 8
  • Havainnoija
  • 15.8.2011 19:08
Teksasin kuvernööri Rick Perry on myös ilmoittautunut presidenttikisaan. Perry on uskovainen republikaani, joka järjesti sunnuntaina 30 000 osallistujan rukoustilaisuuden. Tilaisuutta tuki American Family Association, joka sekin on ihmisoikeusjärjestö SPLC:n listaama homovihajärjestö.

Perryn mukaan Amerikkaa on johdettava parempaan suuntaan. Se tarkoittaa hänen mielestään muun muassa sitä, että homot eivät tarvitse kaikkia oikeuksia ja niin edelleen.

Republikaanien presidenttiehdokkaiksi pyrkivien ajatusmaailma on poikkeuksellisen kutistunut ja lukkiutunut.
  • 3 / 8
  • Roskakuski
  • 17.8.2011 10:31
Hyvin ollaan taas perillä asioista!!! Ron Paul, yksi Teekutsu-liikkeen kärkiehdokkaista kannattaa voimakkaasti homo-liittoja vaikka itse henkilökohtaisesti on sitä mieltä, että avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen välinen. Hän on 75-vuotias eikä kukaan ole USA:ssa kyseenalaistanut hänen sopivuuttaan presidentiksi ikänsä puolesta.

Linkki: http://www.youtube.com/watch?v=ws7Zp41fByE&feature=player_embedded

Kommenttia muokattu: 17.08.2011 klo 10:42
Ron Paul on oman tiensä kulkija republikaanien parissa, hän edustaa puolueen ns. libertaristista siipeä. Ronin aatetta voisi kuvailla seuraavasti: Paljon valtaa osavaltioille, perustuslaki kunniaan ja liittovaltion valta minimiin.

Hauska kampanjalaulu Ronin edellisestä kisasta vuodelta 2007:
http://www.youtube.com/watch?v=QiKh9Ko3mw4&feature=related

Jos pelkästään HLBT-näkökulmasta katsoo, niin Ron Paul vaikuttaa olevan huomattavasti parempi vaihtoehto kuin Michelle Bachmann.
  • 5 / 8
  • Public eye
  • 17.8.2011 12:23
Roskakuskin heitto ei oikein avautunut ainakaan minulle, ellei tuo "hyvin perillä asioista" ollut tarkoitettu otettavaksi kirjaimellisesti :)

Ron Paul on siis sitä mieltä, että osavaltioilla on oltava täysi ja jakamaton oikeus päättää siitä, saavatko samaa sukupuolta olevat solmia avioliiton, ja niillä on myös oikeus päättää, tunnustavatko vai ei ne toisessa osavaltiossa laillisesti solmitun avioliiton. Liittovaltiolla taas ei pitäisi olla mitään sananvaltaa siihen, millaisia sopimuksia ihmiset tekevät keskenään ja millä nimellä he sopimustaan kutsuvat.

Tarkasti ottaen Ron Paul ei siis kannata homo(avio)liittoja, vaan osavaltioiden vapaata valtaa yksin päättää, sallivatko vai ei ne alueellaan homoliitot ja hyväksyvätkö vai ei ne muualla vahvistetut homoliitot. Mielestäni tämä käy ilmi myös itse yllä olevasta uutisesta.
  • 6 / 8
  • Havainnoija
  • 17.8.2011 16:03
Iowan mielipideäänestyksen voittanut Michele Bachmann on noussut republikaanien keulakuvaksi.

Bachmann on kertonut, että homous on paholaisesta, se on orjuutta, epätoivoa ja muuta vastaavaa. Nyt Bachmann ilmoitti, että hän haluaa armeijan homokiellon (DADT) takaisin. Se on hänen omien sanojensa mukaan ”toiminut hyvin”.

Bachmannin puolison johtama klinikka, jossa on harjoitettu homonparannuspuoskarointia, on edelleen tutkinnan kohteena.

Bachmannin edustama Anoka-Hennepinin koulupiiri on liittovaltion oikeusministeriön ja opetusministeriön tutkinnassa. Siellä on tapahtunut poikkeuksellisen paljon homonuorten itsemurhia. Koulukiusaus on yleistä, ja koulukiusatut hlbt-oppilaat ovat nostaneet syytteitä ihmisoikeusjärjestöjen kautta. Bachmann on vastustanut lainsäädäntöä, jolla puututaan koulukiusaamiseen ja syrjintään. Hänen mielestään sitä vaan sattuu.

Tällaisia moraalittomia, republikaanityyppisiä poliitikkoja on liikaa Suomessakin. Homonuorten itsemurhat, koulukiusaaminen ja syrjintä ovat kristillisten, perussuomalaisten ja monien muidenkin edustajien mielestä toisarvoinen asia, eivätkä he vaivaudu edes mainitsemaan ongelmaa.

Republikaanien presidenttitarjokkaiden ja suomalaispoliitikkojen lausuntoja seuratessa ei voi välttyä käsitykseltä, että he todellakin nauttivat siitä, kun voivat halveksia ja syrjiä meitä.
  • 7 / 8
  • Roskakuski
  • 17.8.2011 16:44
Michele Bachmann vaikuttaa olevan myös "hyvin perillä" siitä mitä puhuu: aloittaessaan kamppanjaansa Waterloo, Iowassa hän muisteli kaupungin suurtaa poikaa, John Waynea. Valitettavasti Waterloossa oli syntynyt John Wayne Gacy, 33 nuoren miehen murhasta teloitettu sarjamurhaaja. Näyttelijä John Wayne oli syntynyt Winterset, Iowassa. Eilen 16.8. hän kertoi kuulijoille päivän olevan Elviksen syntymäpäivä. Melkein oikein, päivä on Elviksen kuolinpäivä....
  • 8 / 8
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 19.8.2011 21:28
Yhdysvaltain politiikassa uskonnolla on ollut merkittävä ja julkinen osuus. Presidentti Bush piti kuuluisia maanantain aamurukouksia, joita videoyhteyden kautta johti megakirkon johtaja ja saarnaaja. Samainen pastori kärähti kuitenkin eräänä päivänä muutaman vuoden suhteestaan miesprostituoituun. Pastori itse paljastui kaappitapaukseksi. Rukoushetkistä ei sen jälkeen puhuttu Valkoisessa talossa.

Olen kummeksinut pitkään uskonnon korostunutta sijaa politiikassa, ymmärtämättä eurooppalaisena juurikaan syytä mittavaan korostamisen tarpeeseen. Nyt Hesarissa on mainio analyysi juuri tästä asiasta otsikolla Yhdysvaltain politiikka ammentaa uskonnosta. Maan johtajien tavassa korostaa politiikkansa hyveellisyyttä näkyy kristillisten myyttien vaikutus.

Kirjoittaja on Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista. Hän kirjoittaa mm. seuraavasti:

- Yhdysvaltojen presidenttiä on usein verrattu uskonnolliseen johtajaan, joka saarnaa kansalleen oikeasta tiestä ja kansallisesta totuudesta. Myös George W. Bushin presidenttiys perustui kansakunnan johdattajan ihanteeseen. Sille oli leimallista uuskonservatiivinen näkemys hyvästä ja pahasta, joiden taistelua historian katsottiin ilmentävän.

- Al Qaidaa ja "pahan akselia" pidettiin Bushin aikana olemukseltaan pahoina. Niiden rinnalla Yhdysvallat nähtiin hyvyyden sanansaattajana, joka oli aina taistellut pahuuden eri muotoja – fasismia, kommunismia ja terrorismia – vastaan. Yhdysvaltojen virheitä, kuten maan sotilaiden harjoittamaa kidutusta Abu Ghraibin vankilassa Irakissa, ei pidetty merkkeinä pahuudesta vaan yksittäisinä ja anteeksiannettavina hairahduksina muuten oikeamielisessä politiikassa.

Kirjoitus on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa:
http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Yhdysvaltain+politiikka+ammentaa+uskonnosta/1135268654594/?cmp=tm_etu_paakirjoitus

Ehkä tuon kautta presidenttikisakin avautuu hieman paremmin kuin tähän mennessä.