USA: Presidenttikilpa käynnistymässä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 8


Viime torstaina esittäytyi Iowassa tv-väittelyssä kahdeksan republikaanista presidenttikandidaattia. Nämä olivat mukana: Michele Bachmann, Herman Cain, Newt Gingrich, Jon Huntsman, Ron Paul, Tim Pawlenty, Mitt Romney ja Rick Santorum. Heidän suhteestaan avioliiton avaamiseen homopareille on 2 minuutin videoklippi.

http://thinkprogress.org/lgbt/2011/08/11/294460/all-the-anti-gay-rhetoric-from-the-gop-presidential-debate-in-under-2-minutes/

Kukaan heistä ei ole avioliiton avaamisen puolella. Mutta siinä suhteessa on eroja, pitäisikö liittovaltiotasolla perustuslaissa avioliitto määritellä vain naisen ja miehen liitoksi. Mitt Romney ja Michelle Bachmann puhuivat lakimuutoksen puolesta. Ron Paul haluaa sellaiset asiat osavaltioiden päätettäviksi. John Huntsman tukee Civil Unions -liittoja.

Ainoa avoimesti homo republikaaninen kandidaatti ei ollut saanut kutsua tv-keskusteluun.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

  • 1 / 8
  • Havainnoija
  • 15.8.2011, 14.41
Republikaanien presidenttiehdokkaiksi pyrkivistä ainakin Bachmann, Santorum, Pawlenty ja Romney ovat allekirjoittaneet pitkähkön homovastaisen vakuutuksen, jossa he lupautuvat

-ajamaan koko maata koskevan homoavioliittokiellon
-nimittämään tuomareita, jotka ovat sitä mieltä, että perustuslaki ei oikeuta samaa sukupuolta olevien avioliittoja
-järjestämään kansanäänestyksen pääkaupunki D.C:n tasa-arvoisesta avioliittolaista, jotta se saataisiin kumottua
-murtamaan liittovaltiolle tasa-arvoista avioliittolakia ajavien rintaman ja
-perustamaan ”presidentillisen komission uskonnollisten vapauksien puolesta”. Tarkoittanee erioikeuksia kiihkouskovaisille, jotta he saisivat vapaasti syrjiä homoja.

Tämän vakuutuksen tai lupauksen on laatinut, kuinkas muuten, ihmisoikeusjärjestö SPLC:n listaama homovihajärjestö NOM.

Tästä kaikesta huolimatta ehdokkaiksi pyrkivät yrittävät todistella, kuinka he arvostavat ja kunnioittavat homoja. Näin tekevät myös homovihamieliset suomalaispoliitikot. He arvostavat ja kunnioittavat meitä, mikäli ymmärrämme paikkamme muiden takana, olemme hiljaa, emmekä vaadi mitään oikeuksia vaan tyydymme kiltisti alempiarvoiseen asemaan.
  • 2 / 8
  • Havainnoija
  • 15.8.2011, 19.08
Teksasin kuvernööri Rick Perry on myös ilmoittautunut presidenttikisaan. Perry on uskovainen republikaani, joka järjesti sunnuntaina 30 000 osallistujan rukoustilaisuuden. Tilaisuutta tuki American Family Association, joka sekin on ihmisoikeusjärjestö SPLC:n listaama homovihajärjestö.

Perryn mukaan Amerikkaa on johdettava parempaan suuntaan. Se tarkoittaa hänen mielestään muun muassa sitä, että homot eivät tarvitse kaikkia oikeuksia ja niin edelleen.

Republikaanien presidenttiehdokkaiksi pyrkivien ajatusmaailma on poikkeuksellisen kutistunut ja lukkiutunut.