Kukat tai niiden lukumäärät eivät kerro mitään. Ne ovat kasveja. Eri kulttuureissa taikauskoiset ihmiset ovat antaneet kasveille eri merkiityksiä, joilla taas toisissa kulttuureissa on täysin eri merkitys. -Jättäkäämme hölynpölyn ja eläkäämme tätä päivää.
Laventeli oli yksi eufemismi sanalle homoseksuaali, käytettiin vielä 1960-luvulla. Orvokin/Violet lienee symbolisoivan värillään samaa. Orvokin sanotaan muistuttavan vulvaa (...en minä tiedä!),joten ehkä anatomiasta löytyy tuon symboli. Marlene Dietrich esitti Margo Lionin kanssa duettona kabaree vuosinaan kuuluisan numeron Wenn Die Beste Freundin, asuissaan kimppu orvokkeja. Orvokit symbolisoivat Weimarin Berliiniissä lesbolaisuutta.
Huipussaan kukkien kieli oli Viktoriaanisena aikana. Ruohokasvit tuon mukaan viittaavat "rakkauteen, joka ei tohdi sanoa nimeään", kuten myös alistumiseen "submission". Se, mitä ei voitu, uskallettu sanoa sanoin, sanottiin kukkasin. Taitava sitoja saattoi kirjoittaa jopa kokonaisen värssyn kimppuihin. Myös sillä, miten kukat sidottiin tai ojennettiin vastaanottajalle, oli merkityksensä. Joskus viestiksi riitti kukan tuoksu nenäliinassa.
Hannu, Tre: Koetin hieman valottaa kukkaiskieli-ilmiön syntyhistoriaa ja löytää yhteyden vaikkapa siihen, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvien ei ole ollut aina helppo avoimesti solmia kontakteja kaltaisiinsa. Homojenkin on pitänyt ilmaista asioita vaivihkaa, omanlaisella kukkaiskielellään.
Kukkien lukumäärä saattaa kertoa myös jotain lompakon sisällöstä. Tänä ystävänpäivänä käytin köyhänä opiskelijana 32 euroa yhden pienen kukkalähetyksen toimittamiseen.
Hannu, Tre:elle. Kukat ovat sentän ihan todellisia, oikeasti olemassaolevia, luonnollisia, joten niihin symboliikan liittäminen on paljon todellisempaa, kuin esim. vieläkin harrastettu täysin luonnoton, kuviteltuihin, täysin mielikuvitus-satuolentoihin uskottelu.
Miesrakasta muotokieli- ja värisymboliikkaahan voisi olla vaikkapa rantakukassa
Jos pelkkä viehkeä ja kaino viittaus ei riitä, voi katsella vaikka Mapplethorphen kukkapornoa. Näiden jälkeen taatusti kalla ei enää ole pelkästään hautajaiskukka - vaikka Mapplethorphen kallan voi nähdä metaforana AIDS epidemialle.