Rovasti siunasi naisparin rekisteröidyn liiton (juttukommentit)

  • 1 / 13
  • vaeltaja2006
  • 24.7.2008 13:08
Helsingin Sanomien uutisessa on varmaan pieni virhe. Liisa Tuovinen on Järvenpäästä.
  • 2 / 13
  • Karina77
  • 24.7.2008 14:51
Muissa asiasta uutisoineissa paikoissa (YLE, Kirkon tiedotuskeskus ja Kotimaa-lehti) on mainittu Tuovisen kuuluvan Espoon hiippakuntaan, joten Hesarissa on varmaan päätelty siitä näppärästi (ja virheellisesti), että haa, hän on espoolainen.

Kotimaa jatkoi tänään asiasta toisella artikkelilla: "Homoparin siunaus jakaa pappien mielipiteitä Espoon hiippakunnassa"
http://www.kotimaa.fi/kotimaa/index.php?option=com_content&task=view&id=5714&Itemid=38
Kotimaa-lehden nettikeskustelussa joku ehdotti, että toimintaohjeita olisi pitänyt kysyä Jumalalta. Minua on aina mietityttänyt, kuinka se teknisesti tapahtuu ja missä muodossa vastaus tulee. Onko rukoilevaisilla joku sisäinen näyttölaite, jolla homma hoidetaan, vai jonkinlainen tekstariviesti? Millaista tietoliikenneyhteyttä käytetään?

Luin joskus Insinöörilehdestä jutun, jonka kirjoittaja väitti tosissaan mitanneensa telepaattisen kanavan nopeuden. Se oli hänen mukaansa bitti per sekunti. Ajatellaan Jumalalle lähetettävän rukouksen kulkevan telepaattista kanavaa pitkin. Rukous sisältää varmasti paljon tunnetta. Se ei 160 merkin tekstarilla selviä. Veikkaisin viestin minimikooksi 1 megatavua. Lähdetään siitä, ettei sanomassa tarvita lainkaan tarkisteina edes pariteettibittejä tms. lisukkeita. Yksi sanoma olisi silloin 8 megabittiä. Tuollaisen sanoman välittämiseen kuluisi laskelmani mukaan yli 92 vuorokautta. Jos kysyjä on asettanut kysymyksensä Juu/ei-muotoon, vastaus on toki mahdollista saada nopeastikin sen jälkeen kun sanoma on mennyt läpi, edellyttäen ettei Jumala käytä kohtuutonta prosessointiaikaa ja systeemit ovat pystyssä, kuten oletan. Toivottavasti laskin kohdalleen. Tällaiseen kommunikointiin edes Lambeth-konferenssin aika ei riitä.

Toki voitaisiin ajatella rinnakkaisprosessointia, koko porukka samaan aikaan polvirukouksessa. Sitä kait Lambeth-konferenssissa ja vuosia sitten eduskuntatalon portailla on koetettu käyttää, mutta huonolla menestyksellä.

Täällä on keskustelijoina muutamia rukousalan ammattilaisia. Luotan heidän tietävän ja antavan selvennyksen tähän hankalaan kysymykseen.
  • 5 / 13
  • vaeltaja2006
  • 25.7.2008 17:37
Tapaus on alkanut saada sijaa myös kansainvälisessä "pink-mediassa". Eilen uutinen julkaistiin mm. ruotsalaisten QX-sivuilla ja venäläisellä gayrussia-sivustolla (lähteenä oli YLE, ilmeisesti venäjänkieliset uutiset).
  • 6 / 13
  • Napalmia
  • 25.7.2008 21:39
Minusta kyse on enemmän homoseksuaalien näkyvyydestä asiakkaina. On olemassa homoseksuaaleja, jotka haluaisivat käyttää kirkon palveluja eri tavalla avoimesti kuin aikaisemmin. En tiedä onko asia korostuneesti luonteeltaan hengellinen. Minusta tässä nyt haluttaisiin huomiota enemmänkin hengellisten palvelujen asiakkaina. On olemassa gappi siinä kuka saa palveluja ja kuka ei. Nyt kirkko maksaa tavallaan hintaa ryhmästä, jota se ei ole huomioinut palvelujen saajana: kirkolla olisi myös homoseksuaalisia asiakkaita ( kirkollisveron maksajia ), jotka se on laiminlyönyt. Sana " oikeus " voisi olla myös " vetoomus " ts. palvelujen kuluttajina ennen kaikkea suurissa kaupungeissa. En tiedä onko asia ensikädessä teologinen, vaan sellainen, mitä ei ole haluttu huomioida käytännön seurakuntatyössä. Nyt tarve ( tässä yksi osa-alue ts. parisuhteessa elävien uskovaisten homoseksuaalien elämäntilanne ) halutaan tuoda näkyväksi, vaikka se olisi marginaalinen, koska kirkko yleensä ottaa huomioon erilaisia marginaaliryhmiä, mitä ei yhteiskunta tee tai resurssit riitä.

Heteronormatiivisuus syrjäyttää ja asettaa ehtoja palvelujen käyttäjille, vaikka he maksavat kirkollisveroa. Jos kirkko ei halua homoseksuaalien verovaroja, sen pitäisi antaa verovapaus tietyille ryhmille. Nyt homoseksuaalit kirkkoon kuuluvat jäsenet ( yksi osa heistä ) haluaisivat ryhmän mukaista palvelua. En ole nähnyt yhtä ainutta kyseenalaistusta siitä, että homoseksuaalin halua maksaa olemattomista palveluista laitettaisiin kyseenalaiseksi.

Pitäisi myös huomioida homoseksuaalien " etelämaalaisuus ". Se poikkeaa suomalaisesta jäykkyydestä ja sulkeutuneisuudesta. Me olemme ryhmänä erilaisempia kuin valtaväestö. Olemme impulsiivisempia , ennakkoluulottomampia, värikkäämpiä ja avoimempia ( ts. luovempia ) Tätä ei koskaan muisteta. Se voi olla monien konfliktien perimmäinen syy.
  • 7 / 13
  • kesäpoika
  • 25.7.2008 22:36
Tahtoisin nähdä kirkon mielummin suunnannäyttäjänä kuin palveluntarjoajana.
Voivoi, miksei tämäkin pari vaan ymmärtänyt (parisuhteensa sijasta) viedä vaikkapa leivänpaahdintaan siunattavaksi. Olisi vältetty tällaiset ikävät polemiikit.
Napalmia kirjoitti: "Me olemme ryhmänä erilaisempia kuin valtaväestö. Olemme impulsiivisempia , ennakkoluulottomampia, värikkäämpiä ja avoimempia ( ts. luovempia )"

Voihan V!

Taas Napalmia on laukomassa näennäistotuuksia ilman minkäänlaisia perusteluja. Tuokin väite on vain hatusta temmattu. Sen hän nyt kertoo tosiasiana.
Luterilaisen kirkon tilanne homoparien siunaamiseen on mielenkiintoinen. Kun kirkonMIEHET jahkailevat ja pistävät asioita komiteoihin siellä viipyilemään, naiset pistävät toimeksi julkisesti. Leena Huovinen ja Liisa Tuovinen ovat toimineet ja saaneet mittavat keskustelut aikaisiksi.

Hesari kyseli ihmisten mielipidettä siunaamisasiaan. Yli 10 000 ääntä annettiin, joista 68% oli siunauksen kannalla ja 32% vastusti.

Näihin äänestyksiin kannattaa suhtautua erittäin varauksellisesti. Valikoitunut joukko viitsii äänestää ja tulosten sormeilukin on mahdollista. Onnistuin tässä Hesarin äänestyksessä antamaan ääneni viisi kertaa. Erään kirkollisen verkkolehden äänestyksissä muutin kerran koko tuloksen päinvastaiseksi senhetkisestä tilanteesta. Muutkin toki huomasivat mahdollisuuden ja tulos saattoi pomppia yhden päivän aikana edestakaisin. Luultavasti ylläpito lopulta hoksasi aukon ohjelmistossa ja lopettivat äänestykset kokonaan.
Huomaa, että ihmiset ovat lomalla - jää aikaa kaikenlaiseen jonninjoutavaan. Tämä poimittuhttp://www.nelonen.fi

***

Espoon tuomiokapituliin kanneltu homoliiton siunaamisesta
Päivitetty 28.7.2008 11:36

Kaksi ihmistä on kannellut Espoon hiippakunnan tuomiokapituliin homoliiton siunaamisesta. Rovasti Liisa Tuovinen siunasi parisuhteen Espoon seurakuntayhtymän leirikeskuksessa Hvittorpissa pari viikkoa sitten.

Kirkon tiedotuskeskuksen viestintäjohtajan Tuomo Pesosen mukaan kanteluita käsitellään ensi kuun 19. päivä, kun tuomiokapituli kokoontuu seuraavan kerran. Lopullinen päätös asiasta saadaan syksyn kuluessa.

Helsingin hiippakunnassa oli pitkälti vastaavanlainen tapaus toissa vuonna. Silloin valitus tuomiokapituliin ei johtanut mihinkään.

***

Uskonsota on taas alkanut.
Niinpä tietenkin. UskonMIEHET jälleen asialla.http://www.iltasanomat.fi:

***

Miehet kantelivat naisparin siunaamisesta
28.07.2008 12:41

Naisparin siunaus kirkollisin menoin aiheuttaa närää miehissä.

Rovasti Liisa Tuovisen toimittamasta naisparin rekisteröidyn parisuhteen siunaamisesta on tehty kaksi kantelua Espoon tuomiokapituliin.

Porilainen Antti Pekola kantelee Tuovisen menettelystä, koska hän on siunannut samaa sukupuolta olevan parin kantelijan näkemyksen mukaan kirkollisissa tiloissa ja kirkollisin menoin.

Pekola vetoaa kirkkolakiin, kirkkojärjestykseen ja kirkon perinteeseen, jotka hänen mukaansa eivät hyväksy samaa sukupuolta olevien siunaamista. Pekola vaatii Tuovisen erottamista papinvirasta.

Toisen kantelun tehneen Mikael Kalliokosken mukaan Liisa Tuovinen on toiminut kirkon linjan vastaisesti. Kalliokoski pyytää tuomiokapitulia tutkimaan asian ja määräämään Tuoviselle rangaistuksen.

Espoon tuomiokapituli päättää asian valmistelusta istunnossaan 19. elokuuta.
Edellisessä viestissä mainituista kantelijoista ainakin porilainen Antti Pekola on tuttu mies googlessa. Voltin sivuiltahttp://www.voltti.fi löytyi tämä lyhyt mutta paljon kertova lainaus:

"Kirkko on antanut periksi maalliselle vallalle yhdestä yksinkertaisesta syystä: saadakseen säilyttää verotusoikeuden. Tämä on se pyhä asia, jonka säilyttääkseen kirkko vihkii homot ja siunaa kaikki mahdolliset perversiot."

Antti Pekola, Kotimaa 4.1.2008.