Melkein avioliitossa kolmetoista vuotta

Tänään, 8.3.2015 on kulunut tasan kolmetoista vuotta siitä, kun samaa sukupuolta olevat pariskunnat ovat voineet virallistaa liittonsa rekisteröidyksi parisuhteeksi. Se on viittä vaille avioliitto. Kuluu kaikkineen yhteensä 15 vuotta ennen kuin mahdollisuus avioliittoon avautuu myös meille. Avioliittolain muuttamiseen ovat tehneet valtavasti työtä ne, joita asia suoraan koskee ja heidän liittolaisensa. Tasa-arvoisen avioliittolain toteutumista ovat jarruttaneet äänekkäästi äärisuunnat niin politiikassa kuin uskonnollisten yhteisöjen sisällä. Aika on muutoksen puolella. Siitä konkreettisena esimerkkinä olivat kaksi mielenosoitusta juuri ennen eduskunnan äänestystä. Vastustajien piskuisen joukon (40 henkeä) ikärakenne oli siellä suurinumeroisessa päässä. Monituhantinen kannattajien joukko oli selvästi nuorta. Noita nuoria ei voida enää pelotella sillä, että taivas romahtaa niskaan, taikka taivaspaikka on vaarassa. Nuoret pitävät tuollaista ajattelua turhana horinana.

Juuri tänään on hyvä hetki onnitella itseämme tasa-arvoisen avioliittolain läpimenosta, kun laki rekisteröidystä parisuhteesta jää pian historiaan. Samalla onnitellaan kaikkia naisia Kansainvälisenä naistenpäivänä.
  • 2 / 4
  • Havainnoija
  • 9.3.2015 2:10
  • 4 / 4
  • HarmonyS
  • 12.3.2015 10:06
Tasa-arvoisen avioliiton vastustajat ovat aktivoituneet vuodenvaihteen jälkeen. Aito Avioliitto -yhdistys aikoo kannattajineen kerätä kansalaisaloitteen, joka kaataa jo tämän hallituksen hyväksymän ja presidentin allekirjoittaman lain tasa-asrvoisesta avioliitosta. Tässä he eivät tietenkään tule onnistumaan.

http://aitoavioliitto.fi/

Kävin heidän sivuillaan katsomassa ja kuuntelemassa. On se jännä, miten joillakin riittää aikaa tähän asiaan, vaikka niin vahva kansantuki tälle asialle on jo olemassa.

Minä menin naimisiin viime kesänä (lue: rekisteröityyn parisuhteeseen). Minä en pidä tuosta termistä ja siksi käytin ilmaisua mennä naimisiin. Mielestäni autoja rekisteröidään, ei ihmisiä. Muutenkaan en halunnut kaikille ilmaista, että menen juuri naisen kanssa naimisiin, joten siinäkin mielessä oli kätevämpää ilmaista menenvänsä naimisiin. Kyse ei ole siitä, että häpeäisin asiaa, mutta en vain halua jankata tiettyjen ihmisryhmien kanssa asiasta. Pääsen näin helpommalla.

Odotan kovasti, että laki tasa-arvoisesta avioliitosta tulee voimaan.


Harmony Sister