Iran hirtti homoja - TOIMI !!!!

  • 1 / 37
  • JoonasKK
  • 14.8.2005 18:21
Lukekaa artikkeli ja sen jälkeen eduskunnan sivullehttp://www.eduskunta.fi ja kyselyjä esimerkiksi ulkomisteri Tuomiojalle - mitä hallitus aikoo asian vuoksi tehdä. Itse tein näin - tehkää tekin - yritetään edes yhden kerran näiden kahden pojan vuoksi vaikuttaa johonkin. Kiitos!

JoonasKK
Hej Joonas!

Olen itse myös lähettänyt postia! Toivoisin edelleen mielenilmausta. Olen valmis osallistumaan sekä Turussa että Helsingissä.
Turussa voisimme järjestää jonkinlaisen järjestäytymiskomitean. Muistaakseni nimimerkki "Kundi78" oli myös kiinnostunut. Ehdotan tapaamista jonakin päivänä ensi viikolla esim. el-Patiossa, josta voimme toki siirtyä muualle. Onko kiinnostuneita ja kiinnostusta? Toivon!

Tehkää samoin Helsingissä!
Turussa... voisi miettiä, mitä voisi asian hyväksi tehdä. Mutta luulisin, että tarpeeksi ihmisiä saadaan vain Helsinkiin mieltä osoittamaan, siellähän suurlähetystökin kai on.

Toisaalta, ehkä pieni miekkari on parempi kuin ei miekkaria ollenkaan.
  • 4 / 37
  • yks homo vaan
  • 14.8.2005 21:25
"mitä hallitus aikoo asian vuoksi tehdä"

Mitä Suomen hallitus voisi tehdä? Kyseinen juttu on tapahtunut sikäläisen oikeusjärjestelmän puitteissa, joten miksi purnata vastaan.

Meillä on täällä omat lakimme, jotka varmasti ihmetyttää ihmisiä jossain päin maailmaa. Nuo pojat ovat varmasti tienneet etukäteen seurauksista, jos jäävät kiinni.

Älkää suotta tukkiko Erkin sähköpostia. Tälle asialle kun ei mahda Erkkikään mitään...
Kaikki on vielä avointa...toki voisimme esimerkiksi lähteä joukolla Helsinkiin/molemmissa kaupungeissa osallistua/järjestää Turussa...
ja hyöty jostain ihme mellakasta on mikä?

Iran on toiminut noin jo satoja vuosia, ihan kuin ne muutaman turussa/helsingissä hyppelevän homon takia muuttaa satojen vuosien kulttuurejaan ja oikeusjärjestelmäänsä...

Ja jonkin tuomiojan lausunto moiseen olisi kaikua kuuroille korville, hyvä jos ne sielä tietää edes missä koko hiton suomi on...
suomessa on:

maailman suurimpia itsemurhalukuja
euroopan vanhin autokanta
tieverkosto surkeampi kuin venäjällä
maailman korkeimpia ruoan hintoja
länsimaiden surkeimmat palkat
sietämättömät työmatkakulut (bensan hinnat) pitkien etäisyyksien maassa (suhteutettuna keskinmääräiseen työmatkan pituuteen)
järjettömät työttömyysluvut
euroopan korkeimmat asuntojen hinnat
euroopan pienimmät asunnot

suomessa kuolee päivittäin monia homoja, heteroita ja bi-ihmisiä täysin turhaan, esimerkiksi huonon tiestön vuoksi yms...

Ja täällä pauhataan siitä että IRANISSA on hirtetty kaksi homoa! Ja marssitaan sen vuoksi pitkin turkua ja helsinkiä...

Eli suomessakin tuhannet homot, heterot ja bit kärsii ihan täällä kotimaassa...

Jos aloitetaan tää maailmanparannus ensin vaikka ihan täältä kotosuomesta, ja sitten kun TÄÄLLÄ on asiat edes sellasella tolalla että tätä voi kutsua hyvinvointiyhteiskunnaksi muutenkin kuin fantasiamaailmassa niin sen jälkeen vasta aletaan puuttua täysin ulkopuolisen, erikoisen kulttuurin omaavien valtioiden asioihin...
Siis kuinka pieni sen hiekkalaatikon pitää olla???

En näe näitä yllämainittuja asioita yhtään toisiaan poissulkevina. Olen ollut esim. kansanedustajaani yhteydessä todella monenlaisista asioista. Mutta eräitä kiinnostaa vain oma napa ja mahdollisesti sen vieressä KULLOINKIN oleva ja tapahtuva!
Entä 6 miljoonaa juutalaista, sadattuhannet entisen Jugoslavian sotien uhrit, Ruandan ja Burundin sisällissotien uhrit, Somalian anarkian uhrit, terrorismin ja sen vastaisen taistelun uhrit, tsunamialueen uhrit ja toki muiden ja meidän osalta kaikki ikävä Suomessa - ihan missä vaan?
Mukaanluettuna kaikki ihmisarvon loukkaukset pienimmästä suurimpaan.
martin, kuka sanoi että elämä on helppoa. Mutta on täysin turha kuvitellakkaan että täältä suomesta käsin voitaisiin pelastaa koko maapallo. Tsunamit tulee ja menee, tulivuoret purkautuu jnejne. Se on vain LUONTOA. Sille ei minkään maan ihmiset mahda yhtään mitään...

Jos vaan panostettais ihan tähän kotosuomeen ja murhetittais ensin vaikka tän maan asiat kuntoon ja nalkutettaisiin niille "kansanedustajille" ihan TÄN maan asioista. Eikä jonkin helvetin iranin asioista. Nalkuttakoon ne sielä omille edustajilleen. Suomalaiset eivät mahda hittojakaan iranilaisille. Päinvastoin tilanne ei olekkaan noin ruusunen koska suomenkin autoihin tankataan sillontällöin iranilaista bensaa...
Hej!
Ei elämä aina helppoa ole. Ei olekaan kyse koko maailman pelastamisesta. Se on jo tehty - Herrassamme Jeesuksessa Kristuksessa.
En myöskään väitä, että voimme luonnolle suuriakaan. Mutta uhreja voimme auttaa ja tukea, eikö!?
Kuten huomaat ja toteatkin, niin maailma on yhä pienempi ja kaikki liittyy kaikkeen. On täysin turha rajautua Suomen asioihin. EU on muutenkin yhä enenevässä määrin kotimaamme. Tätä kautta yleinen mielipide, josta me olemme osa, voi osoittaa vaikutustaan - oli se mikä tahansa. Toivottavasti positiivinen.
Kannattaa myös muistaa, että maailma muuttuu koko ajan - ei voi olla varma vaikutuksesta. Maailman silmät olisivat voineet olla avoimempia esim. holokaustissa.
Mielestäni järkevintä on vaikuttaa kansainvälisesti lakeihin. YK voisi tuomita tuon. Parempi ratkaisu olisi esim. maastakarkoitus kuin kuolemantuomio. Jotenkin hyväksyn vielä raipaniskut, kun vertaan niitä kuolemantuomioon. Tosin en hyväksy niitäkään.
Uhreja voimme auttaa ja tukea? Eikös uhrit ole niitä kuolleita? Miksi me miettisimme jo kuolleiden ihmisten murheita? Niiden murheet ovat jo ohi. Toisekseen jokaisen meidän on aikanaan, ehkä jo 5 min pääästä tai 75 vuoden päästä kohdattava tuokin polku...

Eu olkoon kotimaamme, tai sitten se on suomi, ihan sama mutta IRAN ei kuulu niin eu:hun kuin suomeenkaan. Iranissa on oma kulttuurinsa ja ihmisiä kuolee tuhansista muistakin syistä. Hirtetty kuolee parissa sekunnissa, kitumatta. Afrikassa on ihmisiä jotka kituu ja kärsii vuosia nälkäkuoleman partaalla, ennen kuolemaansa. Niiden sietäisi toivoakin hirttotuomiota. Miksi näiden ihmisten kohtalo ei paljoa täällä paina? Sielä on varmaan miljoona homoakin joukossa? Mutta heti kun KAKSI homoa on teloitettu iranissa niin kirjotellaan kansanedustajille ja mennään marssimaan keskelle turkua 10 ihmisen voimin mellakoimaan...

Mitä tulee siihen että "ihmisten silmät OLISIVAT voineet olla avoimempia"... On taas turhaa jossittelua. Tapahtunut on tapahtunu ja on myöhäistä parkua silloin kun maito on jo maassa. Toisekseen ihmisten silmät eivät selvästi aukea koskaan. Historia toistaa AINA itseään muodossa tai toisessa...

Jos joskus rahtunen sitä SUHTEELLISUUDENTAJUAKIN niinku...

p.s. SUOMESSA kuolee arviolta 1 homo VIIKOSSA itsemurhaisesti, huonojen yhteiskunnallisten asenteiden vuoksi. Jos pelastettaisiin nämä suomalaiset homot ensin. Siinä on 52 homoa pelastettu vuodessa...

Sitten voitaisiin pelastaa sen jälkeen ne loput itsemurhan tehneet heterotkin ja biseksuaalit siihen päälle... Sitten puhutaankin jo tuhansista pelastetuista SUOMALAISISTA...

Jokainen näistä itsemurhan tehneistä tapauksista on kärsinyt kiusaamista, ehkäpä fyysistä vakivaltaakin koulussa tms työpaikallaan vuosia ennenkuin ovat päätyneet lopulliseen ratkaisuun. Näillä KAHDELLA iranilaisella homma oli sekunnissa ohi...
Mä en usko että mielenosoitus auttaa tässä mitään. Mutta se että PAINOSTETAAN hallitusta ottamaan edes jotain kantaa, jos kaikki tekisivät näin kautta EU:n niin olen varma, että olisi jotain mahdollisuutta vaikuttaa siihen, että moinen keskiaikainen lainkäyttö saadaan pois. Se että istutaan ku kusisukassa ja hoetaan ettei me voida mitään tai ei kiinnosta - on aika no...Ajatelkaas jos Suomessa ei olisi asioihin puututtu TÄÄLLÄKIN olisi homous rikos ! Miettikääpä sitä ja toimikaa. Itse lähetin mailit Tuomiojalle, Presidentille ja Amnestylle. Mitä useampia menee sen parempi. Nettikin on keino vaikuttaa ja välinpitämättömyys tällaisessa asiassa RIKOS.

JoonasKK
shangler on hyvä ja pyllistää ja ottaa sata raipaniskua ja höpöttää sitten vasta tuollaisista. Jotenkin kuolemanpiikki kuulostaa niin rauhalliselta ja tuskattomalta siihen nähden että saat sata todella tuskallista, kiusallista, ihoa repivää ruoskaniskua! Hyväksyt varmaan kivityksetkin. Herra on hyvä ja ottaa pari kivenmurikkaa eri puolille kehoa ennenkuin hyväksyy yhtään mitään.
Uhreja ovat myös kodittomat; lapset ilman vanhempia; ihmiset ilman ruokaa... Eikö heidän hätänsä ole mitään. Ajatteletko vain omaa kuolemaasi???
En parukaan tapahtuneen takia. Ihmiset voivat vaikuttaa historiansa muodostumiseen - näin tapahtui esimerkiksi itäblokin hajoamisessa. Historia ei missään tapauksessa toista itseään. Se on sula mahdottomuus - emme elä yhtä ja samaa uudestaan.

En ymmärrä, örh, että edelleen tuot esille vain Suomea. Olenhan kirjoittanut, että nämä asiat eivät sulje pois toisiaan. Yritän joka päivä tuoda iloa lähimmäisteni elämään. Tässä näen pienen mittakaavan tehokkaan mahdollisuuden.
Jokainen paha on turha - oli se sitten kiusaamista, väkivaltaa tai yksinäisyyttä. Jokaiseen voi yrittää vaikuttaa.
noh siis minkä vuoksi mennä merta edemmäs kalaan... IRAN on jossain hevonkukun aavikolla toisella puolella tätä pahaista palloa. Eikös oo helpompi vaikuttaa asioihin 100 kilometrin säteellä kuin 5000 kilsan säteellä???
Siinä mielessä örh on oikeasssa, että Suomessa esiintyy vähänkin syrjäsemmissä paikoissa piilosyrjintää. Ja se asia on tärkeysjärjestyksessä merkittävällä sijalla.
Ei se, että tekee yhden asian, tarkoita sitä, etteikö voisi tehdä toista. Toki tärkeysjärjestystä voi pitää - itse kullakin se on sellainen kuin arvoMAAILMANSA.
örh kirjoitti: "Jokainen näistä itsemurhan tehneistä tapauksista on kärsinyt kiusaamista, ehkäpä fyysistä vakivaltaakin koulussa tms työpaikallaan vuosia ennenkuin ovat päätyneet lopulliseen ratkaisuun. Näillä KAHDELLA iranilaisella homma oli sekunnissa ohi..."

Eli heidän paraahkseen tämä hirttäminen tehtiin, etteivät vaan joutuisi kärsimään elämässään?

On toki totta että Suomessa moni kärsii jopa vuosikymmeniä "euroopan vanhimmasta autokannasta", "venäjää surkeammasta tieverkostosta", "maailman korkeimmista ruoan hinnoista", "länsimaiden surkeimmista palkoista", "sietämättömistä työmatkakuluista", "järjettömästä työttömyydestä", "euroopan korkeimmista asuntojen hinnoista" tai "euroopan pienimmistä asunnoista".

Olisiko siis parempi että näistä kärsivät henkilöt hirtettäisiin niin tämä homma olisi ohi sekunnissa?

örh: "Jos joskus rahtunen sitä SUHTEELLISUUDENTAJUAKIN niinku..."

Aivan. Suomessa jokaisella on oikeus elämään, Iranissa se näyttää puuttuvan joiltakin.
örh voi revitellä populismiaan ihan miten monta sivua tahansa voimatta millään tavoin estää esimerkiksi edes sitä, että minä lähetän postia Tuomiojalle ja olenpa valmis lähtemään mielenosoitukseenkin. Omasta mielestäni olen aikoinaan tehnyt myös yhtä ja toista Suomenkin ihmisoikeustilanteen eteen ja silloinkin (70- ja 80-luvulla) noita örheltäjiä riitti neuvomaan, mitä pitää ja varsinkin mitä ei pitäisi tehdä. So what? Jokainen tekee omat ratkaisunsa ja elää arvovalintojensa mukaan.

G
Olen yhä valmis lähtemään jonkinlaiseen mielenilmaukseen asian tiimoilta Turussa. En vain jaksanut täällä asiasta enää keskustella, kun näytti siltä, ettei hanke ota tuulta siipien alle.

Voidaan tavata El Patiossa sovittuna iltana. Todennäköisesti saadaan paikalle samat tutut naamat kuin aina, mutta hyvä puoli siinä on se, että ne samat tutut naamat ovat ne, jotka jotakin ovat tässä kaupungissa valmiita tekemään. - Kutsukaa kaverinne mukaan! Mieluummin 8 tai 9 aktiivista mielenilmaisijaa julkisella paikalla kuin 258 passiivista hymistelijää kotona koneen ääressä!

En lähde tässä perustelemaan miksi mielenilmaus olisi mielestäni paikallaan. Ne ketkä sen tajuavat, ne sen tajuavat. Tietenkin mielenilmaus voidaan niin haluttaessa nimenomaisesti kohdistaa, ei Iranin valtiolle, vaan Suomen valtiojohdolle - jotta se ottaisi asiaan kantaa ulkopoliittisesti. Voidaan vielä miettiä, että mikä olisi fiksuin tapa saada näkyvyyttä asialle. Vaihtoehtoja on monia.
Hej!
Hienoa! En tunne teitä kantaihmisiä, mutta emmeköhän löydä toisemme. Milloin sopisi tällä viikolla?
"örh
15.08.2005, 02:12 noh siis minkä vuoksi mennä merta edemmäs kalaan... IRAN on jossain hevonkukun aavikolla toisella puolella tätä pahaista palloa. Eikös oo helpompi vaikuttaa asioihin 100 kilometrin säteellä kuin 5000 kilsan säteellä???"

On puututtava asioihin niiden lähteillä ennen kuin ne tulevat meidän ongelmiksemme.

Kävihän niin että ihmiset hyväksyivät orjatyöllä tuotetut halpatuotteet kun ne oli valmistettu jossain vinkuintiassa. Nyt orjatyö on arkipäivää jo Suomessa eikä kukaan puutu siihen.
Hej!
Ehdotan yllä näköjään juuri sitä päivää, mikä minulle ehdottomasti ei sovi. Vaihdan siis ehdotukseni päivän PERJANTAIksi

Perjantaina klo. 19.30!!!
"On puututtava asioihin niiden lähteillä ennen kuin ne tulevat meidän ongelmiksemme.

Kävihän niin että ihmiset hyväksyivät orjatyöllä tuotetut halpatuotteet kun ne oli valmistettu jossain vinkuintiassa. Nyt orjatyö on arkipäivää jo Suomessa eikä kukaan puutu siihen."

no siis pora-liike. Jos vinkuintiassa on halvempaa tuottaa roinaa, niin tuota mikä ratkaisuksi? Olisiko ihan täällä SUOMESSA 100 kilsan päässä oleva yritysveronkevennys ollut ennemminkin asiaa kuin jokin ihme vinkuintian vastainen marssi keskellä helsinkiä? Kumpi olisi tehonnut? Mielenosotukset nyt ei ole koskaan tässä maassa toiminut ja tuottanut tulosta. Mutta yritysveronkevennyksellä ja työnantajanmaksujen vähennyksellä IHAN TÄÄLLÄ SUOMESSA, olisi vältytty tuolta orjatyöltä... Tiedän tasan tarkkaan mitä tarkoitat tuolla orjatyöllä (nuorten alle 25 vuotiaiden plaplaa) tilastojenkoristelupelleilyt... Mutta siis kyllä tuon ratkasut on ihan täällä suomessa ollu ja tulee olemaan. Siinä ei auta edes atomipommin tiputus tuonne vinkuintiaan :p
Hienoa, että jotkut haluavat vielä osoittaa mieltään yhteiskunnan epäkohtia vastaan tässä kyynisessä maailmassa. Yksi asia on kuitenkin vaivannut pitempään ja se liittyy siihen, että vuosia sitten ilmestyneen Amnestyn raportin mukaan homoja on tapettu Iranissa suunnitelmallisesti tuhansia. Tästä faktasta huolimatta, esimerkiksi Ruotsi, joka on/oli tunnettu vapaamielisestä pakolaispolitiikastaan, on käännyttänyt homoja takaisin kotimaahansa. Muutti kuulemma sääntöjä vasta tämän uusimman näytöksen jälkeen ja mikä lienee Suomen tilanne??? Eli kuinka monta homoa on ehtinyt vuosien kuluessa saada kuolemantuomion, koska tältä ongelmalta on suljettu silmät Euroopassa. Eivätkä homoille jaetut tappotuomiot rajoitu pelkästään Iraniin.
hyvä pointti. Tässä onkin puhuttu sävyyn että ihan kuin IRAN olisi maailman ainoa mesta missä homoudesta on teloitustuomio...
Ei ole. Päinvastoin tuntuu siltä, kuin Iranista ei saisi kirjoittaa.
Iran-trauma?
"örh
16.08.2005, 17:58 Olisiko ihan täällä SUOMESSA 100 kilsan päässä oleva yritysveronkevennys ollut ennemminkin asiaa kuin jokin ihme vinkuintian vastainen marssi keskellä helsinkiä? Kumpi olisi tehonnut? Mielenosotukset nyt ei ole koskaan tässä maassa toiminut ja tuottanut tulosta. Mutta yritysveronkevennyksellä ja työnantajanmaksujen vähennyksellä IHAN TÄÄLLÄ SUOMESSA, olisi vältytty tuolta orjatyöltä..."

Emmä nyt tiedä, minä olin aikoinaan Koli-aktivisti ja värjöttelin Kolilla mielenosoituksessa ja sitten kerättiin tosi iso addressi Kolin puolesta ja se kaikki johti siihen että Kolille perustettiin kansallispuisto ja Paimenenvaaran rakentamissuunnitelmasta luovuttiin.

Mielenosoitus olisi hyvä alku sen ilmaisemiselle että me emme hyväksy. Me emme seuraa passiivisena.

TOISAALTA tällainen kampanjointi voi johtaa siihen että jatkossa Iran hirttää homot salassa.

TOISAALTA Allah ei ole demokraattinen. Allah ei kuuntele ihmisten mielipiteitä. Vaikka koko maailma olisi Irania vastaan niin kun Iran perustuu uskolle Allahiin eikä demokratiaan ihmisten mielipiteillä ei ole väliä. Etenkään sellaisten mielipieillä jotka he lähtökohtaisesti määrittelevät rikollisiksi.

Muistaakseni täällä on Iranilaista oppositiota, minäkin olen saanut flaijereita Iranin (maanalaiselta) kommunistiselta puolueelta. kannattaisi ehkä kysyä heiltä mitä kannattaa tehdä.
No niin. örh alentaa nyt sitten yritysveroja vaikka heti kun siitä kerran on hyötyä. Hopi hopi!

G
ts. jos olet erittäin syvästi PETTYNYT lähimmäisiisi, niin kuuntele esim. Beethovenin myöhäisiä jousikvartettoja. Niin minä teen NYT!