Tämän boardin rakenne mättää

Olen huomannut, että tällä palstalla on yleistä se, että luetaan vain viimeisin viesti (alimmainen), eikä suinkaan alkuperäistä viestiä kommentoida millään lailla, hyvä jos on edes luettu, pääasiallinen syy miksi en viitsi kirjoitella tänne. Se taas johtuu tämän boardin huonosta rakenteesta, jossa viestit menevät aina pohjimmaisiksi, riippumatta siitä kelle ne on osoitettu tai mihin viestiin on vastattu, sen sijaan että ne toimisivat nätisti hakemistopuuperiaatteella, kuten esim.http://www.suomi24.fi -boardissa.

Ylläpidon pitäisi siirtää liian polveilevat keskustelut omiksi topiceikseen tai poistaa turhat viestit.
Tämä rakenne on mielestäni selkein ja yksinkertaisin. Ei saa muuttaa!
Näin on helppo lukea koko ketju kerralla ja kaikki viestit löytyvät samassa paikassa. :D
Eiköhän se vika löydy useimmin lukijan/kirjoittajan korvien välistä kun ei jakseta/viitsitä lukea mitä muut ovat kirjoittaneet.. =)

Hakemistopuun tyyppistä keskustelua on erittäin tuskallista lukea kun yksi aihe haarautuu ties kuinka moneen eri suuntaan ilman päätä ja häntää. Siinä jos jossain tulee luettua vajaita keskusteluita kun ei kukaan jaksa klikkailla jokaista keskustelun haaraa.
  • 5 / 12
  • Public eye
  • 26.5.2005 14:37
Hear! Hear! Tethys,
älkää vain menkö muuttamaan keskustelujen formaattia miksikään.

Tässä kaikki saman otsikon alla olevat puheenvuorot ovat luettavissa samassa ikkunassa, mikä on ehdottomasti helppokäyttöisin tapa. Hakemistopuuksi jakautuvia keskustelupuheenvuoroja en edes jaksa ryhtyä availemaan.
Mielestäni keskustelun kannalta ranneliike.netissä(kin) nykyisin käytössä oleva tapa esittää viestit yhtenä pötkönä on toimivin oikeastaan kaikista käytettävissä olevista keskustelufoorumijärjestelmistä. Viestit näkyvät yhtenä pötkönä, oli niitä sitten kaksi tai kaksisataa. Kaikilla selaimilla vierittäminen on mahdollista. Valistunut käyttäjä osaa lukea koko aiemman keskustelun ennen oman viestin lisäämistä. Toki yksittäisen asian kommentointi on täälläkin mahdollista.

Haarautuvalla puumaisella rakenteella toteutetun järjestelmän ideologia on hivenen hankala, jos halutaan pitää keskustelu asiallisena ja edes hieman pintaa syvemmällä seikkailevana. Tuloksena puumaisessa mallissa on yleensä se, että alkuperäisen viestin yksittäiset ajatukset korostuvat kokonaisuuden kustannuksella, puhumattakaan siitä, että vastausviestistä on aivan liian helppo irrottaa yksittäisiä paloja kommentoitavaksi. Ja sitten onkin luvassa pelkkää pilkunnuolemista. (Ei sillä, kyllä se onnistuu tässäkin systeemissä verrattoman helposti...)

Pitkän keskustelun hajottaminen vaikkapa 50 viestin mittaisiksi "alasivuiksi" ei myöskään saa minulta kannatusta. Se eksyttää ja hankaloittaa kokonaiskuvan saamista.

Eniten keskustelun laatuun tietysti vaikuttavat itse keskustelijat. Ylläpidolla ei ole aikeita muuttaa ranneliike.netin keskustelun rakennetta, vaikka toki mielipiteitä kuunellaan.
  • 7 / 12
  • Public eye
  • 26.5.2005 14:47
Sellaista muutosta voisi kyllä harkita, että jokaisen keskustelupuheenvuoron alussa näkyisi, minkä viestin kohdalla kirjoittaja on painanut "Vastaa"-painiketta. Esimerkkinä vaikkapa Ilta-Sanomien keskustelut.
Nyt keskustelussa on usein kommentteja jollekulle, mutta kirjoittaja ei mainitse itse kommentissa, ketä hän halusi erityisesti puhutella, koska hän jo "vastasi" tiettyyn viestiin. Kun alkuperäinen viesti ei käy ilmi tekstistä, muut joutuvat sisällön perusteella arvailemaan, mihin puheenvuoroon vastaus on kirjoitettu. Jos vastausta taas ei ole tarkoitettu kenellekään erityisesti, kirjoittaja voisi poistaa viittauksen alkuperäiseen.
Toimin Mielenterveysyhdistys Helmin keskustelupalstan moderaattorina. Ostimme keskustelupalstamme lisenssin Ranneliikkeen asiantuntijalta, joten meillä on täsmälleen sama tekninen rakenne.

Meillä on tosi hyviä koskemuksia tällaisesta suoraviivaisesta palstarakenteesta. Se on mielestämme helpoin selata ja lukea.

Se tosin vaatii moderaattorilta paljon, jos halutaan eriyttää aivan uudesta aiheesta alkanut linja omaksi keskustelukseen. Tässä on esimerkki meidän palstastamme:

http://www.mielenterveyshelmi.fi/keskustelu.php?act=rthrd&grpid=1092420437&thrdid=1113291775

Se toimii hyvin ja olemme kiitollisia ranneliikkeen Tethysille :)
Olipa hauska että eksyin naapurista ranneliikkeen puolelle. Olen kanssa just sitä mieltä että kaiken maailman haarumat ja rakennepuut tekevät enemmän hallaa kuin hyvää. Tämä malli on selkeä
http://www.phpbb.com/admin_demo/index.htm

Tuo phpbb on aika toimivan tuntuinen systeemi. Voinee liittää sivustoon kuin sivustoon aika helpolla ja riisuttuna versiona ilmaiseksi. Monissa paikoissa käytössä. Helpot [quote] lainaus [/quote] mahdollisuudet ilman hölömölöosaamista sun muuta, avatarit, postauksien ja kävijöiden määrät jne.. Esmes parodiasivulta: http://www.georgewbush.org/forum/

Yksi toisentyyppinen suosikki on tässä:

http://www.jatkoaika.com/keskustelu/
Musta ranneliike.net:in keskustelujen rakenne on parhaimpia mitä olen missään nähny. Todella selkeä kun vertaa esim. suosittuun phpbb-keskustelupalstaan (http://www.phpbb.com/), jonka käytettävyys mun mielestä on per*eestä. Jos tän ranneliikkeen palstashydeemin sais esim. sourceforgesta niin ottaisin heti töissä käyttöön.