Minne hävisi katkeruuskeskustelu?

Minne hävisi Juhani V:n aloittama katkeruuskeskustelu? Oli yhteiskunta osion alla. Ja miksi?
  • 3 / 21
  • kyselijä
  • 2.3.2005 21:37
Onko siis täälläkin aiheita ja asioita joista ei sallita keskusteltavan?
Onhan täällä. Ja yksi suuri sääntö näyttää olevan myös se, että älä koskaan anna myönteistä palautetta tai "kannusta" tällä foorumilla vainottuja kirjoittajia, tai koko juttu menee piiloon. ;)
Tällä foorumilla pidetään kiinni muutamista perusasioista, kuten siitä, että perättömiä ei kirjoitella ja muutenkin käyttäydytään kunnolla. Ranneliike.netin keskustelualue ei ole Villi Länsi, jossa mitkään säännöt ja tavat eivät päde.
Laittakaa sitten saluuna pystyyn, jonne voivat osallistua kaikki itsensä cowboyksi tuntevat. Siellä voitaisiin ihan luvan perästä metsästää päänahkoja ja"skalpeerata inhokkeja" ;)
Tuo oli loistava idea, mies! Ihan vakavasti ottaen, ei olisi ollenkaan hullumpi idea. Ylennsä ihmettelen ihmisten pikkusieluisuutta, hiemankin värikkäämmälle tyyppille ja toisinajattelijalle pitäisi heti antaa porttikielto, ja jos se ei auta niin aletaan uhkailemaan kunnianloukkauksilla ja poliiseilla. Kerrassaan naurettavaa.
Olisihan tuollainen "saluuna" sinällään ihan hauska paikka purkaa paineita, mutta ihan oikeasti siinä liikutaan jo sen verran vaarallisilla vesillä, että ei kuitenkaan. Esimerkiksi perättömien juorujen julkaiseminen loukkaa kunniaa ja on lailla kiellettyä. Asiasta on aika vaikea päästä yli tai ympäri. Jos "Saluuna" avattaisiin, joutuisi ylläpito nykyistä useammin miettimään sopivuuden rajaa. Jo nyt ylläpidettävää on muutamalle ihmiselle aika paljon.

Tällä foorumilla muuten niille porttikielloille on aika korkea kynnys - ja aika värikästäkin kommentointia siedetään. Syynä keskustelun rauhoittamiselle ei ole toisinajatteleminen tai tekstien värikkyys. Yleensä syynä on ollut johonkin henkilöön menevä hyökkäily tai (perättömät) syytökset. Sellaisia viestejä on otettu pois (ja tallennettukin) muutaman viime vuoden aikana kymmeniä, jos ei satoja.

Vaikka viestin kirjoittaja sitoutuu vastaamaan viestistään henkilökohtaisesti, niin ylläpidolla on kuitenkin moraalinen vastuu viestien jonkinlaisesta laadusta, joten asiattomat viestit poistetaan. On toivottavaa, että sivuston käyttäjätkin kertovat suoraan ylläpidolle, jos silmiin sattuu sopimattoman oloista materiaalia. Nimimerkkinsä rekisteröineille on viestien yhteydessä tätä varten erityinen "ilmoita" -nappi.
Onko tiettyjen nimimerkkien kirjoituksia myös mahdollista suodattaa pois jos on rekisteröitynyt?
Nimimerkki "green": Tällaisesta lisäpalvelusta rekisteröityneille käyttäjille on keskusteltu vakavasti.
"Villi länsi" on jo olemassa muualla. Sitä kutsutaan nyysseiksi. Ne, jotka haluavat toimia käytännössä ilman mitään pelisääntöjä, voivat hakea onneansa sieltä.
Jep. Miksei samalla tehdä vallankaappausta, ja muuteta maatamme diktatuuriksi, sillä sitähän me täällä vapaassa maassa näymme kaipaavan. Silloinhan olisi ylipäätään helpompi vaientaa toisinajattelijat ja leikkiä, että niitä ei olisi olemassa ja kaikki valtakunnassa hyvin. Tosin, vaikka joidenkin kirjoitukset saisikin suodatettua pois, niin eikös aina voi kirjoittaa uudella nimimerkillä, joten tuskin "ongelma" siitä mihinkää häviäisi. Tai toisaalta, ei olisi ehkä ollenkaan huono idea suodattaa nuo kaikki keskiluokkaisten, keskipitkien, keskilihavien, keskimääräiset keskivertokommentit pois.
Chiron, älä viitsi olla naurettava. Ranneliikkeen omistavalla taholla on oikeus määritellä ne säännöt, joilla Ranneliikkeessä käydään keskustelua. Se kuuluu heidän sananvapauteensa. Jos joku ei saisi perustaa omaa saittia tai lehteä tms, ja valita mistä siellä keskustellaan, se tarkoittaisi, ettei hänellä ole ilmaisunvapautta. Jokaisella tänne kirjoittavalla on täydellinen ilmaisunvapaus. Jokainen voi kirjoittaa jonnekin muualle, jos Ranneliikkeen säännöt estävät. Turha sitä on itkeä, ettei juuri Ranneliikkeessä saa vapaasti terrorisoida huonolla käytöksellään kaikkia muita, ja ajaa siten pois kaikkia niitä, jotka haluavat keskustella asiallisesti.
Hei haloo... No en minä tarkoittanutkaan, että täällä pitäisi saada terrorisoida toisia ja riehua vapaasti. Foorumin tähänastiseen linjaan minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa. Halusin vain kohdistaa piikittelyn niitä kohtaan, jotka vetävät herneet nenään pienistäkin värikkäämmistä kommenteista. (Jos jonkun kirjoittajan mielipiteistä ei satuta pitämään, kaikki ko. kirjoittajan kommentit pitäisi poistaa tai antaa porttikielto ko. kirjoittajalle) Tärkoitan, eikö tähän astinen linjan pitäisi riittää, että loukkaavat ja epäasialliset kirjoitukset poistetaan.

Itse viihdyn keskustelufoorumeissa juuri siksi, koska minusta on mielenkiintoista, jopa kasvattavaa, lukea mitä erilaisempia näkemyksiä ja kirjoituksia eri asioihin liittyen. Elämä on kasvamista ja oppimista, ainakin minulle. Ehkäpä joskus opin itsekin olemaan avoimempi esimerkiksi juuri niitäkin herneneniä kohtaan, joista nyt ajattelen, että voisivat perustaa oman fooruminsa, jossa kaivaa niitä herneitä yhdessä pois nenuistaan tai vetää niitä sieraimiinsa oikein kimpassa.
Keskustelu tällä palstalla taitaa tyrehtyä olemattomiin.

Nyt voittekin keskittyä vaikkapa clearsininin tärkeyteen ihon epäpuhtauksien hoidossa ettei tule näppyjä.

Ranneliikkeestä tuli vain muutamien kaalimaa, joita ainakin eräs pässi vartioi mustasukkaisesti.

Kiitos ja näkemiin!
Jos se tiettyjen nimimerkkien suodatusmahdollisuus tulee kirjautuneille, olen valmis kirjautumaan vaikka välittömästi.

Erään kirjoittajan kommentit ovat muuttuneet sen verran aggressiivisiksi ja asiattomiksi, että niitä en soisi enää silmiini osuvan. Ei tämä sentään mikään pelkkä omien patoumien purkusaitti saisi olla viattomien lukijoiden kustannuksella.
Muutin mieleni!

I`ll be back!

Sanan-, ilmaisun-ja yksilönvapauden puolesta klooni-armeijaa vastaan.

Jess!
miesmies kirjoitti: "Muutin mieleni!

I`ll be back!

Sanan-, ilmaisun-ja yksilönvapauden puolesta klooni-armeijaa vastaan.


.........luojan kiitos.
Nyt onnistuu "ikävien" ihmisten lisäys mustalle listalle. Tarkempaa tietoa löytyy keskustelusta "Uusia ominaisuuksia".