Uudistunut ulkoasu

Näin ulkokuoren uudistuksen jälkeen ylläpitoa kiinnostaa kuulla mielipiteesi muutoksesta. Kerro mitä mieltä olet ja millainen tuntuma sinulla on uudenlaisesta ulkoasusta.
  • 2 / 20
  • Statisti
  • 27.2.2005 12:03
Hetken aikaa etsittyäni löysin oikeasta ylänurkasta sisäänkirjautumisen syöttökentät, joissa näköjään nimimerkki olikin jo tunnistettu automaattisesti jollakin menetelmällä...

Meikäläisellä himosurffaajalla on hyvin vikkeläksi säädetty hiiri (eli pienestä hiiren liikkeestä seuraa iso kohdistimen siirto ruudulla), mikä tuo mukanaan tässä uudistettussa käyttöliittymässä seuraavan pienen haasteen hiirikäden vakaudelle:

Nimittäin keskustelupalstan otsikkoja valittaessa kohdistin saattaa hetkellisesti lipsahtaa liian paljon vasemmalle otsikkoista. Sitten otsikkojen päälle rojahtaakin joku vasemman reunan valikon alivalintalistoista peittäen keskustelun otsikot. Tämä "sählääminen" hieman häiritsee.

Voisikohan vasemman reunan valikkoja siirtää hieman alemmaksi? Useimmiten keskustelun otsikoista sohitaan hiirellä juuri listan yläpään punaisia otsikoita, kun niissä tarinat ovat jatkuneet aivan viime aikoina ja tämän vuoksi niitä tulee luettua eli sohittua. Tai sitten otsikkojen ja valikkojen etäisyyttä voisi kasvattaa aavistuksen verran.

Sinänsä uudistuksella viestikenttien leveys kasvoi ja tämä helpottaa viestien lukemista. Mutta tämä viestin syöttökenttä on edelleen varsin kapea. Eipähän viesteistä tule sitten liian pitkiä.
Kiitos ylläpidolle uudistuneista sivuista. Näyttää kauniilta :-) sekä on
kivempi ja selkeämpi kuin ennen ainakin minusta. Kiitos
Pirteä ulkoasu! - Paitsi törmäsin heti samaan "ongelmaan" mistä statisti mainitsi. Toi vasemmalla puolella oleva valikko hyppii silmille, kun hiirellä hieman hipaisee... Eli hieman "häiritsee" keskustelujen lukemista ja liikkumista eri viestiketjuissa... Paitsi itsehän kyllä hiirelläni sohin... :o
  • 7 / 20
  • Statisti
  • 27.2.2005 17:26
Täytyy lisätä vielä, että tuota valikkojuttua lukuunottamatta sivut ovat muuten mielestäni nyt ulkoasultaan erinomaiset. Itse asiassa niin hyvät, että moni iso firma saisi ottaa näistä sivuista oppia omille kotisivuilleen.

Parasta on raikas ilme valkoisen pohjan ja leveän sisältöalueen kanssa. Ja se, että yleinen pinkkiys on pienentynyt. Sitä ei toki ole unohdettu hyvin tyylikkäästi toteutetun sisältöalueen mukaisesti värejä vaihtavan kehyksen muodossa.

Tuohon valikkojuttuun voisi olla yksi ratkaisu myös se, että alivalikko aktivoituisi vasta kun pientä kolmionuolta klikkaisi. Huomasin tuon päällepomppimisen jos senkin takia, että olen tottunut "peruuttamaan" aina Back-nappulalla riippumatta sivustoista. Se nappula kun toimii aina ja löytyy aina samasta paikasta. Ja kun vasta eilen vaihdoin IE:stä Mozilla Firefoxiin, jossa tämä Back-nappula on kooltaan säälittävän pieni verrattuna vastaavaan IE:ssä, hiiren liikerata keskustelun otsikoiden ja Back-nappulan välillä tapahtuu diagonaalisesti valikkojen yli. Ja siinä samalla alivalikot pomppivat sitten esille.
  • 8 / 20
  • Statisti
  • 27.2.2005 17:40
Ai niin, yksi asia vielä:

Keskusteluissa viitataan joskus ulkopuolisiin sivustoihin URL-linkillä. Olisi huippuhienoa, jos tämä sivusto osaisi tunnistaa tällaiset tekstistringit linkeiksi ja näyttää ne linkkeinä. Näin lukija voisi linkkiä klikkaamalla siirtyä viitatulle sivulle kätevästi. Tällainen linkki sitten aina avaisi uuden selainikkunan viitatulle linkille, jotta keskustelualue ei häviäisi pois paluuta varten. Riittäisi, että sammuttaisi tämän uuden selainikkunan paluun yhteydessä.
Nyt on lisätty rekisteröityneille käyttäjille tuo ominaisuus, että nettiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi. Toivotaan siitä olevan iloa ja hyötyä.. :)
Toimivat ja tyylikkäät sivut.
Kuitenkin jäin kaipaamaan pitkien viestiketjujen jakoa useammalle sivulle, vaikka varsin joutuisasti pitkäkin viestiketju latautuu valmiiksii.
”Kuitenkin jäin kaipaamaan pitkien viestiketjujen jakoa useammalle”

Henkilökohtaisesti olen pitänyt juuri siitä, että viestit löytyvät täällä aina samalta sivulta. On paljon helpompi scrollata tekstejä edestakaisin, kun tarkistelee aiempia kirjoituksia, kuin selata läpi 6 –12 vanhojen tekstien sivua (kuten esim seta forumissa).

Tekstien jälkimuokkaus olisi rekisteröidyille käyttäjille plussaa. Noita pirun kirjoitusvihreitä, kun tuppaa tulemaan koko ajan.
Todella hienot sivut. Navigointi on helppoa. Vasemmalla oleva "sisällysluettelo" on toteutettu huolellisesti ja graafisesti taidokkaalla tavalla. Minulla on selaimena Mozilla FireFox. IE:ssä tuli kasa virheilmoituksia. Kauniit fontit on valittu :).

Tuo yläosan logon tekeminen lienee ollut työlästä. Se on todella hieno. Väri haalenee ylöspäin. Grafiikkaohjelmien toimintoja osataan näemmä monipuolisesti käyttää. :)

Minäkin saan kohta oman extraprojektini loppuun :).

Onnittelut hyvin onnistuneesta työstä! :).
Nyt on hyvä, kun ne URL:t toimivat suoraan tekstistä. Paitsi että....

Miksi ne toimivat vasta sitten kun on ensin kirjautunut sisään? Meikäläisellä ei ole tapana kirjautua kuin vasta tosi tarpeessa. Suurin osa vierailuista tapahtuu nopsasti ilman kirjautumista, kun haluan vain vilkaista viimeisimmät jorinat keskustelupalstalla.

Toi ehdotus omien tarinoiden jälkimuokkauksesta kirjoitusvirheiden vuoksi olisi muuten hyvä, mutta se voisi johtaa myös siihen, että sisältöä tulee myös muokattua jälkijättöisesti. Tällöin toisten tekemät lainaukset toisten teksteistä menettävät merkityksensä ja saattavat johtaa vieläkin pahempaan sekasortoon mitä nyt nämä muutamat riitapukarit saavat jo tällaisenaan aikaan. Näen nimittäin sieluni silmin, että pukari ABC kirjoittaa itsetuntonsa ja oikeassa olemisen tarpeensa musertavalla voimalla jotain epäsoveliasta pukarista CBA. Tämä CBA sitten karjuu sormenpäät valkoisina, että mitä ihmettä ABC tarkoittaa kirjoituksellaan, jota tämä CBA myös lainaa omassa vastineessaan, mihin ABC sitten vastaa editoituaan tekstiään, että enpäs muuten kirjoittanut niin. Eikö CBA osaa lukea? Lällällälläää-lää-lää...! Ja niin edelleen...
Hyvin toimivat. Statistin mainitsemat alaotsikot vasemmalta keskustelualueen paalle tulevat kylla vahan valia kummittelemaan -
mutta vaan sekunniksi, joten ei ongelmaa.

Mutta mutta: minulla on ikava sita liehuvaa sateenkaarilippua...
Näyttää hyvältä! Ajan hengessä, tiivistä, graafisesti selkeätä, värikästä. Sitä lippua minäkin, mutta toisaalta nyt jo väriä kylliksi. Näkee et tätä sivustoa tehdään vakavuudella eikä jätetä oman onnensa nojaan mätänemään niinkuin niin monet muut sivustot.
Muuten hienot, mutta fontti on vähän epäselvä. Edellisestä oli helpompi lukea, tässä minulla on vähän vaikeuksia.
Vai olisiko niin, että meikä on tullut vanhaksi, ja tarttis ne lasit hankkia...
Sivusta toiseen hyppivät värit häiritsevät, skrollaava teksti nykii ja vilkkuu ja javascript-valikot hidastavat selainta. :( Entiset, vähemmän teknisiä kikkailuja sisältävät sivut toimivat paremmin. Yläpalkki on hauskan muotoinen, mutta liukuväri häiritsee silmää.
Voisiko ylhäällä rullaavan tekstin saada pois päältä vaikka jakoavain-sivulta?
Vaikka vähintään viikkosiltaan sivuilla vierailenkin, pahoittelen että kommenttini on jäänyt kirjoittamatta silloin kuin aihe oli kuumimmillaan. Eikä toisaalta ollut kovin helppo salapoliisityö löytää sitä täältä -miehelästä- ;)

Mutta uudistuksesta voisi sanoa, että sivujen ulkonäkö on nykyiseltään
raikas, pirteä, keväinen ja käytännöllisempi kuin entinen. Ja vaikka entinenkin look oli aivan kiva ja toimiva, ei ihmeekseni kukaan ollut aiemmin kuitenkaan kysellyt kielipitkällä odottaen, - kuten minä- että milloin samanlaista uudistusta voitaisiin odottaa myös tuonne naisiitten puolelle, vai aiotaanko sitä huomioida kevääntulolla ollenkaan? ;)
Onhan meillä naisillakin jo kovasti kevättä rinnoissa, sen voitte uskoa ;)

Toki myös sivujen tältäpuolen voi uskoa, millainen työmäärä jo pelkästään Ranneliikkeen sivujen ilmeen uusimisessa on, mutta haluaisimme ainakin tietää, onko Lepakkolaaksoon tulossa samankaltaista ilmettä, vai jatkaisiko se mahdollisesti toisenlaista linjaa?
Ja onkos sinne muuten saatu jo ne uudet -uranjatkajat-?

Ja lämpöistä kevättä sinne Ylläpidollekin, jolta sitä vastausta juuri nyt alan odottaa.. :)