Tämän saitin nimi

Olen miettinyt että sivuston nimi on tavallaan jonkinlainen vitsi ja provokaatio ja sitä tuskin lähdetään muuttamaan, mutta minkä takia se on juuri tuollainen? Eikö se vahvista huonoa kuvaa homoista, jos homoille suunnatun suositun suomalaisen sivuston nimi on "ranneliike"? Vitsiä tai ei.
Se on ironiaa, mutta voi vahvistaa sitä mielikuvaa, jota yleisesti halutaan ylläpitää, että homomies on naismainen ja pinnallinen, kuten elokuvissa tuppaa esiintymään. Usein asia on päinvastoin.
  • 5 / 10
  • Irokeesi
  • 17.12.2004 20:30
Keskustelu/Yhteiskunta/Lasten homottelu koulussa: Mies: ” Minun kohtalokseni muodostui se, että olin kaunis poika.”

Tuo kertookin jo paljon.
Kas, tässäpä oiva tilaisuus täsmentää :-)

"ranneliike" -nimi juontaa tiiviin, hyvän ja toisiaan kunnioittavan kaveriporukan eräästä illanistujaisista jolloin koko sivuston perusidea syntyi. Saimme yhteisen halun tehdä sivustoa, joka ei pursu pornoa tahi deittipalveluja - sivustoa, jonka päätarkoitus on tarjota keskustelua ja mietittävää niin yhteiskunnallisista näkökulmista, kuin henkilökohtaisesta näkökulmasta.

Kuten muissakin projekteissa, nimi oli kovin vaikea keksittävä!

Tuolloin IRC:ssä kukki kovinkin innokkaasti terminologia *ranneliike*, joka kuvasi hieman hompsuista ranteenkohautusta ja myös tavallaan 'neitimäistä' elettä.

Koska koko ranneliikkeen perustajaporukka on paksunahkaisia, ilopillereitä ja varsin itseriittoisia tapauksia katsottiin, että tuo nimi ja siihen liittyvä ele olisi varsin mukava ja omalla tavallaan herskyvä tapa kuvata meitä homppleita - etenkin meitä ylläpidon homppeleita, jotka olemme varsin jalat maassa eläviä tassuttajia.

Tiedostimme jo tuolloin, että se ei varmasti maistu kaikkien suuhun ja tuottaa närää, mutta katsoimme, että hyvällä itsetunnolla varustetulle henkilölle se on oiva lisä itseironiaan ja heille, joita nimi häiritsee se tuo oivan tavan tutustua meihin, ihan tavallisiin, mutta pilke silmäkulmassa eläviin homppeleihin.

Näin nimi muuttui aika sisäpiirin vitsistä nyt jo tuhansia kävijöitä haalivan web-portaalin nimeksi - toivottavasti se saa elää jatkossakin yhtä vekkulia elämää, kuin tähänkin asti :-)

Terveisin - alkuperäisen nimi-idean isukki, Marco a.k.a Hiiru
  • 7 / 10
  • Rokkihomo
  • 18.12.2004 15:21
...Kehuin jo taman foorumin nimea, ja Hiirun selvennyksen jalkeen tulee mieleen kysya & kommentoida viela vahan.
Minun ei kai pitaisi laittaa tata tahan, koska ne jotka jostain syysta eivat pida ranneliike -otsikosta, voivat muistaa tasta lisasyyn olla pitamatta - mutta oikeastaan luotan siihen, etta suurempi osa pitaa joka tapauksessa...

Eli tuo assosiaatio masturbointiin ;-)
Tuskin olen ainoa, jolle tama tulee mieleen - itseasiassa se tuli itselleni mieleen ensimmaisena, kun tutustuin naihin sivuihin, ja vasta sen jalkeen tuo pianonsoittaja matolla...

Ja sitten viela tama rinnastus:
seksi - masturbointi
&
keskustelu - nettikeskustelu.

Yksinhan meista suurin osa naita keskusteluja kay, ja kai sillekin voi nauraa.
Eli kiitos nauruista, ja hyvaa loma-aikaa + vuodenvaihdetta, -R
Minusta "kaunis" mies ei aina tarkoita naisen näköistä. Minä en ole koskaan pitänyt itseäni hyvännäköisenä, se oli joidenkin ulkopuolisten adjektiivi minusta, joka toistui. Nyt olen ikäiseni näköinen homomies. Se siitä.

Minulle rannelkiike-nimi oli outo ja epäselvä, kun eka kertaa tänne eksyin. Se ei kertonut mitään. Vasta, kun Ranneliikkeen perustajat itse kertoivat omilla sivuillaan nimen synnystä, tiesin sen tarkoituksen.
  • 9 / 10
  • Statisti
  • 18.12.2004 21:22
Minä puolestani hoksasin heti, että ranneliike tarkoittaa homoille stereotyypissä tyypillistä ranneliikettä ja että tässä on kyse terveestä itseironiasta. Siis, että homot osaavat nauraa omille eleilleen. Oli sen sijaan yllätys, että se oli ajateltu olevan samantyyppinen kuin pianistin ranteen liikehdintä. Minä kun kuvittelin ranneliikkeen olevan sillä tavalla suurieleisempään koko ranteen mitalta tulevaa heiluttelua, siis jotenkin homompaa liikehdintää.

Masturbointi ei tullut mieleenikään, mutta totta on, että siinäkin ranne liikkuu. Ja vinhasti.
Itse asiassa masturboidessa ranne ei liiku juuri mihinkään (miettikääpä; jokaisella lienee omakohtaista kokemusta...) Kyynärvarsi ja vähän myös olkavarsi liikkuvat..
Ranneliike viittaa mielestäni vain stereotyyppiseen neitimäisen hompsun viittomakieleen, Uskomattoman hyvä, sopivan itseironinen ja iskevä nimi. 10 points!