Erasure laulaja hiv-positiivinen

Anthony Bell kertoi omasta hiv-positiivisuudestaan 11.12. ilmestyneessä Ilta- Sanomissa.

Jäin miettimään, miten elää hiv-positiivisen kumppanin kanssa saamatta itse hiv-infektiota. Anthonyn pitkä-aikainen miesystävä oli ennen häntä hiv-positiivinen. Hän ei tosin kerro, mistä sai tartunnan. Koska hänen elämässään oli pitkä päihdekäyttäytymisen aika, voi olla, että siihen on liittynyt myös välinpitämättömyyttä turvaseksistä. Miksi monilla homomiehillä on itsetuhoista käyttäytymistä?
  • 2 / 16
  • mickebear
  • 11.12.2004 21:34
Mies, hi-viruksen voit saada vain yhdestä ainoasta kerrasta, vaikka kuinka olisit varovainen. Ei tarvitse höpöttää 'monien homomiesten itsetuhomaisesta käyttäytymisestä'. Olet näemmä lukenut liikaa iltalehtiä, ja suoraan imenyt mielipiteet sieltä.

Ajattele ensiksi, ennenkuin laukaiset tuollaisen kasan p:aa.
Voihan sitä sattua vahinkojakin, vaikka harrastaisi "turvaseksiä". Tai niinkuin joku tuttu sanoi, ei ole olemassakaan *turvaseksiä*, on vain *turvallisempaa* seksiä. Kondomit rikkoutuvat oliko se nyt keskimäärin joka sadas kerta. Jos ajattelee pitkää parisuhdetta, jossa luultavasti harrastetaan seksiä useamman kerran viikossa, niin todennäköisesti kondomi rikkoutuu useamman kerran. Useimmiten se varmaan huomataan ajoissa, ja homma keskeytetään pesun ja kuminvaihdon ajaksi. Ja vaikka sitä ei huomattaisikaan ajoissa, onni *saattaa* olla myötä, sillä tartuntaa ei satu joka kerralla. Mutta vahingon ei tarvitse sattua kuin yhden ainoan kerran, niin riski tartunnasta on jo olemassa. Joten yhdyn mickebeariin siltä osalta, etteivät tartunnat kaikissa tapauksissa johdu itsetuhoisesta käytöksestä. Varmasti sellaistakin tapahtuu, mutta emme voi tietää esim. tässä tapauksessa, oliko kyse todella siitä.
Oho, tämä tieto tuli pienenä järkytyksenä...Erasurea tuli kuunneltua joskus paljonkin.
Mietin vain sitä, mikä todennäköisyys on saada hiv-infektio, jos seurustelee hiv-positiivisen kanssa, kun näitä tapauksia kuitenkin on olemassa, jossa toinen puoliso saa tartunnan suhteessa ollessaan, vaikka on sen alkaessa ollut hiv-negatiivinen?

Kannattaako pelkän tunteen vuoksi laittaa elämäänsä alttiiksi kuolemalle? Onko "rakkaus" silloin jotakin muuta kuin rakkautta?

Anthony Bell kertoi, että epäonnistumisen jälkeen elämän sisällöksi tulivat hänellä päihteet (elämän sisällöksi stressitilanteessa). Tämä on minusta tärkeätä. Sen jälkeen tuli tämä tieto positiivisuudesta. Nyt hän syö lääkkeitä joka päivä. Mikä on sairauden merkitys elämän sisältönä?

Hiv tartunnan voi välttää. Se ei vain tapahdu tai tule jostakin tuntemattomasta. Kysymys on oman elämän hallinnasta.
  • 6 / 16
  • Public eye
  • 12.12.2004 13:00
mies kirjoitti: "... Kannattaako pelkän tunteen vuoksi laittaa elämäänsä alttiiksi kuolemalle? Onko "rakkaus" silloin jotakin muuta kuin rakkautta?"

Elämä on jatkuvasti alttiina kuolemalle tuhansista eri syistä, itse asiassa jokaisen elämä on parantumaton kuolemaan johtava sairaus.

Jos tunteet kieltää kuolemanpelossa, voiko silloin sanoa koskaan edes eläneensä? Onko oikeaa elämää ilman rakkautta (sai se sitten vastakaikua tai ei)?
  • 7 / 16
  • Rokkihomo
  • 12.12.2004 13:54
Public Eye: Aamen.

- - -

Kirjoitatkohan sina, "mies" sielta tynnyrista nyt, jossa kaiketi olet viela kasvamassa -?
- R
  • 8 / 16
  • positiivinen
  • 12.12.2004 18:54
mies kirjoitti:

| "Mietin vain sitä, mikä todennäköisyys on saada hiv-infektio,
| jos seurustelee hiv-positiivisen kanssa, kun näitä tapauksia
| kuitenkin on olemassa, jossa toinen puoliso saa tartunnan
| suhteessa ollessaan, vaikka on sen alkaessa ollut
| hiv-negatiivinen?"


Olen itse hiv-positiivinen.

Mielestäni siinä, että seksikumppani (suhteessa tai irtosuhteessa) tietää olevansa hiv-positiivinen on pari erittäin suurta etua:

- ensinnäkin positiivinen henkilö yleensä ymmärtää
turvaseksin tärkeyden (se on todellakin aina mielessä)

- positiiviset henkilöt yleensä tietää turvaseksin niksit,
kikat ja riskit (asioista kun on tullut otettua selvää)

Riski tartuntaan on tietenkin olemassa (esim. jotkut menettävät kaiken järkensä kännipäissään ollessaan). Mutta normaalissa perhe-elämässä ei mitään erikoista tautiriskiä ole olemassa jos seksissä pitäydytään turvaseksissä.

Riskialttiimpaa on mielestäni se, että henkilö ei tiedä tartunnastaan. Tällöin turvaseksiä ei ole ajateltu välttämättä loppuun asti ja siitä voidaan helpommin lipsua.


Positiivisen henkilön negatiivinen kumppani voi saada tartuntansa myös suhteen ulkopuolelta.



Oma kumppanini muuten on - vietettyään 10 vuotta "tappavan vaarallista elämää" (???) minun kanssani - edelleen negatiivinen! Ja miksi ei olisi? Turvaseksi kun on keksitty. Seksiä lukuunottamatta voi elää "normaalia" elämää - juomme jopa samasta pullosta jos jano matkalla yllättää...

Minusta on aika erikoinen ajatus se, että ei ryhtyisi suhteeseen jonkun kanssa koska tällä on hiv. Testaatko kaikki kumppanisi ja jos tulos onkin positiivinen niin sitten sanot: "Sorry, mutta ei tämä käykään kun sulla on tuo hiv". Elämään kuuluu riskien otto - muuten elämä jää elämättä. Mielummin elämää päiviin kuin päiviä elämään.


Sananen turvaseksistä. Itse olen muuten sitä mieltä, että on olemassa "turvallisempaa seksiä" ja "turvaseksiä". "Turvallisempaa" on esim. anaaliyhdyntä kondomin kanssa: mikäli kondomi kestää on se 100% turvallista, mutta jos se hajoaa on riski kaiketi jotain prosentin luokkaa. Varsinaista "turvaseksiä" on mm. runkkaaminen, hyväilyt yms. - niissä ei hi-virus pysty siirtymään mitenkään.
Ei kyse ole pelkästään tartuntavaarasta vaan myös siitä, että kaikki eivät ole valmiita sitoutumaan jollain tavoin pitkäaikaissairaaseen ihmiseen, joka jo nuorena tai viimeistään keski-ikäisenä tarvitsee ehkä sairauden pahentuessa hoivaajaa enemmän kuin kumppania.
Noita harhaluuloja, 80-luvun hysterioiden jalkimaininkeja kai, on sitkeasti liikkeella.

Haluan kiittaa "potitiivista" kun kommentoit taalla, kiitan nyt vaikkapa ihmisyyden ja elamanhalun nimissa.

Minakin _tiedan_ ettei HIV todellakaan kovin helposti tartu.

Jos haluaa alkaa pelkaamaan, niin muistakaa seuraavan kerran metrossa/bussissa/ raitiovaunussa tms. miten vaikkapa erilaiset hepatiitit voivat tarttua.

- - -
Kai sitä aina "laittaa elämäänsä alttiiksi kuolemalle" kun harrastaa seksiä. Irtosuhteissa harvemmin esitetään lääkärintodistuksia, joten ei koskaan voi olla varma toisen terveydentilasta vaikka tämä vakuuttaisikin olevansa terve. Ja vaikka aloittaisi vakiosuhteen jonkun toisen kanssa vasta nähtyään tämän lääkärintodistuksen, ei se poista riskiä, ettei se toinen kävisi vieraissa ja saisi tartuntaa sieltä, vaikka itse pysyisikin uskollisena. Ainoa keino välttää kaikki riskit on pidättäytyä seksistä kokonaan. Jokaisen pitää vain punnita, onko se sen arvoista.
Elämä nyt yleensäkin sattuu olemaan sellainen "tauti", joka tarttuu sukupuoliyhteydessä ja johtaa kuolemaan ...
Harmittaa tuo Andy Bellin HIV -positiivisuus... Onneksi kuitenkin omien sanojensa mukaan voi hyvin.
No minä sitten kuuluun siihen prosentin prosenttiin (prosentti tapauksia, joissa kumi menee rikki, ja prosentti niitä, joissa hiv tarttuu). Sain tartunnan ulkomailla anaaliyhdynnässä. Käytimme kumia, mutta se hajosi. Tyyppi kiihtyi selvästi sen huomatessaan, mikä tuntui sillä hetkellä vähän oudolta, kun hänellä oli aktiivisena pienempi riski. Muutaman viikon päästä nousi kova kuume. Kun palasin Suomeen, oli testi positiivinen.

Periaatteessa kai tartunnan voi saada runkatessakin, jos kädessä on tuoreita haavautumia ja niille roiskuu spermaa. On varmaan makuasia, pitääkö hyväilyjä seksinä vai ei.