Dorkat vaalit
Taas valittiin joukko bimboja valtuustoon. Minusta vaaleja pitäisi uudistaa niin että äänestäjän pitäisi kirjoittaa sanallinen selvitys miksi äänestää kutakin ehdokasta.
Helsingissä meni läpi sosiaalidarwinisti Bogomoloff ja A-lk. kusipää Heikki "nyt loppui tuhlausleikki" Lampela. Sekoilija Tony Halmekin pääsi valtuustoon. Ehdotankin seuraavaksi että myös Matti Nykänen valittaisiin Helsingissä valtuustoon. Sekoilijoista puheenollen Rosa Meriläinen tuli valituksi Tampereella. Tampereella kylähullu Seppo Lehto sai ääniä vain niukasti. Helsingissä hänkin olisi päässyt valtuustoon.
Sekoomuksessa näkisi mielellään Zyklo B:nkin vetäytyvän syrjään.
Niiden kriittisyyttä ihmettelen myös jotka Helsingissä äänestävät Mika Ebelingin jatkuvasti valtuustoon.
Vihreät kärsivät rökäletappion ja me menetimme Inka Kanervan ja Ari Saukkosen toivottavasti ikuisiksi ajoiksi. Krohnin tarkoitus raahata koko sukunsa mafioimaan kunnanvaltuustoa myös ajoi karille. Nyt Krohnin suvussa joku joutuu tekemään ihan oikeita töitä.
Joillekkin vaalit ovat aina "dorkat", mutta kansa on ehdokkaansa valinnut ja sen kanssa on elettävä.
Näin kokoomuksen kannattajana samoisin että vaalit menivät kohtuullisesti. Huvitti Kataisen kommentit" olemme voittajia...plä plä.... olemme voittajia.....=).
Mutta kun kuunteli puoluepamppujen puheita, niin kaikki voittivat....
Eiväthän vaalit ainakaan Helsingissä niin huonosti menneet; kaikki kolme vasemmistopuoluetta voittivat. Tiia Aarnipuun nousu komeasti valtuustoon oli hieno juttu; Jorma Hentilän luovuttua Vas:n ryhmässä tapahtui sukupolvenvaihdos.
"Joillekkin vaalit ovat aina "dorkat", mutta kansa on ehdokkaansa valinnut ja sen kanssa on elettävä."
Dorka kansa. Minun ehdokas Hartza ei päässyt eikä kukaan hänen koko puolueestaankaan joten voin sanoa etten ole vaikuttanut nykyiseen kokoonpanoon edes välillisesti.
"Näin kokoomuksen kannattajana samoisin että vaalit menivät kohtuullisesti. "
Niin, kohtuullista niin kuin suomalainen lenkkimakkara. Ei vedä vertoja saksalaiselle, mutta ei ole myöskään niin pahaa kuin gruusialainen, terveys menee yhtä kaikki. Vaalien tapauksessa terveyspalvelut.
"Huvitti Kataisen kommentit" olemme voittajia...plä plä.... olemme voittajia.....=)."
Kansa on aina voittajien puolella. "Oikeus seuraa voittajan miekkaa, häviäjä on aina väärässä", sanotaan tuntemattomassa.
"Mutta kun kuunteli puoluepamppujen puheita, niin kaikki voittivat.... "
Niin voittivatkin. Ei puolueensa edustajina vaan hyvätuloisina he voittivat.
"kaikki kolme vasemmistopuoluetta voittivat. "
No en minä nyt KTP:n tulosta voittamiseksi sanoisi.
"Tiia Aarnipuun nousu komeasti valtuustoon oli hieno juttu; Jorma Hentilän luovuttua Vas:n ryhmässä tapahtui sukupolvenvaihdos."
Ei ollut hieno juttu ei. Seta voisi myöntää kunniarotan Tiia Aarnipuulle, koska tänä vuonna Tiia ampui alas sen myöntämisen is-kirurgeille vastoin kokouksen sääntöjä. (Kokouksen päättämisen jälkeen ei huomioida enää muutoksia äänestyksessä).
Ari Saukkosenkin alisuorittamiseen jotenkin tottui. Se tuntui jotenkin yhtä kotoiselta kuin keskitysleirin vartijan saapas Venäjän tundralla viidennen leiritalven jälkeen. Mutta entäpä jos uusi sosiaalilautakunnan puheenjohtaja on Mika Ebeling, Tony Halme, Heikki Lampela tai Harry Bogomoloff! Huh huh!
No joo, demokratia ei ole täydellistä, mutta ei sentään jotain hyvää jos ei jotain pahaakin.
Kokoomuksen vaalivoitto on luonnollisesti aivan perseestä. SDP veti vasemmalta ohi, mutta epäilen TODELLA paljon aikooko demarit edes vähän edes yrittää käyttää tätä uudelleen juuri vaaleja varten löydettyä vasemmistolaista selkärankaansa.
Vasurien vaalitappio on varmaan jo kymmenes putkeen, mikä tietysti vetää vakavaksi, mutta ainakin Helsingissä puolue meni eteenpäin.
Vihreät kusi omalle jalalleen ja hävisi vaalit, keskusta taas jäi koko vaalitaistosta vähän ulkopuolelle. Vihreät sai mitä ansaitsivat ja kristillisdemokraatit samoin.
Kaikein kaikkiaan aika huonot vaalit. Onneks sentään äänestysinto nousi edes vähän.
Ihan jees ois jos jengi suvaitsis muitakin kuin omia mielipiteitään. Ihmisiä me kaikki ollaan, eri elämäntilanteissa ja eri taustoilla. Mä itse olen äänestäny nyt kokoomusta, koska se ajaa mun etuja paremmin kuin moni muu ryhmä. Siinä ei oo mitään ylevää, no way, mutta jos mä tienaan hyvin, ajan firman bilikalla, nautin pääomatuloista, haluan että yrittäjyyttä tuetaan jne. kokoomus on mun valinta. Annan kyllä tukea monille tahoille, mm. SPR, MLL, Amnesty jne, mutta vapaaehtoisesti enkä vasemmistomyllyn läpi.
Ja mä siis ymmärrän oikein hyvin sen että minusta varsinkin vihreissä ja demareissa ja rkp:ssä on pirun fiksuja ihmisiä, joita voisin kans äänestää. Mutta ennen kaikkea mä haluisin olla haastamatta riitaa ja vain sanoa, että sallikaa muitakin mielipiteitä kuin omanne.
"SDP veti vasemmalta ohi, mutta epäilen TODELLA paljon aikooko demarit edes vähän edes yrittää käyttää tätä uudelleen juuri vaaleja varten löydettyä vasemmistolaista selkärankaansa."
Ne yrittävät joka kerta saada hommansa pystyyn niin kuin puolueen ikäinen mies teinityttöjä katsellessa ja aina se on lerpsahtanut lopulta. SDP:n kampanja ei ärsyttänyt eikä kukaan ehdokas pahemmin tökkinyt. Enpä kuitenkaan tiennyt että siellä oli ja pääsi läpi tämä televisiossa uhonnut HKL:n pääluottamusmies.
Sen sijaan että HKL aina hyvin usein sotkisi koko kunnan joukkoliikenteen autokauppiaiden ja bogomoloffien riemuksi, ne saisivat nykyistä nollaa suuremman kansansuosion jos sen sijaan liput jätettäisiin tarkastamatta vaikka kuukauden ajalta. Idea ei ole minun, vaan ompi Espanjasta.
Se, että STA:n bossi Hannele "Hanuri" Luukkainen valittiin myös uudestaan varmistaa että HKL:n kiistat tulevat jatkumaan myös tulevalla valtuustokaudella.
Vaivihkaisesti Vihreiden listoilta valtuustoon kömpi Pekka Haavisto. Siinä puolueessa hän tanssii susien kanssa. Kaverin homoudesta on (aika voimakkaita) vihjailuja. Hyvä mies.
"Vihreät kusi omalle jalalleen ja hävisi vaalit, keskusta taas jäi koko vaalitaistosta vähän ulkopuolelle. Vihreät sai mitä ansaitsivat ja kristillisdemokraatit samoin."
Kristillisdemokraatit eivät ole saaneet ansionsa mukaan kun vasta heillä on 0 paikkaa. Erityisesti raskaansarjan fundisten valtakirjan uusinnat huolestuttavat (Ebeling ja Räsänen). Kiteeltä nousi varavaltuutetuksi huomattavan humaani Kaisa Saari KD:n listoilta sitoutumattomana. Puolueen kanssa hän taas ei halua olla missään tekemisissä. Hän taitaakin olla se Kiteen kirkas!
Myönteistä on se, että Kuopion valtuusto tunnustaa nyt vähemmistöväriä, maan ainoa transseksuaalikunnanvaltuutettu istuu siellä!
Vihreät tietysti odottavat että äänet tulevat kuin manulle illallinen, siis että jos poltat hasista + et pane pahaksesi samansukupuolista rakkautta + diggaat etnistä + kerskakulutat luomutuotteita = äänestät vihreitä jos ei sada tai tuule vaalipäivänä. But it ain't so.
Nolona ajattelin vetäytyä hiljaisesti takavasemmalle ja deletoin käyntikorttini, mutta kun täältä sain kuulla saaneeni äänen, niin kaino kiitokseni hänelle ja mahdollisille muillekin minua äänestäneille.
En juurikaan kampanjoinut. Pieni haastattelu Z-lehdessä, muutama viesti tänne ja muutamassa HYY:n tilaisuudessa mukanaolo. Aatteen puolesta olin näissä vaaleissa mukana.
Mielenkiintoista olisi tietää, kuinka mahdoin sijoittua vaalikoineissa. Olivatko mielipiteeni ja käsitykseni aivan liian "friikkejä" vai halusivatko äänestäjät minimoida riskin äänensä hukkaanmenosta vai pitivätkö kenties vaalikoineiden kysymyksenasettelua ja vastausvaihtoehtoja riittämättöminä muodostaakseen käsityksen ehdokkaasta.
No, elämä jatkuu. Onnitteluni valituksi tulleille ja tsemppiä valtuustotyöhön! Ja muillekin muihin askareisiin! :-)
Suurten puolueiden kannatuksen heittelyt ovat mielestäni aika vähäpätöinen juttu. Näitähän tapahtuu vaaleista toiseen, mutta sama meno jatkuu häiriitymättä kun suurimpien väliset lehmäkaupat kuitenkin määräävät suunnan nyt ja vastakin.
Ilonaiheena on sen sijaan Helsingissä T. Halmeen kannatuksen romahtaminen eduskuntavaaleista, mikä ei kai ollut yllätys kenellekään muulle kuin miehelle itselleen. Varjopuoli on tietenkin se, että hän silti meni läpi valtuustoon.
Mutta suurempi huolenaihe ilmiönä on Turussa kahdesti kiihotuksesta kansanryhmää vastaan tuomitun Olavi Mäenpään (Suomen kansan sinivalkoiset) saama äänivyöry. Hän houkutteli äänestäjiä enemmän kuin kukaan muu ja keräsi yli 2200 ääntä. Mitä mieltä turkulaiset olette hänestä ja mistä moinen kannatus johtuu? Näin sivusta katsoen mies tuntuu aikamoiselta höyrypäältä, mutta mikä hänessä vetoaa kansaan?
"Pekka Haavisto. Siinä puolueessa hän tanssii susien kanssa. Kaverin homoudesta on (aika voimakkaita) vihjailuja. Hyvä mies."
Eipä siitä ole kenenkään tarvinnut enää aikoihin mitään vihjailla, kun Haavisto jo vuosia sitten tuli julkisuudessa kaapista ja rekisteröi parisuhteensa toisen miehen kanssa.
"Eipä siitä ole kenenkään tarvinnut enää aikoihin mitään vihjailla, kun Haavisto jo vuosia sitten tuli julkisuudessa kaapista ja rekisteröi parisuhteensa toisen miehen kanssa."
Kiitos päivityksestä!
"Ilonaiheena on sen sijaan Helsingissä T. Halmeen kannatuksen romahtaminen eduskuntavaaleista, mikä ei kai ollut yllätys kenellekään muulle kuin miehelle itselleen. Varjopuoli on tietenkin se, että hän silti meni läpi valtuustoon."
Äläpä vielä iloitse! Eduskuntavaaleissa oli paljon vähemmän ehdokkaita ja nimenomaisesti hörhöehdokkaita joten äänet kerääntyivät Tony Halmeelle. Kun taas tulee eduskuntavaalit niin Halme saa jälleen äänivyöryn.
Tony Halme sanoi ettei kunnallispolitiikka häntä kiinnostakaan. Valitaan sellainen jota ei siis edes kiinnosta hoitaa muiden asioita. Samassa puheenvuorossaan hän uhosi vielä että suvaitsevaisuudessa on menty liian pitkälle, mitenkään erittelemättä.
"Mutta suurempi huolenaihe ilmiönä on Turussa kahdesti kiihotuksesta kansanryhmää vastaan tuomitun Olavi Mäenpään (Suomen kansan sinivalkoiset) saama äänivyöry.".
Tuollaiset selkeät uusnatsit ovat jollain tapaa reiluja (olen jutellut muutaman kanssa), sillä he eivät elättele illuusiota omasta suvaitsevaisuudestaan. Heidän kanssaan voi päästä sellaiseen kontaktiin että he hyväksyvät sinut ihmisenä, mutta eivät hyväksy seksuaalista suuntautumistasi. Piilovihamielisyys on IMO pahempaa ja vaurioittavaa kuin avoin vihamielisyys.
Mäenpää sai eniten ääniä Turussa, mutta hänen ryhmänsä hävisi yhden paikan.
Mäenpää oli sattumoisin jatkoilla samassa paikassa (Forte) kuin mäkin sunnuntaina, kuulin sen kiroavan Paasiota, lisäksi se oli kuulemma vouhottanut baariin tullessaan, että "täältä tulee äänikuningas".
Ei kai siinä mitään sen erikoisempia kuin Halme-ilmiössäkään. Populismilla saa paljon aikaan. Sinänsä Mäenpää kyllä pilaa Turun valtuuston työskentelyä turhilla ja asiattomilla puheenvuoroillaan. No, ei voi mitään.
Kimmo: eihän se suvaitsemisesta kiinni ole. Kyllä mä kokoomuslaisten ja muiden porvarien kanssa toimeen tulen, sekä olen samaa mieltä joistakin asioista, mutta itsekin myönsit että äänestät kokoomusta itsekkäillä perusteilla, mikä on ihan ok, mutta kertoo siis koko puolueen luonteesta ja tarkoitusperistä aika paljon. Sekin on arvovalinta ketä äänestää. Mun mielestä kyllä pääasia on että äänestää, ei ehkä niinkään ketä, vaikka tietysti mua ei hirveästi huvita kaikenmaailman Olavi Mäenpäät keräämässä ääniä, mutta se kuuluu demokratiaan.
Vihreät on kyllä yksi mysteeri. Jotkut niistä on suurin piirtein taistolaisia, osa ultraliberaaliporvareita ja loput jotain viherpiiperöitä jotka vahingossa ovat eksyneet politiikkaan.
Ehkä Olavi Mäenpään ja Tony Halmeen suosion salaisuus on lähiöissä, jossa asuu muualta maasta muuttanutta irtainta sakkia joka ei ole löytänyt kaupungista vielä paikkaansa ja jolta puuttuu selkeä identiteetti. Helsingissä muualta peräisin olevaa porukkaa on enemmän kuin syntyperäisiä stadilaisia ja vastaavasti muualta tulleiden ongelmien skaala on suurempi kuin Turussa.
"Vihreät on kyllä yksi mysteeri. Jotkut niistä on suurin piirtein taistolaisia, osa ultraliberaaliporvareita ja loput jotain viherpiiperöitä jotka vahingossa ovat eksyneet politiikkaan."
Vihreissä on aika paljon ihan aidosti tyhmiä ihmisiä, kuten vaikkapa Anni Sinnemäki joka sanoitti "ettei Suomeen saa tuoda yhtään lisää paperikoneita" vaikka Suomi on maailman suurin paperikoneiden VIEJÄ. Kai tuo ratikalla Sipoonkorpeenkin on hänen älyttömyydenväläyksensä.
Sitten siellä on näitä surullisenkuuluisia hampunpolttajia.
Älymystöön kuuluvat alkavat Vihreissä olla yhtä harvinaisia kuin valkoselkätikat suomalaismetsissä. Hard core -viherpiiperöiden paikat ovat muualla kuin Vihreässä Liitossa.
Kabinettivihreyden ollessa vallitsevia on vanha koijärveläinen kumisaapasporukka väistyä. Itse kuuluin niihin.
Stacy nyt ei ole täällä kunnostautunut hengen jättiläisenä millään muotoa, joten ehkä kommentoiminen on minun puoleltani yhtä joutavanpäiväistä, mutta en malta olla kommentoimatta korkean luokan tyhmyyttä Stacyn edellisessä kommentissa Anni Sinnemäestä.
Neiti ei ole ilmeisestikään koskaan kuullut ironiasta, sarkasmista tahi ylipäätään kielikuvista, joita useinkin *taitavat* runoilijat ja kirjalliset tuottajat viljelevät teoksissaan. Anni on fiksuimpia nuoren polven poliitikoita, joita Arkadian mäellä keikkuu, henkilö, joka osaa lukea taustapaperinsa ja konsultoida paitsi äänestäjäkuntaansa, myös asiantuntijoita ennen kuin menee laukomaan esim. Stacyn edellä mainitun kaltaisia typeryyksiä.
On vain sääli kun helmet lienevät Annin sanoituksissa menneet tälläkin kertaa siihen tunnettuun osoitteeseen...
"Ehdotankin seuraavaksi että myös Matti Nykänen valittaisiin Helsingissä valtuustoon. "
Pelkäänpä pahoin, että Matti on meitin tamperelaisten riesana seuraavissa vaaleissa. Jos ei satu silloin olemaan vankilassa jonkun uuden törppäilyn takia.
"Vihreissä on aika paljon ihan aidosti tyhmiä ihmisiä, kuten vaikkapa Anni Sinnemäki joka sanoitti "ettei Suomeen saa tuoda yhtään lisää paperikoneita" vaikka Suomi on maailman suurin paperikoneiden VIEJÄ."
Uskoisin, että kohta ei meillä ole paperikoneita eikä niiden vientiäkään. Mm. Metso on jo muutamia vuosia "tehostanut" paperikoneiden valmistustaan eli porukkaa on potkittu pihalle niin että kengänpohjat sauhuaa. Ja eiköhän Paperiliitto ole jo niin kauan palkkoja nostellut, että suomalaiset työntekijät on hinnoiteltu ulos. Eli suomeksi: koneet ja paperi valmistetaan kohta muualla kuin Suomessa . Oma veikkaukseni on, että tuotanto siirtyy mm. tuonne itäisen rajamme taakse. Eli jos vihreitä arvoja miettii, niin huonompaan suuntaan ollaan menossa -- Venäjällä tuskin on niin kovia päästö yms. määräyksiä kuin Suomessa eli siellä tuotanto saastuttaa ja tuhoaa ympäristöä enemmän.
"Neiti ei ole ilmeisestikään koskaan kuullut ironiasta, sarkasmista tahi ylipäätään kielikuvista, joita useinkin *taitavat* runoilijat ja kirjalliset tuottajat viljelevät teoksissaan. "
Eli vastuu hänen puheistaan siirtyy kuulijalle.
"Anni on fiksuimpia nuoren polven poliitikoita, joita Arkadian mäellä keikkuu"
Valitettavasti näin on!
Minä se äänestin Anni Sinnemäkeä jo kolmatta kertaa.
Kansa on saanut juuri sitä mitä on halunnutkin. Turha tuosta vaalituloksesta on valittaa, kun tarjolla ei ole kuin a) omanedun tavoittelijoita, b) toisarvoisia julkkuja (j=m), c) viidettä kauttaan istuvia poliitikonalkuja, joilla ei muuta osaamista ole kuin tehdä itsestään tunnettuja vaalien välillä.
Oikeastaan kauhulla ajattelen seuraavia eduskuntavaaleja, joissa uusia ehdokkaita ei juurikaan ole, edellämainitut ryhmät kyllä löytyvät, ja taas kansa purnaa vaalituloksesta.
Stacy ja muut tyytymättömät: Olisiko aika saada jotain uutta poliitikan värikartalle? Missä viipyy kaikenkattava sateenkaaripuolue, jolla on jokaiselle tyydyttävä vaihtoehto niin kunnallispolitiikassa, kuin eduskunnassakin?
Niin syvälle ovat tässä maassa tietyt arvot iskostuneet, ja niitä sukupolvelta toiselle vaalitaan, ettei tämä kansa tule koskaan parempaakaan poliittista karttaa näkemään...
terveisin arkadas (sit) - kommunistin ja demarin jälkeläinen
Arkadas kaipaa sateenkaaripuoluetta, jolla on "jokaiselle tyydyttävä vaihtoehto niin kunnallispolitiikassa kuin eduskunnassakin". Enpä usko, että "sateenkaarilaisuudesta" on sellaiseksi yhdistäväksi tekijäksi, jonka pohjalle voi perustaa puolueen. Kun Kimmo vähän aikaisemmin kirjoitti, kuinka hän tienaa hyvin, ajaa firman autolla ja nauttii pääomatuloista ja kuinka hän tämän perusteella on valinnut kokoomuksen, hän tuli kertoneeksi elämänarvoistaan, jotka ovat kaukana omista elämänarvoistani. Tuskinpa homous voisi meitä yhdistää samaan sateenkaaripuolueeseen.
Kai se niin on, että kunkin elämänarvot ohjaavat sitä, mitä puoluetta äänestää. Puolueen suhtautuminen sateenkaarikansaan on ainakin minulle yksi arvo, jolla mittaan puolueita; homovihamielistä en voisi kannattaa.
Eduskuntaan ja kunnanvaltuustoihin valikoituu monenlaisia ihmisiä. Kuitenkin on helppohintaista leimata kaikki oman edun tavoittelijoiksi, toistarvoisiksi julkuiksi tai kyvyttömyyksiksi, jotka eivät osaa muuta kuin tehdä itsestään tunnettuja. (arkadas)
Itse ilmeisesti kuulun lähinnä viimeiseen kategoriaan, koskapa Helsingin valtuustossa päättyy viides ja myös viimeinen kausi - tietysti myös ensimmäiseen. En vain tiedä, mikä on se oma etu, jota olen 20 vuotta tavoitellut. En ole omistanut maaplänttiä, jonka arvoa olisin voinut asemakaavoitukseen vaikuttamalla yrittää korottaa. En ole saanut tuottoisaa virkapaikkaa, en edes - kaiketi tyhmyyttäni - edes yrittänyt saada. Kukaan ei ole yrittänyt lahjoa, jotta ajaisin hänelle edullista päätöstä.
Luottamustehtäviin valittujen yleisellä leimaamisella vain edistetään halmeiden ja mäenpäiden pyrkimyksiä, joita tälläkin listalla on vastustettu.
Kukaan älköön olko kritiikin ulkopuolella. Ja väärinkäytöksiin tartuttakoon tiukalla kädellä.
"Olisiko aika saada jotain uutta poliitikan värikartalle? Missä viipyy kaikenkattava sateenkaaripuolue, jolla on jokaiselle tyydyttävä vaihtoehto niin kunnallispolitiikassa, kuin eduskunnassakin?"
Eduskuntaan/valtuustoon pääseminen on loppu dynaamiselle kansanliikkeelle. Siellä pian korruptoituu yhtä pahaksi kuin muutkin. Katso mitä tahansa puoluetta niin näet sen.
Vähemmistön on typerää näyttää voimansa, sillä voimaa on vähän. Pidetään se voima salassa niin ne eivät koskaan pääse selville kuinka paljon meitä on ja siksi pelkäävät.
Poliittinen päätöksenteko ei ole eikä voi olla kansanliikkeiden tehtävä. Se on ehkä valitettavaa, mutta silti totta. Muussa kuin yksipuoluejärjestelmässä joutuu aina tekemään poliittisia kompromisseja, jotta asiat menisivät vähääkään eteenpäin. Peräänantamattomat kansanliikkeet voivat toimia taustavaikuttajina, lausunnonantajina ja painostajina, mutta päätöksenteko kuuluu demokratiassa poliitikoille.
Tiettyä asiaa jämäkästi ajava kansanliike saa sopivassa tilanteessa helpostikin yhden tai pari edustajaansa vaikkapa kunnanvaltuustoon. Siellä iskevät kuitenkin vastaan realiteetit. Asiaansa ei enää voi ajaa jyrkän yksisilmäisesti, koska kaikki aloitteet kaatuisivat muiden vastustukseen. Siksi on kyettävä sopimaan muiden kanssa vähittäisistä uudistuksista suostumalla myönnytyksiin ja vastapalveluksiin asioissa, joissa sellaiset ovat edes joten kuten mahdollisia.
Dilemma on juuri siinä, että jos ei suostu minkäänlaisiin kompromisseihin ei saa mitään näkyvää aikaan, äänestäjät turhautuvat ja kausi jää yhteen. Jos taas tekee kompromisseja, saa ehkä pieniä uudistuksia aikaan, mutta taas osa äänestäjistä hylkää ehdokkaansa.
Mitä tulee ehdokkaiden ja edustajien yleiseen suhtautumiseen työhönsä, mielestäni on todellakin raju ja helppo yleistys väittää, että kaikki olisivat pyrkimässä vallankäyttäjiksi vain henkilökohtaisen etunsa vuoksi. Tällaisia pyrkyreitä löytyy poliittiselta kartalta laidasta laitaan. Tosin heitä varmaankin on enemmän niiden joukossa, joilla on enemmän voitettavaa - siis entisestään kartutettavaa omaisuutta, suosittavaksi soveltuvia yrityksiä sekä erityispalveluksia odottavia ahneita sukulaisia ja tuttavia.
Ellei laiskuuttaan halua sulkea silmiään päinvastaisilta esimerkeiltä, löytää myös poliitikkoja, jotka ovat ryhtyneet ehdolle asioiden ja ihanteiden vuoksi ja pitäneet johdonmukaisesti kiinni periaatteistaan. Yksi on juuri edellä viestin 20 kirjoittanut nimimerkki 'jormah', jonka toimintaa Helsingin kunnallispolitiikassa ja muutenkin yhteiskunnassa tuntevat eivät voi mitään muuta väittää.
"Poliittinen päätöksenteko ei ole eikä voi olla kansanliikkeiden tehtävä. Se on ehkä valitettavaa, mutta silti totta. Muussa kuin yksipuoluejärjestelmässä joutuu aina tekemään poliittisia kompromisseja, jotta asiat menisivät vähääkään eteenpäin. Peräänantamattomat kansanliikkeet voivat toimia taustavaikuttajina, lausunnonantajina ja painostajina, mutta päätöksenteko kuuluu demokratiassa poliitikoille."
Päätöksenteko kuuluu demokratiassa kansalle, mutta ei se mitään, suomi ei ole koskaan väittänytkään olevansa demokratia vaan tasavalta.
Minä vain en näe mitään syytä pyrkiä politiikkaan jossa joutuu tekemään päätöksiä asioista jotka ei tätä meidän vähemmistöämme mitenkään liikauta mutta jossa kyllä kuraa pelihousunsa varsin nopeasti eli sillä tavalla ettei meikäläisiltäkään heru ääntä "omille" ehdokkaille.
Mitä tulee ihmisoikeuksiin ja ihmisarvoon niin ainoa tapa toimia on peräänantamattomuus, koska jo perustuslaissa on turvattu kansalaisten tasavertaisuus lain edessä. Tasavertaisuus on siis itsearvo josta ei neuvotella.
Sen sijaan poliittisiä lehmänkauppoja voi käydä vaikka Muurla-Lohjanharju ökytien linjauksista tai kuudennesta ydinvoimalasta tai ulkopolitiikasta.
"Dilemma on juuri siinä, että jos ei suostu minkäänlaisiin kompromisseihin ei saa mitään näkyvää aikaan, äänestäjät turhautuvat ja kausi jää yhteen. Jos taas tekee kompromisseja, saa ehkä pieniä uudistuksia aikaan, mutta taas osa äänestäjistä hylkää ehdokkaansa."
Aivan niin. Siksi politiikasta kannattaa pysyä ulkona. Koskaan ei tule kiitosta. Sen sijaan kansanliikkeet ovat saaneet sellaisia asioita aikaan joita yleisesti vähätellään mutta jotka ovat hyvin merkittäviä. 1980-luvulla sanoin, etteivät ihmiset kuuna kullan valkeana opi lajittelemaan jätteitään ja kuinka kävikään? Ja sen taustalla oli kansanliike joka myöhemmin politisoitui ja korruptoitui täysin. Sen jälkeen he ovatkin saaneet paljon niukemmin aikaan.
Kompromissittömyys joka näissä asioissa on perusteltua ja perusteltavissa tiivistää rivejä ja kasvattaa joukkovoimaa.
"Mitä tulee ehdokkaiden ja edustajien yleiseen suhtautumiseen työhönsä, mielestäni on todellakin raju ja helppo yleistys väittää, että kaikki olisivat pyrkimässä vallankäyttäjiksi vain henkilökohtaisen etunsa vuoksi."
En sano niin, toteanpa vain että valta turmelee ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti.
"löytää myös poliitikkoja, jotka ovat ryhtyneet ehdolle asioiden ja ihanteiden vuoksi ja pitäneet johdonmukaisesti kiinni periaatteistaan."
Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.
Stacy: ”Minä vain en näe mitään syytä pyrkiä politiikkaan jossa joutuu tekemään päätöksiä asioista jotka ei tätä meidän vähemmistöämme mitenkään liikauta mutta jossa kyllä kuraa pelihousunsa varsin nopeasti”
Missähän ihmeen sateenkaari (?) eriössä Stacy mahtaa elää. Mitkä ovat sellaisia päätöksiä, jotka eivät ”meidän vähemmistöjämme” liikauta.
Esimerkiksi kaikki lapsiin, nuoriin, vanhuksiin, mielenterveyspotilaisiin jne jne jo pari vuosikymmentä kohdistetut säästötoimet heijastuvat aivan varmasti jokaiseen kadulla tallaajaan yleisenä levottomuutena ym.
Toisaalta Stacyn käsite ”meidän vähemmistöt” taitaa olla muutenkin aika rajoittunut. Todellisessa elämässä sateenkaarikansaan kuuluu täysin kattava kirjo ihmisiä. Sieltä löyty niin lapsiperheitä kuin vanhuksiakin, porvareita ja kommunisteja, anarkisteja ja rasisteja, perussuomalaisia juntteja ja maahanmuuttajia, rikkaita ja köyhiä.....
Taitaa Stacy sittenkin tarkoittaa, että politiikassa tehdään päätöksiä, jotka eivät häntä itseään EVVVK.
Kaikilla päätöksillä niin valtakunnanpolitiikassa kuin kunnallisessa on aina joku seurannais- tai heijastusvaikutus muihin asioihin ja sitä kautta niiden luulisi lopulta koskettavan jokaista suomalaista.
Käytännössä lähes kaikkiin päätöksiin liittyy vähintäänkin jonkinasteinen taloudellinen aspekti eli, kun rahaa allokoidaan jonnekin on se samalla jostakin muusta pois. Rahan taikomista tyhjästä ja sitä seuraavaa hyperinflaatiota ei ole nähty sitten 30 –luvun saksan – onneksi.
"Missähän ihmeen sateenkaari (?) eriössä Stacy mahtaa elää. Mitkä ovat sellaisia päätöksiä, jotka eivät ”meidän vähemmistöjämme” liikauta."
Kuudes ydinvoimala, Muurla-Lohjanharju tielinjaus ja EU:n nopean toiminnan joukot.
"Esimerkiksi kaikki lapsiin, nuoriin, vanhuksiin, mielenterveyspotilaisiin jne jne jo pari vuosikymmentä kohdistetut säästötoimet heijastuvat aivan varmasti jokaiseen kadulla tallaajaan yleisenä levottomuutena ym."
Kyllä, mutta minkäs teet kun kaikki ajavat tuota itsetuhoista politiikkaa jonka avaimet on hyvin vähän tavallisen päättäjän käsissä? Tuo politiikka on määräytynyt dollarin irroittamisella kultakannasta 1973 ja Suomen kytkemisellä EMU:un, mutta kukapa olisi sen tuolloin arvannut?
"Todellisessa elämässä sateenkaarikansaan kuuluu täysin kattava kirjo ihmisiä. Sieltä löyty niin lapsiperheitä kuin vanhuksiakin, porvareita ja kommunisteja, anarkisteja ja rasisteja, perussuomalaisia juntteja ja maahanmuuttajia, rikkaita ja köyhiä....."
Ihmisiä joilla on yhtä vähän yhteistä kuin RKP:n kannattajilla ja aivan kuin RKP, se ei tule ikinä keräämään ääniä muuten kuin "omiltaan", jos edes kaikilta niiltäkään.
"Käytännössä lähes kaikkiin päätöksiin liittyy vähintäänkin jonkinasteinen taloudellinen aspekti eli, kun rahaa allokoidaan jonnekin on se samalla jostakin muusta pois. "
Useimmiten rahaa allokoidaan sijoitusmielessä eli siinä mielesä että sitä raha sen jälkeen riittäisi niihin muihinkin projekteihin.
Stacy: usein puhut asiaa, mutta nyt... "Useimmiten rahaa allokoidaan sijoitusmielessä eli siinä mielesä että sitä raha sen jälkeen riittäisi niihin muihinkin projekteihin."
Ja sun pointtisi tässä on täsmälleen mikä?