kirjoja

Mitä homo-aiheisia kirjoja suosittelette? Mitä jokaisen itseään kunnioittavan homon tulisi lukea?
Onko poikien välisestä rakkaudesta kirjoitettu rakkausromaaneja?
Nämä kaksi kaunista kirjaa tulevat ensimmäisenä mieleen:

Michael Cunningham: Koti maailman laidalla
Pentti Holappa: Ystävän muotokuva
jos osaa englantia, kannattaa tutustua poppy z. brite nimisen kirjailijan tuotoksiin. ainakin drawing blood, exquisite corpse ja lost souls on lukemisen arvoisia.
  • 4 / 19
  • Candi Staton
  • 25.9.2004 14:53
Maupinin Yön kuuntelija
ja Tarinoita kaupungista

Siinä on kaksi mukavan leppoisaa ja "homoisaa" kirjaa.
Spanbauer: Mies joka rakastui kuuhun
Guibert: Ystävälle joka ei pelastanut henkeäni
Tode: Enkelten siemen
Irving: Garpin maailma
Leavitt: Kiintymyksiä, Perhetanssit
Tuomi: Kuolemanvoittoleikki


Tuossa alkuun!
NUUTINEN, Olli
Kommentteja kahteen elämään
JULKAISUKIELI suomi
JULKAISUTIEDOT Helsinki : Tammi, 1995 (Hämeenlinna : Karisto)
ULKOASU 172 s. ; 22 cm
ISBN 951-31-0510-5 (sid.)

Fairy Tales : Traditional Tales Retold for Gay Men
Peter Cashorali
United States 1997 - 181 sivua/pages

Gay Fairy & Folk Tales
Peter Cashorali
United States 1997 - 176 sivua/pages
Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi (ehkä paras kotimainen ever)

Philip Ridley: Demonit
  • 9 / 19
  • querelle
  • 10.10.2004 13:33
Suosittelen Jean Genet´n romaaneja, joista enemmistö myös suomennettu.
Ja minäkin suosittelen Poppy Z. Briten kirjoja; sen lisäksi että ne ovat äärettömän hyvin kirjoitettuja ovat ne myös äärimmäisen viihdyttäviä.
...Kukaan ei ole viela maininnut:
Edmund White: Boy's Own Story.
No nyt on.
Ja jos lukee englannista, kannattaa tsekata tuore Booker-palkinnon voittaja Alan Hollinghurst.
Mulle kolahti aikoinaan kovasti Samuel R. Delanyn "Stars in My Pocket Like Grains of Sand"
Ja nyt kuuluu lukea Alan Hollinghurstin The Line Of Beauty kun se voitti sen palkinnon.

Pikkusen häpeällistä että kun näin tuon kirjan kirjakaupan ikkunassa niin päätin olla ostamatta (kun edellinenkin Hollinghurst pölyttyy lukemattomana hyllyssä), mutta kun se myöhemmin samana päivänä julistettiin Booker Prize winneriksi, niin sit se piti mennä ostamaan.

Ja siitähän palkinnosta sitten meteli nousi Englannin lehdistössä: herrajumala homokirjailija voitti maan arvostetuimman kirjallisuuspalkinnon. Mikä oli aika yllättävää, kun ´homokirjailija´ tai ´homokirjallisuus´ ovat poistuvia käsitteitä.
Teppo Jokinen: En ole veljesi, Hamid
Miesten kesken (novelleja)
Jukka Larssonin (eli Pirkko Saision) trilogia:
Kantaja
Viettelijä
Kiusaaja
Ossi Ojala:Toisenlainen rakkaustarina
James Baldwin: Huone Pariisissa
Pentti Holappa: Kaksi kirjailijaa
Joku mainitsi sen uuden Booker palkinnon voittajan. Sen kirjan mä kyllä haluan kanssa lukea, mutta en tiedä viitsinkö ihan ostaa. Mutta se vaikutti ainakin lupaavalta.

Homokirjoja en ole edes hirveästi lukenut, kun en ole tietoisesti niitä etsinyt lukemistooni, Dorian Grayn Muotokuvan olen kyllä lukenut.

Garpin Maailman olen lukenut myös, mutta en taida ihan väittää sen olevan homokirja. Hyvä kylläkin, että kannattaahan se lukea.
Tämäkään ei ole homokirja, mutta teki vaikutuksen; Jeffrey Eugenides: Middlesex
David Sedarisin "Me talk pretty one day" on ihan älyttömän hauska, sain aina tosi outoja katseita julkisissa kun hihitin yksinäni.

Sedaris kuuluu myös b-rapun jengiin; jenkki joka asuu Ranskassa miehensä kanssa. Kirja (ainakin tämä, ilmeisesti aika pitkälle myös muu tuotanto) on melkolailla omaelämäkerrallista.

Ei siis rakkaustarina.
William Corlett: Now And Then (Winner of the 1995 Dillons First Fiction Award)
- Kirjan päähenkilö, viisikymppinen Christopher Matcalfe palaa isänsä hautajaisiin kotipaikkakunnalleen ja törmää opiskeluaikeiseen ystävään Stephen Walkeriin. Heidän nuoruutensa intohimoinen ystävyys saa Christopherin tajuamaan, että Stephen on se henkilö jota hän on koskaan, ikinä rakastanut... aaah... jne... Ihan lukemisenarvoinen teos!
ISBN 0 349 10775 0
First published in Great Britain by Abacus 1995
Abacus, A Division of Little, Brown and Company (UK), London.

---

Christer Kihlman on sivunnut kirjoissaan homoseksuaalisuutta. Esimerkiksi teoksessaan: Ihminen joka järkkyi Kihlman kertoo avoimesti homoseksuaalisuudestaan (alkoholiongelmastaan ja epäonnistuneesta avioliitostaan).

Kihlman on taitava kirjoittaja, mutta em. teos hyvin ahdistava, ainakin omasta mielestäni (osoittaa kuinka ahdistavaa bi-seksuaalisuus voi olla, - lopputuloksena alkoholisoituminen) Tosielämän kuvaus! Aaaargh! ;)
Alkuteos: Människan som Skalv, 1971, Gummerus.
ISBN 951 31 1977 7

Suosittelisin kuitenkin lukemaan Kihlmanin teoksista ensimmäisenä vaikka: Kallis Prinssi -teoksen, joka on yksinkertaisesti hyvä. (ISBN 951 30 5595 7) Antaa hyvän ajan kuvan sodanjälkeisestä oloista, sodassa taistelleen miehen paluusta arkeen, sodanjälkeisestä Helsingistä... jne. (Homoseksuaalisuus on tosin vain pieni sivujuonne, mutta suomalaisen kirjallisuuden klassikkoja!)

Myös Kihlmanin: Tuuliajolla tappion maisemissa, Gerdt Bladhin tuho -teoksissa sivutaan homoseksuaalisuutta. (tai bi-seksuaalisuutta... aaaargh jälleen!)

---

Sitten jotain "hienostuneempaa"... Anne Ricen vampyyrikirjoissa on rivien välistä luottavissa paljonkin... (Onhan hänen poikansakin ihan julkisesti homppeli - hänkin on kirjoittanut jotain, mutta en ole lukenut mitä kirjoittanee...)

Esimerkiksi Ricen Blackwood Farm, (ISBN 0 09 944672 3) jossa vampyyrimaailma ja Mayfair Witch -maailma kohtaavat, Rice kuvaa muutamaan otteeseen nuoren, komean, kirjan päähenkilön Quinn Blackwoodin seksikokemuksia mm. Goblin -hengen/haamun kanssa... ja jotain brutaalia suihinottoa (muistaakseni) androgyyni vampyyrigladiaattorin Petronian ja Quinnin välillä... sperman sijasta taitaa tullakin verta.... aaargh vielä kerran.

Ricen kirjat ovat todellakin lukemisen arvoisia. Homoeroottisuutta ilmassa paljon. Varmaan elokuvat "Interview with the vampire", ja "Queen of The Damned" kaikille tuttuja... Onhan ensinmainitusa leffassa sentään Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas, Christian Slater... ja ketä kaikkea...

---