USA:n vaaleilla ei enää merkitystä

USA:n Presidentti tai Kongressivaaleillakaan ei enää ole suurta merkitystä, koska maa on huomattavasti muuttunut siitä, mitä se oli aikaisemmin.

USA:ssa politiikot ovat enemminkin virkamiehiä, eivät enää kansan tai valtionjohtajia. MM Sisä ja ulkopoliittiset realiteetit olisivat olleet aika pitkälle samat, vaikka Kerry olisikin voittanut. Bush vain tarjosi saman paketin hieman eri kääröllä. Uskonnolla ei enää ole sanottavaa merkitystä USA:n politiikassa, Juutalaisuutta ehkä lukuunottamatta. Bushia äänestivät niin kunnon Amerikkalaiset homot kuin heterotkin. He äänestivät ehkä silkkaa tylsyyttään tai uhmakkuuttaan. Sekä Bushin että Kerryn siirtolais ja ulkopolitiikka oli suunnilleen sama, Kerryllä vain hieman erillainen talouspoliittinen painotus. Yhdysvaltoihin ei missään nimessä tulla luomaan "hyvinvointiyhteiskuntaa" koska maan talous ei kerta kaikkiaan kestäisi sitä. Ulkomaisiin sotiin kuluu liian paljon rahaa, ja laittomat siirtolaiset ylikuormittavat järjestelmää jo nyt muutenkin. Mitä taas "vanhollisuuteen" ja "uudistusmielisyyteen" tulee, niin nämä ovat suhteellisia käsitteitä. Avioliitto tai adoptio-oikeus eivät käytännössä juuri olisi muuttaneet tavallisten homojen elämää. Paljon tärkeämpiä asioita tavallisille amerikkalaishomoille varmasti ovat lisääntyvä(etno)rikollisuus, ja ensi keväänä luultavasti voimaan astuvat kutsunnat. Nyt ei enää eletä 60-lukua tytöt ja pojat. Amerikka on ihan uusi, ja samoin sen johtajat ja kansa, ja maailma näin yleensäkkin.
  • 2 / 7
  • Samixxx
  • 8.11.2004 19:26
Eli ihan sama minkälainen mulkku siellä on vallankahvassa? Enpä usko.
  • 3 / 7
  • Public eye
  • 8.11.2004 21:20
Näinhän ne USAnkin homot ja lesbot, jotka Bushia äänestivät, haluavat asian itselleen selittää. Pääasia, että hyvätuloisten ja itselleen hyvät sairaus- ja eläkevakuutukset kustantamaan kykenevien verotaakka häipyy olemattomiin, kyllähän tässä meidän elinaika vielä mukavasti porskutellaan maan megalomaanisesta velkaantumisesta huolimatta.

Viis tulevista sukupolvista, ja tietysti presidenttiehdokkaiden välillä oli vain "hieman erilainen ympäristö- ja talouspoliittinen painotus". USA:n mittakaavassa vain niillä pienilläkin painotuseroilla on valtava merkitys, samoin kuin ulko- ja sotilaspoliittisilla painotuseroilla koko maailman tulevaisuuden kannalta.

Four more years of hell, and you ain't seen nothing yet!
  • 4 / 7
  • JuhaniV
  • 8.11.2004 22:22
B-V, en tiedä mihin perustat nuo ajatuksesi. Ne tuntuvat minusta jotenkin vierailta siihen nähden mitä olen USA:n presidentinvaaleja ja homojen taistelua oikeuksistaan seuratessani havainnut.

Olen mieltänyt melkoisen joukon amerikkalaisia yhtä uskonnollisiksi fundamentalisteiksi, kuin heidän ylenkatsomansa Lähi-Idän uskovaiset. Jopa retoriikka muistuttaa paljolti toisiaan. Juuri uskonnollisin perustein "homoavioliittoja" siellä torjutaan Bushia myöten.

Mielestäni "homoavioliitto" olisi muuttanut voimakkaastikin homojen elämää. Avioliiton solmiminen USA:ssa antaa automaattisesti tärkeän ja mittavan määrän oikeuksia verrattuna vihkimättömiin pareihin. Homoille ja lesboille tätä mahdollisuutta ei haluta suoda lainkaan. Se on hyvin väärin.

Homo- ja lesboperheissä jo elävät lapset tarvitsisivat lain suojaa niin siellä kuin meilläkin, mm. oikeuden periä ei-biologinen vanhempansa. Nyt tuo oikeus lapselta evätään.

Olen siis paljolti päinvastaista mieltä kuin mitä kirjoituksessasi esität.
Kyllä se vähän on, koska vaikka siellä olisi presidenttinä hevonen, niin se hevonen kuuntelee niitä, ketkä sitä ruokkii, eli tässä tapauksessa Juutalaisia lobbyjärjestöjä
  • 6 / 7
  • Tuota...
  • 12.11.2004 16:42
saatan olla ihan väärässä, mutta ymmärtääkseni juutalaiset äänestivät pääasiassa Kerryä.

Onko tästä kunnon tietoa kenelläkään?