Ketä äänestit Eu-vaaleissa?

Helsingin Sanomat:

Ainakin kuusi suomalaista europarlamentaarikkoa 14:stä aikoo äänestää komission puheenjohtajan José Barroson esittämää komissaarilistaa vastaan. Seitsemän ehdokasta hyväksyy listan.
Komissaarilistan suurin ongelma on italialainen komissaariehdokas Rocco Buttiglione, joka on herättänyt kohua arvostelemalla homoja ja yksinhuoltajaäitejä.

Yle24 Onlinen selvityksen mukaan Henrik Lax (r), Satu Hassi (vihr) ja Esko Seppänen (vas) vastustavat Buttiglionen mukaantuloa komissioon.
Myös Anneli Jäätteenmäki sanoo, että äänestää todennäköisesti Buttiglionen mukaantuloa vastaan.
Riitta Müller (sd) ja Reino Paasilinna (sd) eivät hyväksy italialaisehdokasta ainakaan oikeuskomissaariksi.

Sen sijaan Sdp:n Lasse Lehtinen, keskustan Kyösti Virrankoski ja Hannu Takkula hyväksyvät Buttiglionen komissioon.
Kokoomuksen neljä edustajaa eivät ole tehneet virallista päätöstä asiassa, mutta erityisavustaja Juho Romakkaniemen mukaan kaikki neljä ovat valmiit hyväksymään kohutun ehdokkaan, jotta komissio saadaan nopeasti toimintakykyiseksi.
Keskustan Paavo Väyrynen ei toistaiseksi kerro kantaansa.

Euroopan parlamentti ottaa kantaa komission puheenjohtajan esittämään komissaarilistaan äänestämällä joko koko listan puolesta tai sitä vastaan. Yksittäistä komissaaria ei voida hylätä.Ruotsin radion Ekot-toimituksen mukaan Ruotsin 19:stä euroedustajasta kymmenen ei hyväksy Buttiglionea.

Helsingin Sanomat
Äänestin Satu Hassia. Onko tietoa Stubista, miten hän aikoo menetellä?
  • 3 / 32
  • Public eye
  • 18.10.2004 21:59
Kokoomuksen hymytyttö Piitu ja hymypoika Alex ovat häiriintymättömän EU-byrokratian, konservatiivien vallan varmistamisen ja vankkojen katolilaisten arvojen tiukkoja kannattajia välittämättä siitä, mitä ovat liberaalisuuden puuskassaan vaalikampanjassa mahdollisesti lupailleet. Yle 24 kertoo:
"Alexander Stubbin mukaan ryhmässä ollaan yleisesti sitä mieltä, ettei Buttiglionen mielipiteitä voida henkilökohtaisesti hyväksyä. Paljon tärkeämpää on kuitenkin saada komissio kokoon ja päättämään todellisista poliittisista kysymyksistä."

Viis siitä, millaista porukkaa komissioon asioista päättämään tulee, kunhan he ovat oikeasta puolueesta ja puolustavat oikeistolaisia perusarvoja kotia, uskontoa ja isänmaata, eikö totta kokoomuslaiset?
  • 4 / 32
  • vilhelmi
  • 18.10.2004 22:00
Stubbia haastateltiin uutisissa ja hän on Buttiglionen valinnan puolella. On kuulemma niin pieni asia, ettei sen takia kannata koko hommaa kaataa.
Äänestin Pekka Buttleria koska se oli eka vaalikoneessa. Ääneni meni käytännössä siis Esko Seppäsen uudelleenvalintaan.

EU:n uskottavuus on niin hatara kansalaisten keskuudessa ettei niillä oikeasti olisi varaa tuollaiseen sirkukseen.
  • 6 / 32
  • Resander
  • 19.10.2004 10:32
Ylen veppisivulta tänään: "Alexander Stubbin mukaan ryhmässä ollaan yleisesti sitä mieltä, ettei Buttiglionen mielipiteitä voida henkilökohtaisesti hyväksyä. Paljon tärkeämpää on kuitenkin saada komissio kokoon ja päättämään todellisista poliittisista kysymyksistä. "

Eli sinne meni taas kerran Kokoomuksesta ihmisoikeudet, yksilön kunnioittaminen, kun isojen poikien valtapeli vaarantuisi. Prkl.
Äänestin Anneli Jäätteenmäkeä. Tämä italialaiskomissaariasia on kuitenkin sen verran pieni, ettei Jäätteenmäen äänestyskäyttäytymisellä ole merkitystä.
On siinä EU-komissiolla opettamista Turkille, mitä "eurooppalaiset arvot" ovat.
  • 9 / 32
  • Resander
  • 19.10.2004 21:36
Mä laitoin tänään Stubbille sähköpostin ja kysyin suoraan, kuinka hän voi äänestää sen italialaisen pöntön hyväksymisen puolesta. Yllättäen sain (poliitikon) vastauksen. Vastasin siihen edelleen hyvin maltillisesti, mutta määrätietoisesti arvostellen Stubbin ihmisoikeustekoja vs. hänen ihmisoikeuslupauksiaan vaalikampanjan ajalta ja yllätys - heppu myönsi, että komissaariasiassa on ongelma ja että päätös ei ole helppo. Tunsin tehneeni päivän hyvän työn :)
Heh heh. Sen siitä saa kun porvareita äänestää. Kyllä ne konservatiivit osaava sit aina kusta omalle jalalleen. Ei ne missään muussa sitten hyviä olekaan.

Luulen kyllä että Buttiglione taitaa mennä vaihtoon, vähän kummalta tuntuu että noin ristiriitainen hahmo tuolla salkulla oikeasti saisi paikan.
Kuka on sanonut että mä kokkareita äänestäisin? Mä olen arkkivihreä hintellektuelli ja ääni on jo mennyt viheriäille.
Voi sitä silti vaikuttaa muiden puolueiden käyttäytymiseen :)

Toivottavasti tosiaan toi italialainen menee vaihtoon...
Jos porvarimepit pitävät EU:n oikeusasioista, sisäisestä turvallisuudesta sekä kansalaisvapauksista vastaavan komissaariehdokkaan EU-kansalaisten tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia loukkaavia lausuntoja pikkujuttuna, mitkähän sitten ovat niitä tärkeitä asioita? Ehkä Berlusconin ja paavin hyvän ystävän saaminen komission vaikutusvaltaiseksi jäseneksi?

Matti: " Tämä italialaiskomissaariasia on kuitenkin sen verran pieni, ettei Jäätteenmäen äänestyskäyttäytymisellä ole merkitystä."
Ei sillä Jäätteenmäen äänestyskäyttäytymisellä muuta merkitystä olekaan kuin se, että hän osoittaa näin pitävänsä naisten ja miesten sekä homojen ja heteroiden tasa-arvoisuuden kieltämistä Euroopan komissiossa pienenä asiana.

Buttiglione on selvästi epäpätevä komissaarin virkaan. Olkoon uskovaisena yksityishenkilönä ja italialaisena poliitikkona mitä mieltä tahansa, mutta hänen asennoitumisensa EU:n perusoikeuskirjassa määriteltyihin ihmisoikeuksiin osoittaa hänet kelvottomaksi valvomaan kansalaisoikeuksien toteutumista EU:n oikeusjärjestelmässä.

EU:n perusoikeuskirjan 21 artiklan 1 kohta kuuluu:
"Kielletään kaikenlainen syrjintä, joka perustuu sukupuoleen, rotuun, ihonväriin tai etniseen taikka yhteiskunnalliseen alkuperään, geneettisiin ominaisuuksiin, kieleen, uskontoon tai vakaumukseen, poliittisiin tai muihin mielipiteisiin, kansalliseen vähemmistöön kuulumiseen, varallisuuteen, syntyperään, vammaisuuteen, ikään tai sukupuoliseen suuntautumiseen tai muuhun sellaiseen seikkaan."

Jos Buttiglione erikseen nimeää homoseksuaalit syntisiksi sen vuoksi, että he ovat homoseksuaaleja, tämä ei missään nimessä osoita hänen pitävän heitä ryhmänä samanarvoisina kuin vaikkapa heteroseksuaaliset katolilaiset miehet. Ja jos hän toteaa yksinhuoltajaäitien olevan kategorisesti huonompia ihmisiä kuin heteroseksuaalisessa avioliitossa olevat äidit, hänen asennemaailmansa on kaukana siitä, mitä EU saarnaa ja millaista politiikkaa se edellyttää unionin nykyisissä ja tulevissa jäsenvaltioissa noudatettavan.

Hän on tosin pahoitellut syntynyttä kohua (ei siis mielipiteitään) ja yrittänyt pehmittää sanontojaan toteamalla jopa itse tekevänsä joskus syntiä. Se ei silti muuta muuksi sitä, että tiettyjen kansanryhmien nimäminen syntisiksi vain sen vuoksi, mitä he ovat, on täysin anteeksiantamatonta EU:n perusperiaatteiden polkemista lokaan uskonnon varjolla.

Kun suomalaiset mepit vähättelevät tätä ja äänestävät lammaslaumana ryhmänsä mukana, ei voi kuin valittaa niiden puolesta, jotka heidät ovat hommaan äänestäneet. Oma ehdokkaani on jo ilmoittanut äänestävänsä uutta komissiota vastaan.
"Jos porvarimepit pitävät EU:n oikeusasioista, sisäisestä turvallisuudesta sekä kansalaisvapauksista vastaavan komissaariehdokkaan EU-kansalaisten tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia loukkaavia lausuntoja pikkujuttuna, mitkähän sitten ovat niitä tärkeitä asioita? "

Se on tärkeä asia kun Berlusconi kutsui Saksan pääministeriä natsiksi. Se oitis tulehdutti Italian ja Saksan välit.

"Ei sillä Jäätteenmäen äänestyskäyttäytymisellä muuta merkitystä olekaan kuin se, että hän osoittaa näin pitävänsä naisten ja miesten sekä homojen ja heteroiden tasa-arvoisuuden kieltämistä Euroopan komissiossa pienenä asiana."

Jätesäkki itse sai kansalta anteeksi kun hieman oikoi tuossa Irak-jupakassa. Nyt taas valtaan päästyään hän käyttää sitä vähemmistöjen halveksimiseen. Opetus: älä ikinä auta keppulia hädässä, ei vaikka hän olisi avantoon hukkumassa.

Tämä on hyvä muistaa aina kun tapaa keskustapuoluelaisen.

"Hän on tosin pahoitellut syntynyttä kohua (ei siis mielipiteitään) ja yrittänyt pehmittää sanontojaan toteamalla jopa itse tekevänsä joskus syntiä. "

Krokotiilinkyyneleitä.
Voi hyvät ihmiset!

Onko homous teille todellakin niin arka paikka, että yhden komissaariehdokkaan puheista pitää nostaa hirveä haloo? Palatkaa nyt maanpinnalle sieltä sateenkaarikiertoradoiltanne!

Eikö nyt olisi tärkeintä, että unioniin saadaan toimintakykyinen komissio sovitussa aikataulussa? Ei ole mitään järkeä siinä, että parlamentti kaataa koko komission yhden komissaarin takia. Suotakoon hänelle mielipiteensä, hyvähän se on, että joku välillä vähän herättelee keskustelua.

PS. Anneli Jäätteenmäki ilmeisesti äänestää italialaista vastaan. Suotakoon se hänelle. Itse olisin Annelin sijassa äänestänyt italialaiskomissaarin valinnan puolesta siitä syystä, että komissio voi aloittaa työnsä täydessä vahvuudessa. Joskus kokonaisetu kannattaa laittaa näiden homohommeleiden edelle.
Stacy: Ehkä sinun kannattaisi mennä vuodattamaan tuota punavihreää ja toisaalta vanhakommunistista peräkyläkaunaasi jonnekin muualle.
Itse olen erittäin huolissani siitä, että tällainen ihminen, jonka arvot ovat EU:n perussopimuksen vastaiset, valitaan komissioon.

Italiasta tuskin Berlusconin oikeistohallituksesta löytyy ketään miellyttävämpää ehdokasta, mutta kaiken huippu on se, että tälla henkilöllä olisi vastuullaan oikeusasiat.

Onneksi Barroso edes sen verran älysi asioita, että otti Buttiglionelta perusoikeudet pois hänen salkustaan.

Demarit, yhtynyt vasemmisto / pohjoismaiden vihreä vasemmisto ja vihreät kaiketikin vastustavat uutta komissiota, liberaalit eivät oikein tiedä, ja konservatiivit kannattavat.

Olisi toivonut, että meidän "suvaitsevat" konservatiivimme edes olisivat nostaneet hälyn asiasta ryhmänsä sisällä. Turha luulo.
Matti, saat luonnollisesti olla mitä mieltä haluat ja luokitella asiat pieniin ja suuriin aivan oman harkintasi mukaan. Silti EU:n oikeusasioista vastaava komissaari on koko Euroopan tasolla sen verran iso kiho, että hänen mielipiteensä ja arvonsa on ehdottomasti syytä ottaa huomioon juuri siinä vaiheessa, kun häntä ollaan virkaan nimittämässä. Nimityksen tapahduttua se olisi jo aivan liian myöhäistä.

Nykyisen ehdokkaan ongelmallisuus on todettu muidenkin kuin vain "sateenkaarikiertoradoilla" leijuvien homojen sekä naisten keskuudessa. Komission tuleva puheenjohtaja Barrosokin on myöntänyt, että Buttiglione ei ole kelvollinen päättämään kansalaisvapauksista, ja on ehdottanut vastuun niistä siirtämistä itse johtamalleen usean komissaarin muodostamalle työryhmälle. Tämä muutos vain tuntuu perin kosmeettiselta eikä kumoa italialaisen yleistä epäpätevyyttä. Buttiglione on varmasti hyvä katolilainen ja erinomainen paavin palvelija, mutta se ei missään nimessä pätevöitä häntä päättämään kaikkia eurooppalaisia koskevista asioista.

Väheksymäsi "homohommelit" ovat ainakin minun ja jopa monen heteronkin mielestä kokonaisedun kannalta sen verran tärkeitä, että niiden jättäminen huomiotta vahingoittaisi vakavasti ja jatkuvasti uuden komission toimintakykyä. Kun asia on paisutettu periaate- ja arvovaltakysymyksenä nykyisiin mittoihinsa, ainoa ulospääsy tilanteesta tavalla, joka enää mahdollistaa uuden komission yhteistyön parlamentin kanssa, olisi Berlusconin ja/tai Buttiglionen oma-aloitteinen perääntyminen. Vain tämä ratkaisu antaisi tilaisuuden valita tehtävään paremmin soveltuva komissaariehdokas.
Public Eye, kiitos vastauksestasi. Haluan korostaa, että mielestäni komission aloittaminen vahvana ja toimintakykyisenä on tärkeintä tilanteessa, jossa Eurooppa on mittavien työllisyys-, talous- ja ikääntymishaasteiden edessä. Myöskään laajentumista ei pidä unohtaa.

Nämä haasteet mielessä pitäen koko kohu tuntuu aivan ylimitoitetulta. Eivät ne perusoikeudet ja tasa-arvo yhden komissaarin takia ole mihinkään häviämässä. Asiat kannattaa asettaa oikeisiin mittasuhteisiin ja katsoa nyt asiaa puhtaasti vahvemman unionin näkökulmasta.

Toivon, että parlamentti ottaa järjen käteen ja äänestää komission hyväksymisen puolesta ensi viikolla. Tämä koko keskustelu on aivan turha kun pitäisi todellisuudessa pohtia edellä listaamiani haasteita.
Täydennyksenä vielä edelliseen:
Mikä ihme siinä on, että jos joku poliitikko tai muuten tunnettu henkilö heittää vähän herjaa, niin heti siellä on homoseurakunta ja tasa-arvofeministit helisemässä?
Matti kirjoitti: "Mikä ihme siinä on, että jos joku poliitikko tai muuten tunnettu henkilö heittää vähän herjaa, niin heti siellä on homoseurakunta ja tasa-arvofeministit helisemässä?"

Syynä on ehkä se, että päättäviin asemiin on tarkoitus valita asiansa osaavia ja terveen (lue: yhteisesti hyväksyttyjen periaatteiden mukaisen) arvomaailman omaavia henkilöitä, ei klovneja.

Mielestäsi siis lähes puolet Euroopan parlamentin jäsenistä (ja jopa suuri osa konservatiiveista, vaikka heillä ei olekaan munaa äänestää vakaumuksensa mukaisesti) koostuu homoseurakunnasta ja tasa-arvo-feministeistä (mikä muuten on tasa-arvofeministi)?
Tämä keskustelu kiertää nyt ympyrää. Yhden komissaarin mielipiteet tuskin ovat EU:n tärkein ongelma. Tästä on kysymys. Lopettakaa tuo muka yleiseen oikeustajuun vetoava lässytys kansalaisvapauksista ja -oikeuksista. Ei italialaiskomissaari ole viemässä teiltä aktiivihomoilta Setaanne yms.

Tasa-arvofeministit ovat juuri niitä naisia, joille vähänkin munaa omaavat miehet ovat punainen vaate ja jotka ovat heti helisemässä, jos mies on näyttämässä kaapin paikan.
Kyllähän se on näin, että naiset työelämässä ja politiikassa helposti vain monimutkaistavat asioita.

Jos katsotaan historiaa, niin kyllä mies on aina ollut perheen pää ja nainen on kantanut vastuun kodista.
Public Eye, toivottavasti otat samalla intohimolla myös kantaa siihen, miten EU:n Lissabonin strategian kilpailukykytavoitteet saadaan toteutettua, miten työllisyyttä parannetaan, miten uudet EU-maat saadaan integroitua eurooppalaiseen perheeseen...listaa voisi jatkaa loputtomiin.

Tämä keskustelu yhden ihmisen mielipiteistä on TÄYSIN toisarvoista.
Okei, Matille tässä on siis kysymys siitä, että ihmisten välinen tasa-arvo on vahingollista, naisten pitäisi pysyä poissa politiikasta (miksi hän muuten sitten äänesti Jäätteenmäkeä?) ja talouteen liittyvät ongelmat jyräävät alleen kaikki Euroopan kansalaisten inhimilliseen kanssakäymiseen liittyvät ihanteet riippumatta siitä, onko näillä mitään varsinaista tekemistä talouden kanssa. Epäilemättä Rocco Buttiglione tulisi ajamaan komissiossa aivan samoja tavoitteita.

Minulle kyseessä eivät ole vain yhden komissaarin mielipiteet, vaikka ne ovatkin tärkeitä. Kyseessä on EU:n uskottavuus, joka on kärsinyt jo aivan tarpeeksi kolhuja kaikkien tähänastisten lahjusskandaalien ja keskinäisten kähmintöjen sekä valtioiden tekemien sopimusrikkomusten vuoksi. Sellaisia ei kaivata enää yhtään lisää, jos tarkoituksena on oikeasti saada aikaan, että EU:sta tulee kilpailukykyisin talous ja se kykenee kilpailemaan samalla viivalla muiden maailmanmahtien kanssa niin talouden kuin tutkimuksenkin alalla.

Lissabonin yltiöpäisten tavoitteiden puolittainenkin toteuttaminen olisi edes teoriassa mahdollista, jos kaikki EU:n jäsenvaltiot, myös Italia, sitoutuisivat oikeasti noudattamaan niin talouskuriin kuin kansalaisoikeuksiin liittyviä periaatteita, joita ne ovat olleet yhdessä hyväksymässä. Tämä edistäisi kummasti myös uusien jäsenvaltioiden integroitumista ja oppimista EU:n (toistaiseksi ilmeisen teoreettisille) tavoille.

Berlusconilla vain taitaa olla joka kokouksessa naama virneessä mutta sormet ristissä selän takana. Kun kokoushuoneen ovi sulkeutuu, mielestä pyyhkiytyvät kaikki lupaukset ja sitoumukset ja sijalle astuu kotimaan valtapolitiikka sekä oman imperiumin ja oman omaisuuden kasvattaminen. Tästä ei Lissabonin tavoitteissa puhuttu mitään, vaikka Barrosolla taitaa olla salainen sopimus Berlusconin kanssa siitä, että kumpikaan ei tule missään vaiheessa asettamaan toistensa pyrkimyksille kapuloita rattaisiin. Pojille taisi olla suuri pettymys, kun Espanja lipesi katolisesta rintamasta ja valitsikin valtaan sosialistit.
Äänestin SDP:läistä homoa. En tiedä onko tuo homous se päällimmäisin asia, mutta kai se jonkinlaisen huomion ansaitsi. Kiinnitti huomiota kuitenkin se, että tämä kaveri ainakin keskustelussa sanoi kiinnittävänsä huomiota minulle läheisiin asioihin, mm. joukkoliikenteen toimivuuteen ja vuokra-asuntojen nykyistä parempiin sekä kunta- että valtiotason kannustavuusasioihin ja siihen, että byrokraattinen tyhjäkäynti pidettäisiin minimissä virastojen välillä ja jopa niiden sisällä. Se että toimiiko tuo on ihan eri asia, mutta jos joku sanoo yrittävänsä, niin saa minun ääneni...
STT 25.10.:
"Italialaisen Romano Prodin johtama EU-komissio on valmis jatkamaan tarvittaessa työtään marraskuussa päättyvän kautensa yli. Uuden José Manuel Barroson komission on tarkoitus aloittaa työnsä maanantaina 1. marraskuuta, mutta aloitus riippuu yhä siitä, hyväksyykö Euroopan parlamentti uuden komission äänestyksessään keskiviikkona Strasbourgissa.

- Olemme valmiita mihin hätätapaukseen tahansa, Prodi sanoi Brysselissä. Hän piti toimittajille tiedotustilaisuuden kautensa päättymisen kunniaksi remontoidussa Berlaymont-rakennuksessa, mihin komissio pikku hiljaa muuttaa."

- - - -

EU:n toimintakyky ja arvovalta on siis kiinni lähinnä Italian hallituksesta, joka voi vielä harkita komissaariehdokastaan ja pelastaa tilanteen muuttamalla mielensä.
Vihreälle Liitolle ääni meni, kuten aina. Sattuu omat arvot olemaan lähimpänä heidän arvojaan.

Ehdokkaani ei kuitenkaan valitettavasti päässyt läpi.
Kyse on siis viimekeväisistä EU:n parlamenttivaaleista. Ehdokkaani meni läpi ja äänestää Buttiglionea vastaan.

Nyt kunnallisvaaleissa äänestin muuten saman puolueen ehdokasta, joka meni uutena Helsingin valtuustoon.
"Matti kirjoitti: "Tämä keskustelu kiertää nyt ympyrää. Yhden komissaarin mielipiteet tuskin ovat EU:n tärkein ongelma. Tästä on kysymys. Lopettakaa tuo muka yleiseen oikeustajuun vetoava lässytys kansalaisvapauksista ja -oikeuksista. Ei italialaiskomissaari ole viemässä teiltä aktiivihomoilta Setaanne yms."

EU:n tärkein ongelma on se, että sen uskottavuus ja suosio EU-kansalaisten silmissä lähenee nollaa. Sen voi huomata siitä että EU:n vaalit kiinnostavat suunnilleen yhtä paljon kuin seurakuntavaalit. EU:hun liittyminen on pettänyt monta ihmistä, ei tullut sitä halpaa ruokaa koskaan, markasta luopumisesta ei ollut mitään puhetta, eikä itälaajenemisesta eikä sotilaallisesta liittoutumisesta. Tämä on taas yksi korsi niitten joukossa jotka lopulta katkaisevat kamelin selän.

EU on myös käytännösä ihmisoikeuksien takuumies niissä maissa joissa ei ole omasta takaa löytynyt älliä kehittää niitä, uudet jäsenmaat. Tämä on ensimmäinen merkki siitä, että sen sijaan että ihmisoikeuksia ajettaisiin Itä-Euroopassa niin pikemminkin muualla Euroopassa vajotaan kaalimaiden standardeille tässä asiassa.

"Tasa-arvofeministit ovat juuri niitä naisia, joille vähänkin munaa omaavat miehet ovat punainen vaate ja jotka ovat heti helisemässä, jos mies on näyttämässä kaapin paikan."

Sellaisia miehiä en ole vielä Suomesta löytänyt. Sen sijaan teini-ikäisiä uhoojapellejä joilla menee paska housuun kun etäisyys kaljapullosta on yli viisi metriä täällä on tuhansittain.'Tosimiehet ovat sinuja itsensä kanssa ja naisten kanssa eikä mokaa itseään alistumalla kaikenlaisiin pelleilyihin EU:ssa munattoman paavin marionettina.

"Kyllähän se on näin, että naiset työelämässä ja politiikassa helposti vain monimutkaistavat asioita. "

Puhumattakaan ihmisoikeuksista.

"Jos katsotaan historiaa, niin kyllä mies on aina ollut perheen pää ja nainen on kantanut vastuun kodista."

Siis mitä historiaa, sitäkö historiaa jonka MIEHET ovat kirjoittaneet?
Anneli Jäätteenmäkeä äänestin, ja oikean päätöksen tein - minkä tämäKIN asia on taas osoittanut.
Minusta on tosiaan outoa, että Italia olisi komissaariehdokkaineen valmis kaatamaan koko ehdotetun kokoonpanon eikä suinkaan valitsisi jotain toista virkamiestä Roccon tilalle. Ei kai Italiassa ole poliitikot näin vähissä... Taitaa vaan olla niin, että Berlusconin kavereista yksi on vielä ilman työpaikkaa, eikä halua jäädä samaan onnettomaan asemaan.

Ja sitten siitä rajasta yksityisten ajatusten ja mielipiteiden ja poliittisen linjan välillä. Myönnettäköön, että itsekin olin sitä mieltä, että Bill Clintonin suhteista vedettiin ihan liian suuri haloo, kun katsoo, miten Clinton johti maataan (vrt. Bush). Vaikka pidän pettämistä moraalisesti vääränä tekona, en näe, että se vaikutti mitenkään maan asioiden hoitoon. Mutta toisaalta minunkin EU-vaaliääneni meni henkilölle, joka esiintyi rohkeasti itsenään ja esitti omia mielipiteitään ja kertoi menevänsä puolustamaan niitä. Luulenpa itse asiassa, että poliittisessa maailmassa harvemmassa ovat ihmiset, jotka ovat ihan eri linjoilla ammatissaan ja yksityiselämässään. Sinänsä siis on outoa valita päättävään asemaan henkilöä, joka pettää vaimoaan tai ei kunnioita ihmisoikeuksia.
  • 32 / 32
  • Hämeen Hitain
  • 28.10.2004 13:45
Alkuperäiseen kysymykseen:

Äänestin Riitta Mylleriä. Eipä ole tarvinnut hävetä omaa äänestyskäyttäytymistään eikä valituksi tulleen ehdokkaan toimintaa MEPpinä.

Toisin kuin eräillä linssiluteilla on "omalla mepilläni" hallussa sekä laajat, terveet periaatteet sekä taju yksityiskohdista. Hänen ei tarvitse tuppautua joka välissä tiedotusvälineiden haastateltavaksi ja antaa arveluttavia lausuntoja suuntaan jos toiseenkin.

Toiminnallaan hän vakuuttanut minut ja saa varmasti ääneni jatkossakin, jos asettuu ehdokkaaksi.