Häiriköitä, onko heitä? On on on.

  • 1 / 15
  • Ilopilleri
  • 14.7.2004 19:19
Tänne on näköjään viimepäivinä pesiytynyt joku, joka esiintyy monilla eri nimimerkeillä puhuen mitä sylki suuhun tuo. Nimimerkit ovat melko samantyyppisiä, ja tyyppi puhuu yleensä jotain mautonta tai homoja halveeraavaa. Kuulin, et Suomi24:n homokeskusteluihin olis samaan tapaan pesiytyny yks vaikee tapaus (käyttää ilmeisesti usein nimimerkkiä "Mengele". Voiskohan kyseessä olla sama tyyppi?
löytyy myös nettimissoinista, hauskoja poikia, siellä vain eivät pysty vastaamaan kun kysytään
  • 3 / 15
  • toinen homo
  • 14.7.2004 19:38
Olisi hyvä jos nimimerkin viereen tulisi automaattisesti kirjoittajan tietokoneen IP-osoitteen LOPPUosa. Tällöin usean eri nimimerkin käyttö loppuisi tykkänään tai ainakin vaikeutuisi merkittävästi.
Ei hyvä. Tällöin keskustelu aroista aiheista loppuisi tykkänään, tai kommentit olisivat stereotypistisiä.

Parempi vaan jos ylläpito ronskisti vain poistaisi selvät häirikköviestit. Tai jos ei poistaisi niin ainakin siirtäisi kansioon "trollit"
mielipiteen vapaus pitää tässäkin piettää, ellei meni ihan täysin hösseliksi
Mielipiteen vapaus on hyvä, mutta vaikkapa nimimerkin Deputy kaltaiset ihan väärässä paikassa vaahdotut "totuudet" Ranneliikkeessä (adoptiokeskustelu) ovat lähinnä masentavia. Ymmärrän, ettei laitoksissa ole kaikille hulluille tilaa, mutta tarkoittaako se silti sitä, että nuo saavat vapaina rellestää?
Minun mielestäni Deputy:n kaltaiset keskustelijat vaiennetaan tehokkaimmin jättämällä heidät muhimaan itsekseen. He saavat käyttyövoimansa juuri siitä, että aina joku provosoituu ja antaa pikkuisen takaisin. Nythän olemme juuri toimineet noin.

Ehdotan, että kirjoitelkoon, mutta ei vastata. Toivon kuitenkin, että ylläpito poistanee karkeimmat sanomat.
Toisaalta nuo Deputyn viestit (vaikka aika hurjaa luettavaa ovatkin), ovat pysyneet aika tarkkaan yhden topicin alla - ja ruokkivat keskustelua ainoastaan siellä. Eri asia olisi, jos em. henkilö riehuisi suunnilleen joka keskusteluaiheen alla. Silloin kyseessä olisi oikeastikin häirintä.



Omalla tavallaan minua kiehtovat jollain tapaa tuollaiset tapaukset, jotka kilahtavat ja vaahtoavat yhdestä asiasta noin silmittömän kiihkeästi. Tavallaan koen niihin vastaamisen viihteeksi - oikein sitä odottaa, mitä tällä kertaa tulee vastineeksi. Sen kannalta on ainakin itselleni ihan viihdyttävää kommentoida.



Vaikka ranneliike.net onkin ensisijaisesti homoille ja homojen ystäville tarkoitettu sivusto, niin silti - kuten huomaamme - muunkinlaisia viestejä keskusteltavaksi tulee. Vaikka noista ei suoranaista hyötyä ole, niin en nyt hirvittävän haitalliseksikaan noita keskusteluja näe, mikäli vaan löytyy energiaa vastailla niihin.



Toki joku voi kokea keskustelun vaikkapa tuosta aiheesta (ja nimenomaan tuohon sävyyn) ahdistavaksi. Toisaalta tiedämme, että juuri tuon kaltaista ja sävyistä tekstiä tulee joskus itse kullekin eteen. Tällä foorumilla on riittävästi väkeä vastaamassa mahdollisiin hankaliinkin kysymyksiin asiallisesti, joten tölväisyt eivät jää roikkumaan ilmaan.



Viimeisenä oljenkortena on aina käytettävissä viranomaiset, mikäli rikoksen tunnusmerkit (esim. kiihoittaminen kansanryhmää vastaan) täyttyvät. Viestin lähettäjän "sormenjälki" voidaan kaivaa tarvittaessa esiin ja saattaa vastuuseen.
Redstar ja hänen muut reinkarnaationsa ovat tyyppiesimerkki kansankiihottajasta:

- alhainen sivistystaso, jota yrittää peitellä käyttämällä vieraskielisiä tai sivistyssanoja, poikkeuksetta väärin kirjoitettuina ja väärissä asiayhteyksissä,

- valtaisa paatos, joka johtaa puuduttavaan sanottavan tulvaan ja saman asian pyörittelyyn sataan kertaan vähän muunnellen,

- värikäs kielenkäyttö, lukuisat alatyyliset ilmaukset, liioiteltu "kansanomaisuuden" tavoittelu, vaikka rahvaanomaisuus kävisi helposti ilmi tekstistä muutenkin,

- raflaavien esimerkkien poimiminen urbaanilegendoista tai todellisista lehtiuutisista, niiden yleistäminen koskemaan kokonaisia kansanryhmiä, vihanlietsonnan kohteen kaikenlainen kollektiivinen demonisointi,

- pöyristynyt suhtautuminen asiaintilaan, joka on muka karkaamasta käsistä aivan huomispäivänä, elleivät kaikki herää heti toimimaan kiihottajan haluamalla tavalla,

- pyhimysmäinen vakuuttelu, ettei itse asiassa "vihaa" ketään, vaikka jo seuraavassa lauseessa tulee täyslaidallinen irrationaalisen raivokasta panettelua, joka kohdistuu miljooniin ihmisiin erottelematta heitä millään tavalla kyseisen suhtautumisen perustellusti ansaitseviin yksilöihin,

- esiintyminen "meidän" puolestapuhujana "niitä" vastaan, jotka ovat muka poikkeuksetta valmiit barbaarisesti tuhoamaan "meidän" arvomme ja elämänmuotomme,

- kaikkien eri mieltä olevien tai asioihin analyyttisen asenteen omaksuneiden leimaaminen hyväuskoisiksi hölmöiksi, muodinmukaisia suvaitsevaisuustrendejä seuraaviksi ja "meidän" asiaamme vahingoittaviksi pehmoilijoiksi,

- asioiden paisuttelu levittämällä samaa sanomaa useissa eri tavalla otsikoiduissa keskusteluketjuissa, joissa kuitenkin jauhetaan koko ajan samaa mantraa,

- täydellinen epäloogisuus: muiden syyttely asioista, joihin itse koko ajan syyllistyy monta kertaa räikeämmin omissa kannanotoissaan,

- asioiden yksinkertaistaminen äärimmilleen, mustavalkoiset asetelmat, maailman jakaminen hyviin (suppea joukko "meitä") ja pahoihin ("ne" sekä muut, eri mieltä "meidän" kanssamme olevat),

- vihjailu siitä, että omaa muka jotain salattua tietoa, jota ei kuitenkaan voi tarkemmin paljastaa, mutta tämän perusteella kaikki kerrottu olisi tietenkin ehdottomasti totta,

- vetoaminen johonkin itsensä mahdollisesti syrjityksi tuntevaan ihmisryhmään, joka näin löytää vihan kohteesta oivallisen syntipukin ja jossa herää toivo, että kun kansankiihottaja saa tahtonsa läpi, kaikki ongelmat ovat poistuneet,

- vain äärimmäisten, sellaisina kaikille riittävän selkeiden ratkaisujen tarjoaminen ongelmiin, Tappakaa ne koirat! Rakentakaa kymmenen metriä korkea muuri! Jättäkää ne nääntymään nälkään!

Ja kas, menetelmä toimii. Asioita syvemmin ajattelevat ihmiset turtuvat pian tuohon rääkyjään, koska asiat ovat liian läpinäkyviä edes ansaitakseen kommentointia ja volyymi on niin musertava.

Niinpä kiihotus saa jatkua. Pian sitä ryhtyvät säestämään jotkut, jotka osaavat poimia puhetulvasta joitakin harvoja asian murusia, joista oikeastaan ovat itsekin joskus ajatelleet samansuuntaisesti. Näin syntyy kuva siitä, että kansankiihottajalla on kannattajia.

Kun vouhotus saa tarpeeksi kauan jatkua, toitotetuista asioista tuleekin asioihin lähemmin paneutumattomalle tavalliselle tallaajalle, eli suurelle hiljaiselle enemmistölle "totuuksia", joita ei ole enää tarvetta kyseenalaistaa. Tehtävä suoritettu!

Juuri näin toimivat tonyhalmeet ja mikaebelingit, slobodanmilosevicit ja gerorgwbushit, josifstalinit, benitomussolinit ja saddamhusseinit.

Ero taitaa vain siinä, että redstareilla monien muiden pikkuhitlereiden tavoin ei olisi koskaan munaa astua omin kasvoin ja omalla nimellään julkisesti puolustamaan lopulta hyvin heiveröisiksi osoittautuvia kantojaan.
Kiitos, hyvä ja perusteellissti harkittu analyysi tuossa edellä on. Välillä harmittaa, että tämmöiset päiviräsäsäset ja hannutakkulat onnistuvat hämäämään niin kovin monia.
Public eye: Keksitkö tuon rimpsun itse vai lainailitko jostain muualta. Oli vain niin syvällinen pohdinta, ettei keneltä tahansa ihan tuokiossa syntyisi.
Kyllä se ihan omasta päästä ja sydämen kyllyydestä syntyi, eikä vienyt edes kauaa. En mene takuuseen, ettei joku jossain joskus olisi kirjoitellut samansuuntaisia asioita, mutta tietoisesti en lainannut. Kiitos kuuluu hyville innoittajille (Redstar & Co.).
Alkaa taas vaihteeksi tuntua siltä, että naisten sivuja kipeämmin ranneliikkeeseen kaivattaisiin tamperelaisten omia sivuja, joilla kaikki enemmän tai vähemmän vinksahtaneet voisivat purkaa omia ufomaisia patoumiaan Mixein puolesta ja sitä vastaan, Gay Tampereen puolesta ja sitä vastaan, Tampereen Setan, Orasso Oy:n jne. jne. puolesta ja vastaan.

Kovin suuria tunteita tuntuvat herättävän puolin ja toisin, eivätkä ne viestit ilmeisesti kovin helposti avaudu ulkopaikkakuntalaiselle, ainakaan minulle.
Eivä nuo vihaviestit ole kovin ymmärrettäviä näin tamperelaisellekaan. Tuntuu aika kummalta lukea moisia, kun ei noista kähyistä näy tavallisen ihmisen arjessa mitään. Kunpa ihmiset oppisivat hoitamaan kähynsä suoraan nenätyksin asioista puhuen.