Rannelliikkeen kuukautinen

  • 1 / 7
  • Axesch
  • 15.4.2004 23:50
Mielestäni perättäiset Ranneliikkeen "kuukautiset" kumosivat toisensa. Ensimmäisessä kiistettiin homojen olevan ns. siideri ja bilekansaa. Kysyttiin oletko sinä menossa sinne risteilylle jne. Vastaus oli muistaakseni (en nyt tarkista), että kirjoittaja haluaa elää omaa elämäänsä poikaystävänsä kanssa rauhassa, ilman että homoudesta tehdään sen kummempaa numeroa.
Seuraavassa "kuukautisessa" vaadittiin sateenkaarilippua niiden liikkeiden oviin, joissa ei nyrpistellä halaileville miehille. Lainaan vielä Sami Mollgrenin kuukautiseseta pienen pätkän:
"Jaloillaan (ja lompakollaan) voi aina äänestää. Jos yritystä ei seksuaalisen vähemmistön olemassaolo kiinnosta, tai jos yrityksellä vaikuttaa olevan antipatioita vähemmistöjä kohtaan, niin nuolkoon omistaja minun puolestani näppejään."

Kysymys kuuluukin: Miksi pitää tehdä niin iso asia seksuaalisesta suuntautumisesta? Palveluammatteihin kuuluvat ihmiset tekevät virheitä ja tekevät päätöksensä jopa pelkän ulkonäön perusteella. Enkä viittaa nyt homoihin tai sateenkaarilippuun vaan ihmisiin yleensä, joita me kaikki satumme olemaan!

Miksi näin ehkäpä vaikutusvaltainenkin sivusto yrittää väkisin erotella ihmiset seksuaalisen suuntautumisen perusteella? Kaikki ”sateenkaarikansaan” kuuluvat eivät edes kaipaa myyjien mielipiteitä asioidessaan liikkeessä? Nuoremmat (ja jotkut vähän vanhemmatkaan) tuskin haluaisivat edes asioida ko. liikkeissä ja syynä vain leimautumisen pelko siitä pienestä lipusta.
Pitäisikö liikkeen siis valita myös suuntautumisensa pienen sateenkaarilipun perusteella? Nykyaikana on myös liiketoiminnan sääntönä rahallinen Voitto. Suvaitsevaisuutta ja erilaisia asenteita lisää myös tänne!

Miksi ihmiset pitäisi niin ehdottomasti karsinoida? Sen te teette todella värikkäästi.
  • 3 / 7
  • toy boy
  • 16.4.2004 11:49
Nämä kuukautisethan ovat eri ihmisten kirjoittamia, joten sallittakoon heille erilaiset mielipiteet.
Saatiinpas tästäkin asiasta keskustelua. Loistavaa!

Se, kumosiko oma kirjoitukseni Peitin kirjoituksen, onkin jo ihan eri asia. Mielestäni se ei kumonnut - paremminkin puhuin ihan toisesta asiasta. En toivonut glitteriä tai kimallusta, enkä vaatinut homoklisheiden heittämistä kenenkään silmille. Puhuin vain palvelualttiudesta kertovasta hienovaraisesta, kiihkottomasta, ei-povosoivasta ja asiallisesta vinkistä.

Minä esittäisin muutaman vastakysymyksen: Miksi seksuaalisen suuntautumisen huomioon ottaminen ei saisi olla yhtenä osatekijänä markkinoinnissa? Miten sellainen lokeroisi? Eikö nimenomaan rikottaisi raja-aitoja, jos otettaisiin palvelussa huomioon yksi ulottuvuus? Varsinkin kun se ei edelleenkään ole ihan itsestäänselvyys. Miten yksi tarra ovenpielessä leimaisi asiakasta, jos yleisesti kaikille palvelunsa suuntaava yritys kertoisi myös homomyönteisyydestään?

Lainaanpa itseäni: "Joka paikassa tällainen 'homomyönteisyyden' markkinointi ei tietenkään ole tarpeellista, mutta sellaisissa paikoissa kyllä, missä voi olettaa asiakkaan seksuaalisen suuntautumisen tulevan esiin." ja alempana "Aina voi kysyä, että 'miksi tehdä homoudestaan numero?'. Muutama kappale ylempänä mielestäni kyllä osoitin muutaman tilanteen, missä seksuaalinen suuntautuminen tulee esiin - ilman että siitä tehdään numeroa.".

Uskon erilaisiin näkökulmiin ja katsantokantoihin. En usko tiukkoihin ja ehdottomiin lokeroihin, mutta uskon kuitenkin väljiin viiteryhmiin ja yhteisiin nimittäjiin. Uskon myös erilaisten ihmisten erilaisiin tarpeisiin - ja tarpeeseen saada tietoa mahdollisuudesta täyttää tämä tarve. Hyvän ja tasa-arvoisen palvelun toivominen ei liene "karsinoimista" tai "erottelua"?

Itse olen ajatellut niin, että ranneliike.netissä erilaiset ihmiset tarkastelevat meitä ihmisiä, koko yhteiskuntaa ja maailmanmenoa omasta näkökulmastaan. Täällä voi tuoda esiin erilaisia käsityksiä miltei asiasta kuin asiasta. Seksuaalinen suuntautuminen on osa ihmisen elämästä, halusimme tai emme. Se on yksi nimittäjä.
  • 5 / 7
  • Marco
  • 16.4.2004 15:37
Mainiota, että herää tästäkin keskustelua!

Ranneliikkeen kuukautinen on pitkälti verrattavissa esimerkiksi eri aikakauslehtien kolumneihin. Jokaisella lehdellä on oma kolumnipaikkansa jossa erilaiset ihmiset kirjoittavat varsin erilaisista asioista hyvinkin erilaisia mielipiteitä. Nämä kolumnit eivät kuitenkaan ole mitään julkaisijalehtensä virallisia mielipiteitä maailman menosta saati edustaisivat koko lehden yleistä julkaisulinjaa.

Sama pätee meillä ranneliikkeessäkin. Julkaisemme erilaisten ihmisten kirjoituksia erilaisista asioista, sana on vapaa.

Tältä kantilta tarkasteltuna kirjoitukset voivat hyvinkin "kumota" toisensa, onhan ne erityylisten kirjoittajien omia henkilökohtaisia mielipiteitä.

Olisi varsin hullunkurista, että kuukautisemme olisi tasapäistettyä ja tasalinjaistettua löpinää, oikeastaan ilman mitään sanomaa :-)

Keväisin ja rikkain mielipideterkuin: hiiru, ranneliike.net
  • 7 / 7
  • daffy
  • 24.4.2004 11:22
Vähän aihetta sivuten: Töölöössä on ainakin yksi elintarvikekioski, jonka ovenpielestä löytyy sateenkaaritarra. :)