• Torontolainen

Pride suostui sensurointiin

Toronton Priden järjestäjät ovat kompastuneet keskusteluun Israelista.
Pride Toronton tämänvuotinen kärkihahmo (eli grand marshal) hongkongtaustainen lääkäri Alan Li on vetäytynyt tehtävästä järjestäjien sensuroiduttua Israelin toiminnan arvostelua marssista. Järjestäjät kieltivät termin “Israeli Apartheid” ja samalla estivät ryhmän Queers Against Israeli Apartheid osallistumisen. Li sanoi, että järjestäjien päätös on isku vasten naamaa “erilaisten äänten historiallemme”. Lauantaille 3.7 ollaan järjestämässä vaihtoehtomarssia. Lauantaina on ollut dyke march eli lesbojen marssi. Ainakin sille on nyt tulossa kilpailija.

Järjestäjien päätöksen taustalla on yhden Toronton pormestariehdokkaista vaatimus israelinvastaisen mielipiteen kieltämisestä. Hän on uhannut muutoin tehdä aloitteen, että Pride menettää kaupungin tuen. Täällä Kanadassa poliitikot pelkäävät kuollakseen leimautumista antisemitisteiksi, ja aloite voisi mennä läpikin.
Maanantaina 7.6 uusi Pride Coalition for Free Speech järjestää kokouksen ( 519 Community Centre, tuossa mäkeä ylös) vaihtoehto-ohjelmasta.
Toronton Pride on viikkoa tavallista myöhemmin, syynä kaupungissa perinteisenä pride-viikonloppuna kokoontuva G20.

Lin tilalle marshalleiksi tulee pari yökerhon omistajaa. Joku voi muuten muistaa, että vuoden 2006 marssin marshal oli ruotsalainen radiotuottaja Bill Schiller. Hän viestissään mainitsi silloin Suomenkin.

1 kommentti

Torontosta

6.6.2010 02:57

Rahoitus on jo annettu Pride tapahtumaan, sita ei voida enaan ottaa pois. Too bad we'll be in Scandinavia that time. Tietysti G 20 voi olaa desaster, voivat tuhota kauniin kaupungin. Saamme nahda kun tuleme kotiin.