• Torontolainen

Helsingistä puuttuu eliittirahastus..

Viiden Toronton Priden jälkeen pistää Helsingissä tavallaan myönteisesti silmään se, että erittäin kalliita charity-luonteisia tilaisuuksia ei ole. Tai sitten ne järjestetään julkisuudelta piilossa. Tarkoitan tällä esimerkiksi illallisia, joissa yhden lautasen hinta olisi 500 euroa/dollaria. Tällaisia Torontossa on, koska niillä annetaan varakkaille homoille mahdollisuus saada parempi kokemus - ja toisaalta hankitaan varoja toimintaan. Minulla ei niihin menestyneiden homojen iltoihin tietenkään ollut asiaa, muuten kuin toimittajana. Toimittajilla oli mahdollisuus seurata sivusta, mutta ei pöytäpaikoilla.
Tämä on tietenkin amerikkalaisen charity-kulttuurin vuotoa rajan yli. Toronton Prideen matkustaan paljon rajan takaa ja amerikkalaiset ovat tottuneet statuksen mukaan järjestettyihin tilaisuuksiin.

Oheinen kuva on vuoden 2010 kiistanalaisesta Queers against apartheid -marssiosiosta. Nyt 2011 Israelin apartheidin vastustajat jäivät ihan vapaaehtoisesti pois kulkueesta ja koko tapahtumasta, koska muutoin olisi vaarantunut Toronton kaupungin avustus (mm laajan poliisi- ja turvatoimen ilmaisuus). Kanadan poliittinen establishment on hyvin Israel-myönteistä, lukuunottamatta ehkä osaa demaripuolueesta.

1 kommentti

Torontosta

16.7.2011 13:31

Oletko nahnyt mita kaikkea Bob Ford on leikkaamassa. Mammoliti ei halua antaa varoja Pride tapahtumalle.