• peter

Friday blues

Kölnissä sataa taas lunta, tämä talvi on ollut täysin ennenkokematon näillä levyksillä. Odotan että saan työpuhelun pomon kanssa puhuttua ja sen jälkeen suunnistan junalla Hampuriin viikonlopuksi. Lauantaina miehen hyvä ystävä järjestää juhlat ja sunnuntaina käydään kai brunssilla minun ystävieni kanssa.

Nyt se on sitten päätetty. Kesäkuun lopussa muutan miehen luo. Kielitaito on edelleen vähän niin ja näin, mutta kokemuksen perusteella kieli ei tähän päähän tartu muuten kuin pakon edessä. Ja ilman mitään kielitaitoa tuntuu olevan melko turha hakea edes ylikansallisille jotka toimivat myös Ranskassa.

Kaikkein pahin painajainen siis toteutuu - joudun elämään miehen rahoilla niin kauan kunnes saan töitä. Sitä paitsi itsenäisyys menee. Oma koti menee. Ystävät jäävät Kölniin. En osaa vielä sanoa kuinka paljon tulen kaikkia näitä kaipaamaan ja mitä elämästä (vielä yhdessä) uudessa kulttuurissa ihan oikeasti (taas kerran) tulee, mutta sen näkee mennessä. Maailman paras mies nyt vaan sattuu asumaan Pariisissa.

4 kommenttia

Torontosta

6.3.2010 04:22

Et kerro misa asut, mita kielta puhutte jne. Kielitaito,,, petihuoneessa ei sita tarvita haaaa, anyway, hyvaa onea sinulle, ja molemmille!

peter

8.3.2010 12:29

Kiitos onnentoivotuksista! Asun Kölnissä ja puhumme saksaa keskenämme, jos emme ole seurassa jonka yhteisempi kieli on englanti. Mies tuntee suomen kielioppia sen verran että osaa vääntää siitä vitsiä :)

Torontosta

11.3.2010 02:34

Cologne,, jeah. Don't teach him finn, no use for it anywhere.

peter

11.3.2010 12:01

Him learning Finnish isn't really a worry - he finds the grammar fascinating but isn't going to bother with the vocab. Besides, everyone in my family speaks English and most speak German too.

His interest in Finnish culture is almost worrying - I bought him the newest French translation of Kalevala and he's going at it with all the fervour of a converted Finn!