treffivinkit

Näytetään bloggaukset kesäkuulta 2022.

Miten löytää ulkomaalainen kumppani?

Monikansallistuminen ja kulttuurien leviäminen on kasvattanut mahdollisuuksia deittailla ihmisiä oman kotimaan ja oman kulttuurin ulkopuolelta. Suhteet ulkomaalaisiin ovat määrällisesti kovassa kasvussa. Enää ulkomaalainen kumppani ei ole mikään ihmeellinen asia, vaan se on normaalia.

Me olemme kaikki erilaisia ja kaikki eivät pidä samoista asioista. Sama pätee myös kumppanin etsintään. Kaikkia ei sytytä esimerkiksi suomalainen mies tai nainen. Vetoa voi tuntea enemmän esimerkiksi aasialaisia tai latinoja kohtaan.

Ulkomaalaisten deittailuun liittyvät haasteet

Ulkomaalaisen deittailu saattaa olla haastavampaa pitkien välimatkojen tai kielimuurin takia. Onneksi nykyään on kuitenkin monia eri kanavia tutustua uusiin ihmisiin pitkästäkin välimatkasta huolimatta.

Rakkaus ei katso kansalaisuutta, vaan sitä rakastuu toisen persoonaan ja henkilöön itseensä. Ulkomaalaisen kumppanin ottamisessa on toki riskinsä, sillä aina löytyy onnenonkijoita, jotka ovat viisumin tai rahan perässä. Mutta toisaalta omat riskinsä on jokaisen suhteen kohdalla, oli kumppani sitten mistä tahansa kotoisin.

Mikä ulkomaalaisissa sitten viehättää? Ensimmäinen syy on biologinen. Naiset kiinnostuvat miehistä, jotka ovat geneettisesti mahdollisimman erilaisia hänestä itsestään. Tämä on luonnon luoma piirre sille, että erilaiset perimät sekoittuisivat mahdollisimman tehokkaasti.

Toinen syy on jännityksen ja uutuuden tuominen elämään. Varsinkin naiset hakevat tyypillisesti elämäänsä vauhtia ja vaihtelua miehen kautta. Tällöin toisesta kulttuurista tuleva mies tuo naiselle huomattavan uuden jännitysmomentin.

Suomalainen nainen harvemmin lähtee tietoisesti etsimään kumppania ulkomailta, toisin kuin suomalainen mies. Useimmiten suomalainen nainen tapaa ulkomaalaisen kumppaninsa Suomessa tai asuessaan/opiskellessaan itse ulkomailla. Harvemmin kumppani löytyy lomamatkalta, mutta sekin on mahdollista.

Tyypillisesti suomalaiset naiset etsivät ulkomailta miehekästä miestä, joka kohtelee naista hyvin. Vastaavasti suomalainen mies etsii itselleen naista ulkomailta, koska nainen arvostaa miestä ja kohtelee tätä miehenä, sekä ymmärtää miehen ja naiset erilaiset roolit.

Suomalaisilla miehillä olisi opittavaa ulkomaalaisilta miehiltä tunteiden näyttämisessä. Se, että mies uskaltaa näyttää tunteensa ja kiinnostuksesta suoraan naiselle ja kohtelee tätä naisena, tekee yleensä suuren vaikutuksen.

Miten deittailu eroaa ulkomaalaisen kanssa?

Deittailu ulkomaalaisen kanssa ei teoriassa eroa mitenkään deittailusta suomalaisen kanssa. Keskustellaan samoista asioista ja sovitaan treffejä ihan samalla tavalla.

Välimatkan lisäksi haastetta saattaa lisätä mahdolliset kulttuurierot. Suurimmat eroavaisuudet ovat yleensä uskonto, perhe sekä naisen ja miehen välinen tasa-arvo.

Joissain kulttuureissa perhe menee kaiken edelle ja heitä tavataan lähes päivittäin. Jossain kulttuureissa taas uskonto määrittää todella paljon esimerkiksi miehen käytöstä naista kohtaan. Voi olla, että esimerkiksi julkisella paikalla ei ole sallittua osoittaa hellyyttä tai samassa sängyssä saa nukkua vasta avioliitossa.

Jossain kulttuureissa taas mies on arvojärjestyksessä naisen yläpuolella ja saattaa suorastaan jopa alistaa ja määrätä naista. Kannattaa tutustua vastapuolen kulttuuriin, jotta välttyy suurilta yllätyksiltä.

Kannattaa myös olla avoimin mielin ja suhtautua toisen käytökseen tai ajatusmaailmaan ymmärtävästi. Avoin keskustelu kannattaa tässäkin aiheessa!

Ulkomailla deittailu ei ole halpaa

Vaikka ulkomailla deittailu on jännittävä ja antoisa kokemus, joka tarjoaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, myös ulkomailla deittailuun liittyy kustannuksia.

Ensinnäkin, matkustaminen itse on usein kallista. Lentoliput, majoitus ja kuljetus paikan päällä voivat muodostaa merkittävän kustannuserän, erityisesti jos matkustat kaukomaihin tai useaan kohteeseen. Lisäksi matkavakuutus, viisumit ja rokotukset saattavat olla välttämättömiä ja nekin vaativat oman panostuksensa.

Toiseksi, itse deittailuun liittyvät kustannukset voivat olla korkeita. Ravintolaillalliset, kahvilatreffit, museokäynnit, elokuvat, konsertit ja muut aktiviteetit voivat nopeasti kasvattaa budjettia. Erityisesti suurkaupungeissa ja turistikohteissa hinnat saattavat olla korkeammat kuin kotimaassa.

Näissä tilanteissa avun voi onneksi saada matkalainasta, jolla tarkoitetaan matkustamiseen tarkoitettua kulutusluottoa. Kyseistä lainaa voi hakea jopa 60 000 euroon saakka, joten lainalle pystyy kattamaan suuremmatkin matkaunelmat.

Ulkomaalaista seuraa voi löytää kansainvälisistä deittipalveluista
Suomalaiset deittipalvelut on kohdennettu tänne kotisuomeen, mutta deittipalveluja löytyy myös kansainvälisinä ja niiden kautta seuraa voi hakea ympäri maailmaa.

Tutustu rohkeasti eri vaihtoehtoihin ja heittäydy mukaan! Jo pelkkä jutustelu ulkomaalaisen kanssa voi avartaa omia näkemyksiä ja tuoda hieman jännitystä elämään.

Kansainväliset deittipalvelut ovat hyvä tapa löytää uusia ystäviä tai jopa elämänkumppani ulkomailta, mutta uusiin ihmisiin kannattaa suhtautua varauksella. Netissä on liikkeellä myös paljon huijareita, joten tutustu rauhassa, äläkä anna pelkkien puheiden hurmata sinua. Älä koskaan lähetä rahaa kenellekään, vaikka sinulle luvattaisi mitä.

P.S. Julkaisin tämän kirjoituksen aiemmin deittailua käsittelevässäni blogissani, mutta halusin jakaa sen myös tänne. Teksti on kirjoitettu valtavirta yleisölle, mutta koen että näistä vinkeistä voi olla hyötyä myös LGTBTQ+ -yhteisön jäsenille.