• HTHB

Kesää

Lauantaina oli suuri taimenvaihtotapahtuma Länsi-Uudellamaalla. Sähköpuutarhassa kuva saalista, jonka sain, kun pidättelin itseäni. Ne valikoimat ja hinnat olivat vaarallinen yhdistelmä.... Silloin satoi, mutta kun aloin istutella kasveja, alkoi helle.
http://sahkopuutarha.blogspot.com/

Kesä on täällä.... vietin kuuman päivän pellolla; käänsin ruohottunutta hyötykasvipalstaa ja istutin perunoita. Hiki virtasi kuin pieni joki otsalta. Tontin reunan ojaan meni suuri määrä talvehtineita ukonhatun ruusukkeita, lisää jäi kun voimat eivät riittäneet kuin neljäsosaan pellosta. Palattuamme kaupungissa iski raju ukkosmyrsky puolilta öin. Salamoita suoraan talon päällä.

2 kommenttia

JPHki

28.5.2007 22:51

Katselin toisesta blogistasi kuvia torpastanne - hieno paikka! Olisin kovasti mielelläni käynyt Nuppulan taimitapahtumassa, mutta, kuten tiedät, uusi torppamme eli Villa vaatii nyt kaiken vapaa-ajan. Kyllä siellä onkin möyritty yltä päältä mullassa - mutta varmasti loppukesästä olemme tyytyväsisiä että jaksoimme tehdä kaiken sen työn. Muuten metsätulppaanit (Tulipa sylvestris) ovat suosikkejani villitulppaaneista, tuoksuvat ihanasti hunajalle, mutta ne ovat meillä osoittautuneet krantummiksi kuin muut lajit. Liian kuivassa paikassa hävisivät nopeasti.

JPHki

28.5.2007 22:55

Ai niin, plataanin pitäisi juurtua melko helposti kesäpistokkaasta. Kannattaa ehkä napsia pistokkaita mukaan matkoilta ja kokeilla. Minulla on länneplataania myös pieniä siementaimia, jos ne selviävät isommiksi niin saat toki yhden.