• audinkopoika

Vanhustenhoitoa

Lauantai meni kivasti, tuli netissä surffattua ja mesettetyäkin hiukan. Kesäpojankin siinä kohtasin meses, muutama juttu siinä vaihdettiin.

Päivällä aloin miettimään yhtä tapausta, kun eräs tuttu soitti ja pyysi apua.
Tämä nainen oli huolestunut isästään, joka oli joutunut vanhainkotiin. Hänen isällään oli tauti vaikeutunut ja jopa kielletty yksin liikkuminen rollaattorin avulla. Pyörätuolia oli suositeltu pakolliseksi välineeksi.
Lisäksi hän oli pahasti dementoitunut.
Nyt hänen isäsnsä oli kai jostain säästösyistä siirretty vanhainkodista ykstyiseen hoitokotiin, jossa hän oli joutunut mielisairaiden kanssa yhteen.
Nämä mielisairaat naiset oli siellä hoitokodissa läpi yön liikkuneet ja maanneet lattioilla ja mekastaneet läpi yön välillä huutaen ja kirkuen.
Kuulemma hoitajia ei ollut paikalla, että olisi päässyt edes wc käymään. Vaan hänen isänsä oli joutunut paskomaan housuihin.

Tämä siirto vain sen takia, että kaupungilla on huutava pula vanhainkotipaikoista ja ehkä halu tukea yksityistä hoitolaitosta.
Eikö hoitolaitosten hoitotasoa ja henkilökunnan tasoa voi millään valvoa.
Tämä tapaus siis Nokialla.

Tämä on ihan Tampereen Koukkuniemeä vastaava tilanne, jossa käsketään paskomaan housuihin, kun ei kerkiä viemään vessaan.

Eikö me saada jo Suomessa aikaan inhimillistä vanhushoitoa? Rahako jo kaiken ratkaisee?