• audinkopoika

Uskonto ja homot

Keskiviikko meni kivasti. aamulla aikasin ylhäälle vaikka olinkin eilen treella viihteellä.

Aloin tuossa miettimään miksi usein kirkkoyhteisöissä homot ja naiset tulevat puheissa esille.
Vanhoilliset eivät suvaitse ja uudistajat taas suvaitsisivat homoi ja naisii.
Viimeksi luin siitä Iltalehdestä, jotka perustuivat STT-DPA-AFP uutisointiin, josta seuraavat lainaukset:

"Anglikaanisen maailman merkittävin piispainkokous Lambeth-konferenssi alkoi keskiviikkona ristiriitaisissa tunnelmissa Kaakkois-Englannin Canterburyssa. Maailman kolmanneksi suurimman kristillisen kirkon yhtenäisyys on vakavasti uhattuna oppiriitojen vuoksi. Vapaamielisten ja vanhoillisten kiista kiteytyy kysymykseen: saako anglikaanisen kirkon piispa olla nainen tai homoseksuaali?"

"Anglikaanisen kirkon sisäiset jakolinjat vapaamielisten ja vanhoillisten välillä repesivät auki vuonna 2003, kun Yhdysvaltojen episkopaalisen kirkon New Hampshiren piispaksi vihittiin avoimesti homoseksuaalinen Gene Robinson."

"Viimeisin isku kirkon yhtenäisyydelle tuli viime viikolla, kun Englannin kirkon kirkolliskokous päätti hyväksyä naispiispat. Noin 1 300 anglikaanista pappia on uhannut erota päätöksen takia."

"Vanhoillisten mukaan naispapit ja homoseksuaalisuus ovat vastoin Raamatun opetuksia. Vapaamielisten mukaan Raamattua ei tule tulkita kirjaimellisesti ja kirkon on hyväksyttävä ihmisten erilaisuus."

Ei ihme, että suomessakin www.eroakirkosta.fi sivujen kautta eroaa porukkaa.
Suomalainen kirkko on osittain myös vanhoillinen, vieläkin vaikka naispappeus onkin sallittu....
Harmi....muutokset ovat hitaita...ei en saa kestää vuosisatoja...