• audinkopoika

Kallista ruokaa ja auttamishalua

Torstai meni kivasti kun sääkin päivällä suosi. Illalla si jo tihuutti vettäkin.
Kerkisin hyvin käymään päivällä asioilla ja kaupassa.
Ihan taas hirvitti kauppalaskun suuruus. Ihan tavallista ruokaa ostin ja maksoi niin maltaita.
Joku vie kehtoo sanoo ettei ruoka ole kallistunut. Taidamme syödä Euroopan kalleinta ruokaa.

Päivällä aloin miettiin ihmisten halua auttaa lähimmäisiään ja muita ihmisiä.
Pohdinnan aiheeseen sain STT välittämästä uutisoinnista, jossa kerrottiin Ray teettämästä tutkimuksesta.

"Raha-automaattiyhdistyksen teettämä tutkimus horjuttaa sitä yleistä käsitystä, että tämän päivän nuoret olisivat yksilökeskeisimpiä ja itsekkäämpiä kuin vanhempiensa ikäpolvi. Tutkimuksen mukaan auttamishaluisimpia ovat 15–24-vuotiaat."

"Tutkimus paljasti myös, että suomalaiset auttavat kyllä mielellään lapsiaan, vanhempiaan ja muuta lähipiiriään, mutta vähemmän halua löytyy, kun pitäisi omin teoin auttaa alkoholisteja tai huumeidenkäyttäjiä."

Niimpä ja mitä si jos pitäs auttaa vie ulkomaista kohdetta?
Monet ei ees hyväksy alkoholisteja ja huumeidenkäyttäjien hoitokotia tai asuntolaa naapuriinsa. Siitä vaikka yritetään synnyttää kansanliike, jolla se estettäisiin tulemasta juuri oman asumisensa lähelle.
Vai mitä mieltä olette? Onko kokemuksia?

5 kommenttia

Torontosta

18.7.2008 03:56

Auttaisin ensin ja viimein kotimaan ihmisia. Joka maassa on kurjuutta.

Massa

18.7.2008 10:59

Kyllä mä ainakin itse mieluummin auttaisin jotain nälkää näkeviä afrikkalaisia kuin espoolaisia tai torontolaisia joilla ei oo joka vuos varaa uuteen autoon....tai purjeveneeseen. Se oikea köyhyys on kyllä jossain vielä paljon kauempana. Ajatelkaamme globaalisti :) Meillä on täällä kuitenkin asiat aika hyvin

Massa

18.7.2008 11:01

Enkä nyt tällä heitolla yhtään vähättele päihteiden käyttäjien karua arkea....ei varmaan kovin herkkua ole heidänkään elämä

kesäpoika

18.7.2008 20:51

Maailmasta pitää saada sellainen, että jokaisella syntyvällä lapsella olisi yhtäläinen mahdolisuus menestyä elämässään hyvin. Suomalaisilla se on, ainakin jos ei satu olemaan romani tai vammainen. Päihteidenkäyttäjäkin voi päihteet jätettyään päästä kiinni hyvään elämään. Ainakin tasa-arvo toteutuu täällä paremmin kuin monessa muussa maassa, joissa ihmisillä ei ole mahdollisuutta mielekkääseen elämään, vaikka olisi kuinka ahkera, yritteliäs ja lahjakas tahansa. Kaikissa maissa ei voi tulla miljonääriksi vain siksi, että osaa laulaa tai tanssia. Kehitysmaissa tehdään paljon kovempaa työtä ja paljon enemmän kuin länsimaissa koskaan, ja silti länsimaalaiset kuvittelevat että ovat hyvinvointinsa ansainneet, kun oma nimi lukee suurinumeroisessa palkkakuitissa.

audinkopoika

19.7.2008 01:22

Tosiaan mielenkiintoinen aihe...
Itse olen siihen kohdannut mm. kun on puhuttu vammaisten tai päihdeasikkaiden hoitotaloista, tai asuntoloista.
Itse tiedostan, että kehitysmaassa ei tosiaan ole mahdollisuutta tulla toimeen vaikka olisi niitä kykyyjä.