• audinkopoika

Päivätorkkuja ja "pukeutumiskoodia"

Sunnuntai meni sillai laiskotellen. Nousin kyllä ajoissa ylös, mutta päivällä menin sitten niinsanotulle iltapäivätorkulle ja heräsin siin klo 18 pintaan.
Yli kolmen tunnin nokoset. Olikohan päässyt syntymään jostakin univelkaa. Ehkä...

Itsenäisyysjuhlista vielä, en voi ymmärtää miksi linnan juhlista on niin paljon puhetta pukeutumisesta. Ihaillaa sitä mitä saa suurella rahalla ja mitä media meille ruokkii.
Mielestäni riman alitus tapahtui tyyliasiantuntija Outi Broux toimesta.
Aamulehden kommenteissa hän "Tämä on poliittinen keskisormen näyttö Suomelle. Se on täydellinen moka ja häpäisy" kertoen Venäjän suurlähettilään Aleksander Rumjantsevin puolison pukeutumisesta linnan juhlissa.
Onko housuasu niin kauhea? Ei minun mielestä, ei ainakaan niin suuri, että se oikeuttaisi seuraavaan otsikointiin "Skandaali? Venäjän suurlähettilään rouvan housut kuin keskisormi Suomelle" kuten Aamulehti oli otsikoinut kyseisen uutisen.

3 kommenttia

sleepygay

7.12.2008 20:44

Kyllä se housuasu minusta sitä todellakin oli, eli rimanalitus. Nimittäin tällaisissa juhlissa on tietty etiketti ja housupuku ei ole sopiva asuste. Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto on tyylikäs tilaisuus, joka mielestäni edellyttää tietyntyyppistä juhlallista pukeutumista. Housupuku sen sijaan sopii paremmin rennompiin kekkereihin. Ja käsittääkseni pukuetiketistä sanotaan jotain linnan juhlien kutsukortissakin.

sleepygay

7.12.2008 20:46

Itse vertaisin housupukua tässä tilanteessa siihen, jos mies menisi linnanjuhliin pelkkä kauluspaita (pinkkiraitainen) ja housut jalassa. Tai, että menisi uimahalliin alastomana.

arkadas

7.12.2008 21:09

Eikö tuo nyt olisi presidentinkanslialta jo ukaasin paikka lähetystöll? Jos ette osaa pukeutua, ei kutsuta.... ;) *Tarja voikin mennä seuraaville lähetystöpäivällisille/-illallisille sitten tuulipuvussa ;)