• audinkopoika

Onko oikeus kaikille sama

Maanantai meni ihan kivasti, vaik oli viikon ensimmäinen päivä. Yleensä maanantait ei oo kivoja, koska se päättää viikonlopun aina. Nyt jo odotetaan sit uutta tulevaa viikonloppua.
Enivei..ei minkään bileitten takia, vaan ihan vapaan takia :D

Aloin taas miettimään, miten suomen oikeuslaitos toimii. Onko varakkaalla lievemmät tuomiot? Ehkä kun on varaa hyviin juristeihin.
Ihmettelen kyllä juttujen kestoakin. Uotin juttua olisko jo 10v puitu..nyt vasta hovissa ja siit korkeimpaan.
Tuomioo tiputettiin, kun päätös on kestänyt liian pitkään. Mietin onko sitä myös Uoti itse pitkittänyt, ollessaan ulkomailla "kateissa", ettei saatu aikaisemmin oikeuteen.

Entäs nyt toi lehtikeisari Urpo Lahtisen leski? Missä lie kateissa. Köyhäl ei oo varaa kadota, kuten eräillä.

Mites on onko suomes oikeus kaikille sama? Onko kaikilla varaa käydä oikeutta? Entä julkisuuden henkilöt, painaako julkisuus tuomioissa?
Siin on miul miettimistä. Onks muu kelannu näitä juttuja?

1 kommentti

Lellu

23.10.2007 06:07

minusta maanantai on huippupäivä :D johtunee ehkä siitä että mulla on espanjan tunti ja tulee hyviä telkkuohjelmia.

tuohon oikeus juttuun, minusta oikeus ei ole kaikille sama. ja oikeastaan niin sen kuuluukin mennä, koska olisi mahdotonta että kaikki ihmiset olisivat saman arvoisia.kyllähän sitä kalliilla juristilla saa varmasti eri tuomion, kuin jollain oikeusavustajalla. mä luulen että julkisuuden henkilöiden tuomiot ovat hellempiä, koska ajatellaan osana rangaistusta se, kun asiasta lukee seiskassa ja kaikki sen tietää.
olihan tää nainen, jota epäillään niistä kehitysvammaisten surmista, aikanaan saanut itkulla ja rahalla anteeksi varkautensa, kun tuomio haittaisi sen työnsaantia sosiaalialalla. ei kuulosta kovin reilulta...