• markowski

Pieniä muutoksia

Jo pienillä ruokavalion muutoksilla saa paljon aikaan. Ei välttämättä lyhyellä aikavälillä vaan pitkällä tähtäimellä pieni päätös päivässä merkitsee paljon. Valitseekin kevyemmän vaihtoehdon, ottaa pienemmän annoksen ja jättää santsaamatta. Luopuu kokonaan turhasta napostelusta ja kahvipullista. Esimerkiksi itse olen töissä jättänyt pois kaikki pullat, viinerin, limut, burgerit, pizzat ja syön lounaaksi mieluummin lounasbuffetista vihreää salaattia ja kurkkua sekä ruoaksi kohtuullisen annoksen lämmintä ruokaa tai teen runsaan kinnkuruikkarin salaatilla ja kurkulla mikä myös pätee kotona ollessa.

Muuten olen muuttanut ruokavaliotani kevyempään juomalla rasvatonta maitoa, vaihtamalla juuston 17 prosenttiseen, jättämällä kaikki makkarat ja metukat pois korvaten ne lihaleikkeleillä. Syön vain ruisleipää. Käytän raaka-aineina oikeaa lihaa kuten possua, nautaa, kanaa, kalkkunaa ja tuoretta kalaa sekä tuoreita kasviksi, juureksi ja hedelmiä. Eineksien käytön olen vähentänyt minimiin, kuitenkaan ihan kaikkea laittamalla banniin. Valmiit lihapullat, porkkanaohukaiset, nakit ja makkarat kevyenä versioina pelastaa ruoanlaiton vaivalta pitkän työpäivän jälkeen.

Omassa työssäni saan nähdä mitä kaikkea ihmiset syövät ja täytyy kyllä ihmetellä mitä kaikkea he laittavatkaan suuhunsa. Etenkin kauhulla katson, kuinka vanhemmat syöttävät pienille lapsilleen burgereita, nakkikoreja ja ranskalaisia. Opetetaan jo pienestä pitäen roskaruoan pariin. Onneksi on joitain vanhempia, jotka eivät anna periksi ja ottavat lapsilleen lounasbuffetin vaikka kuinka lapsi huuta vieressä "MÄ HALUUN NAKKIKORIN!!" Ei minun lapsuudessa sellaista syöty. Sitä syötiin mitä äiti oli tehnyt. No kyllä sitä sitten oltiinkin ruoka-aikaan kotona! Juuri lapsuuden aikana nämä liikakilot ovat tulleet, enkä todellakaan voi vanhempiani siitä syyttää. Itse ne kilot olen hommannut. Pitää jo aivan lapsena totuttaa syömään "oikeaa ruokaa". Mitä sitten "oikea ruoka" on. Ainakaan se ei löydy mäkkäristä tai hesestä!

Aivan kaikesta herkuista ei kannata luopua, koska niitä alkaa tekemään mieli vielä enemmän, mikä voi johtaa totaaliseen repsahdukseen.

Tänään kävin Dressmannin remontti alesta ostamassa kolmet housut kokoa 42/34, kun nyt housut on kokoa 48/34. Siinä mulle yksi tavoite lisää!