• markowski

Aseta tavoitteita

Tähän mennessä painonpudotus on sujunut hyvin. Olen määrätietoisesti kieltäynyt kaikesta kiusauksista ja jättänyt väliin kaikki herkut ja napostelut. Mielihalut on helppo jättää huomiotta eikä tarvitse käydä tarkistamssa koko ajan toimiiko se jääkaapin valo vai ei. Pidän tunnollisesti ruokapäiväkirjaa laskien pisteet tarkasti ylittämättä päivittäistä pistemäärääni tuntien olon sopivan kylläiseksi päivän päätteeksi.

EI SE VAAN OLE NIIN!

Päivättäistä tuskailua koko aikaista napostelun tunnetta vastaan. Vähän väliä tekisi mieli jotain pientä mussuttaa vaikkapa muutama siivu leikkelettä suoraan jääkaapista. Eikä aina jaksa tai muista joka suupalaa merkitä ruokapäiväkirjaan saatikka edes ylipäätään pitää koko päiväkirjaa. Voisi edes pikkuisen suunnitella syömistään etukäteen ettei aina ylitä pisteitä.

Huolimatta, ei niin tarkasta, pistelaskusta ja kirjanpidosta niin olen silti saanut jo 9 kg pois.

Joka ikinen pudotettu gramma kropasta on askel kohti tavoitepainoa.

Painonpudotusta helpottaa asettamalla itselle selkeä tavoite, johon haluaa päästä. Sen lisäksi voi miettiä erilaisia välietappeja. Itselläni niitä muutamia ja osaan olen jo päässytkin. Painonvartiat palkitsee 5% ja 10% painonpudotuksen ja joka 3 kilon pudotuksesta saa tähden.

Aloituspaino 122,7 kg

alle 120 kg
alle 116,5 kg (5% painonpudotus. Painonvartiat palkitsee 5% pudottaneet.)
alle 114,7 kg (Painoni ekalla kerralla Painonvartioissa helmikuussa 2003)

Paino nyt 114,1 kg

alle 110,4 kg (10% painonpudotus. Sanotaan, että 10% painonpudotus vähentää terveysriskejä)
alle 110 kg
alle 100 kg
alle 90 kg
alle 87 kg (Tähän pääsin ekalla PV kerralla heinäkuussa 2003)

Tavoitepaino 80 kg

Tavoitepaino varmaankin muuttuu laihdutuksen edetessä. Se voi jopa olla suurempi riippuen kropan muodosta ja kiinteydestä, mutta tällä hetkellä se on 80 kg. Tällöin olen painoindeksin mukaan normaalipainon yläpäässä. Läskin huvetessa tarkoitus omaohjaajan kanssa suunnitella kroppaa kiinteyttävä ja lihasmassaa kasvattava kunto-ohjelma. Vaikka olisi normaalipainoinen niin ei se kroppa välttämättä ole edustuskelpoinen. Tärkeintä kuitenkin on saada läskit pois terveydellisestä syistä näin vähentäen riskit sairastua ylipainoon liittyviin sairauksiin.