• JanneP

18.11.2006

Nyt on sitten ensimmäinen harjoittelupäivä (pe) virallisena sairaanhoitajaharjoittelijana ohi. Oikeastaan myös haastattelufirma-tempaus. Täytyy kyllä sanoa, että oli hieman toisenlaista, kuin olin ajatellut!

Ensinnäkin jo asiakkaat olivat ne terhakkaat ja ylenympäriinsä kirmaavat mummot? Sairaalassa oli vain viimeisiään veteleviä ihmispoloja. Siltä ainakin tuntui! Pääsin syöttämään, jakamaan lääkkeitä ja hieman petaamaan. Oli ihan antoisaa. huomasin tosin lässyttäväni yhdelle potilaalle, jota syötin. Se vain oli tosi vaikeaa, kun ei tiennyt, osaako asiakas puhua tai ymmärtääköhän edes mitään.

No, onhan mulla tässä aikaa kehittyä ja löytää oma tapani olla heidän lähellään. Toivon vain, ettei minusta tule samanlaista ylikaraistunutta hoitajaa, kuin ohjaavasta opettajastani! Todella hyväntuntuinen ja taitava sairaanhoitaja - ei siinä mitään - muttei muistanut ainakaan minun läsnä ollessani seurustella lainkaan potilaiden kanssa.

VITTU, PERKELE, SAATANA! Mun edessä istuu yksi poika, jolla ei ole vain kivaa ulkonäköä, vaan myös kalliin tuntuinen kännykkä, BOSS:in kashmir-kaulahuivi ja muutenkin sikarikkaan oloiset vaatteet. ELÄMÄ - miksi ei ole reilu? No, on se edes hieman tuiman näköinen *heh* Saatanan hyväihoinen äpärä - PERKELE!

Huomenna onkin taas edessä tiukka päivä. Aamulla kauppoihin, sieltä yhdeksän maissa Jerelle ja sieltä sitten töihin. Oonkin kotona jo sitten joskus ennen kahtatoista.

Uskon, että musta saattais tulla loppujen lopuksi aika hyvä hoituri. Kunhan ehdin oppia kaiken. Se oli tuolla outoa, että välillä vaikutti olevan jopa puolen tunnin luppoaikoja! Varmasti niihin myöhemmin laitetaan kaikkia pikkujuttuja, mutta yleisesti ottaen olen elänyt aikalailla mielimaailmassa, jossa sairaalameno on pitkäaikaisosastoillakin kuin teho-osastolla. Niin vähän tiedänkään (- luulen).

5 kommenttia

sleepygay

18.11.2006 20:47

Minä harkitsin joskus sairaanhoitajaksi hakemista. En sitten hakenutkaan, nyt toisaalta harmittaa, toisaalta ei. Tuskin olisin päässyt. Siis olisin hakenut amk:hon. Missäs sinä opiskelet? Hain kuitenkin tuota bioanalytiikkaa, mutta en päässy sinnekään. :( Mutta ensi keväänä haen sitten av-viestintää. :)

Haitanneeko tuo, jos jollekin potilaalle lässyttää? Kait se riippuu ihan potilaastakin. Tai mistä minä tiedän, kun en ole sasiraanhoitaja. :D

Sairaanhoitajalle ainakin luulisi töitä löytyvän. Äiti on töissä terveyskeskuksella ja kyllä siellä ainakin meinaa loppua työntekijät kesken. :)

JanneP

18.11.2006 23:19

*hui* kun monta kysymystä:D

Mulla on tapana vastata tänne, kun kommenttikin on täällä - toivottavasti sä törmäät tähän vastaukseen taas:)

Mä opiskelen siis amk:ssa Vantaalla. Mitä potilaisiis tulee, niin mun tekemä: "suu auki, rekka tulee..." -höpöttely ei kait ollut sitä suotavinta:D *nauraa*

Oon opiskellu vasta tästä syksystä alkaen - mut jo mietin, et onko tää se oikea juttu... AV-viestintä kuulostaa kivalta, joten kerro ihmeessä tarkemmin. Olis jännä kuulla! ja oikein kivaa laualtai-yötä kaikille:) Nyt kotiin.... ja nukkumaan....

sleepygay

18.11.2006 23:31

Kyllä minä käyn aina kattoon, jos olisi kommenttiin tullut vastausta. :D

Siis no tuota, mitähän sitä av-viestinnästä. Hmm. Siis se esimerkiksi nettisivujen ja mainosten tms. suunnittelua. Siis siellä opetellaan kuvankäsittelyä ja valokuvausta ja suunnittelua. Esimerkiksi mainoskampanjan tai nettisivujen suunnittelun harjoittelemista. :) Vähän vaikeaa tälleen yhtä äkkiä sanoa tarkemmin.

Taidampa minäkin mennä nukkumaan. Väsyttää...

JanneP

19.11.2006 11:01

*heh* ok - kuulostaa tulevaisuudelta:D Hyviä huomenia!

millikan

20.11.2006 12:48

No, ottaen huomioon että henkilökohtainen helvettini olisi maata sairaalassa avuttomana niin ettei pystyisi edes puhumaan (mutta silti ymmärtäisi mitä ympärillä tapahtuisi) niin lässytys ei kyllä mitenkään parantaisi tilannetta...

Ja elämään saa piristystä keksimällä tapoja jolla sillä kashmir-kaulahuivisella pojalla on kurjaa elämässä. Ehkä sen perhe on menestyviä tuurijuoppoja jotka paikkaa vanhemmanrakkautta ostamalla kalliita lahjoja ja kun se on niin kivan näköinen niin se tutustuu vaan pinnallisiin ulkonäköä ja kalliita vaatteita katsoviin ihmisiin jotka ei tajua sen herkän runollista sielua...tähän perään pahanilkistä hihitystä ;)