• TeemuAleksi

Salattu maailma

Jotkut teistä tuntevat mut ennestään, ajalta jolloin kirjoitin nimimerkillä kesäpoika blogia Poikarakkautta ja Suuria ajatuksia. Tämä nykyinen nimimerkki on mun oikea nimeni ja entisistä nimistä, sekä blogin että itseni suhteen, tahdoin luopua, koska en enää ole se sama 19-vuotias teini kuin olin niitä valitessa. Poika-sanan käyttö ei tunnu omalta.

Osittain se johtuu siitä, että olen muuttunut itse ja osittain siitä, että elämäämme kuuluu ihan oikea Poika, viisivuotias. Mun perheeseeni kuuluu myös mies, bloginimeltään Rakas ja kaksi pientä koiraa.

On kuitenkin jotain, jota ette minusta ennestään tiedä. Päivisin, kun mies on töissä, eikä kukaan näe, elän toisessa, salatussa maailmassa keijuprinssin elämää. Keijuprinssejä on toinenkin ja meillä molemmilla on oma pieni ystävä, joiden olemus vaihtelee päivittäin, välillä jopa kesken päivää. En voi siis kertoa mitä ne ovat, ne voivat olla mitä tahansa marsuista keijuprinsessoihin tarpeen mukaan.

Mun aamuni alkavat kuin kenen tahansa perheenisän. Rakas nousee vähän aiemmin ja ulkoiluttaa koirat, mä herättelen Pojan ja me menemme aamupesulle. Mun vastuullani on huolehtia meidän molempien kasvojen ja hampaiden pesusta, Pojan vastuulla on valita päivän tuoksu. Hän ei kursaile määrissä, joten rutiiniksi on tullut, että mä vastaan sen pirskottelusta päällemme. Molemmat valitsevat omat vaatteensa, sitten halitaan ja pussaillaan Rakas töihin.

Kun jäämme kahden, keijuprinssit aloittavat elämänsä. Keijuprinssien koristelu on meistä pienemmän erityisalaa ja hänelle päivän tärkein vaihe, sitä suunnitellaan välillä koko edellinen ilta. Niinpä koko syksyn ja alkutalven oon viettänyt päiväni lasten keijusiivet selässä, eri värisiä pinnejä hiuksissani ja kimalletta nenällä ja poskipäillä. Mun värini on hopea ja pikkuprinssin kulta. Joulukuussa pinnit vaihtuivat joulunauhoihin edellä mainitun väriteeman mukaan, niitä solmitaan hiuksiin ja kiedotaan kaulalle. Ystävämme saavat myös joulunauhat kauloihinsa, toinen kultaisen ja toinen hopeisen. Sen enempää en voi antaa pienen keijuprinssin niitä koristella, sillä perheen sääntöihin kuuluu, ettei koirilla saa leikkiä.

Keijuprinssien elämä on yllättävän tavallista, ne laittavat ruokaa ja syövät, siivoavat ja askartelevat, lukevat ja piirtävät. Ulos lähtiessään ne naamioituvat tavallisiksi ihmisiksi. Välillä ne tanssivat, välillä harrastavat judoa ja potkunyrkkeilyä ja taistelevat.

Monen kotiäidin ja -isän kuulee valittavan miten raskasta on olla pelkässä lapsiseurassa kaiket päivät, ja kieltämättä musta on mukavaa, että keijumaailmamme on salattu ja iltaisin oon ihan tavallinen aikuinen. Mun tarvii kuitenkin myöntää, että näin sadunhohtoista joulunodotusta en oo kokenut aiemmin, en edes omassa lapsuudessa. Tiedän, ettei samanlaisia myöskään tule kovin montaa.

Uudelle pikkukeijulle olisi tilaus. Kunpa niitä vain voisikin tilata.

5 kommenttia

Kauneuspilkku

18.12.2013 09:07

Ihana bloggaus. Mukavaa keijuprinssielämää teille :)

draconfly

18.12.2013 19:30

Ihana :) Meillä tytöllä on "prinsessakausi" menossa, kaiken pitäisi olla pinkkiä, kimaltavaa ja, noh, mahdollisimman prinsessamaista. Ja kuulemma muiden prinsessojen äidit antavat mennä tyllimekossa kauppaan lumisateella :)

Hulivilipoika

19.12.2013 22:30

Tuli kyllä hyvä mieli, kun luki tämän. Kaikki aikuiset tarvitsisivat vähän leikkiäkin välillä. :)

TeemuAleksi

20.12.2013 18:57

Mä rakastan meidän aamujen koristautumisvaihetta yhtä paljon kuin Poika. Musta on kiva istua laitettavana, kun Poika sivelee salaisia keijupölyjä siveltimellä mun kasvoille ja laittaa hiuksia. Pieni hemmotteluhetki joka aamu. :)

martin

21.12.2013 00:16

Wau, kuinka ihanaa! Juuri tällaista satumaista hohdetta elämämme tarvitsee - siunausta!