Angry Kid!

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Hiiru

Aardman productions, joka toi meille hurmaavan Wallace & Gromit -vaha-animaatiosarjan ja sittemmin koko illan elokuvan "Chicken Run" jatkaa vaha-animaatioiden parissa uraa uurtavana tahona. Tuoreisiin tuotantoihin kuuluu teini-ikää potevan pojan edesottamukset - Angry Kid -nimeä kantava lyhytelokuvien sarja on saanut jo toisen tuotantokautensa ja meno jatkuu edelleen samalla, herskyvän koheltamisen tasolla.

Itse Kid on n. 14 vuotias, lapsenomaista varhaisteiniaikaa elävä brittipoika, lähiöstä. Varsin omintakeinen tapa suhtautua ympäristöön ajaa tätä nulikkaa ihmeellisiin tilanteisiin ja johtaakin usein siihen, että johonkin kohtaa sattuu - usein ihan omaa tyhmyyttään. Sarjan ensimmäinen tuotantokausi oli minusta hauskempi kuin uusin kausi (season 2). Tekijöillä on ehkä hieman loppuneet nuo ideat, tai sitten määrätynlaisesta idiotismista on otettu pää-aihe sarjalle. No, miten vain, ei kausi kaksi ole mitenkään poissuljettu ja hihityttää varmasti useita katsojia.

Angry Kid perustuu uuteen animointitekniikkaan. Siinä aidon näyttelijän kehoon animoidaan savinen pää. Lopputulos on harvinaisen realistinen - vaikka silmä sanoo, että henkilön pää on vahaa ja selkeästi animoitu on muu kroppa ja taustat hurjan aitoja. Tämä lienee yksi syy, miksi sarja on suosittu, se on niin todellinen. Haastattelussa tekijöiltä kysyttiin, mistä he ammentavat ideat sketseihin vaustaus oli, että omasta elämästä - kohelluksista joita ovat itse tehneet tuon ikäisinä tai joita omat, samanikäiset lapset tekevät nykyisin. Tietenkin lisänä on ripaus liioittelua ja annos alapäähuumoria höysteenä - eihän muuten olisi kyse teinipojasta ja sen tekemisistä :-) *STINKY!*

Osoitteita:

  • Kidin omat kotisivut

  • Kidin videosivut AtomFilms:ssä

  • Kommentoi jutun aihetta

    Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

    Ei vielä tunnusta? Liity nyt!