Sosiaalifoorumissa puhutaan mm. sukupuolesta

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 1

Suomen sosiaalifoorumi järjestetään viikonloppuna 11. kerran. Järjestäjinä on 120 kansalaisjärjestöä ja -liikettä.Viikonlopun ohjelma on hyvin monenlainen. Esiin tulee vahvasti mm. arabimaiden myllerrys ja ns. Occupy.-liike. Sosiaalifoorumi on kehittynyt siitä, että meillä Suomessa kansalaisyhteiskunta toimii hyvin monilla sektoreilla. Tapahtuma on viime vuosina laajentunut. Ulkoministeriö on päärahoittajana, ja sen tuen avulla on saatu mukaan vieraita ja asiantuntijoita kehitysmaista.

On myös paljon kotimaista problematiikkaa. Esim. Talvivaara on laajasti mukana keskusteluissa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kiinnostaa varmaan Pinkkiruusun ja Sosialidemokraattisten opiskelijoiden järjestämä keskustelutilaisuus "Hankala sukupuoli". Keskustelun teemana on translaki ja sen uudistaminen. Panelisteina tilaisuudessa ovat mm. TRASEK ry:n varapuheenjohtaja Arja Voipio ja HUS:n erikoispsykiatri Veronica Pimenoff. Tilaisuuden juontaa Opiskelijoiden Sos.dem. yhdistys OSY:n puheenjohtaja Otto Köngäs.

Aika ja paikka: Lauantaina 21.4.2012 klo 16-18, Arbis, Dagmarinkatu 3, Helsinki, Etu-Töölö, luokka 33. (Arbis on ruotsinkielinen työväenopisto, mutta keskustelun kieli on suomi).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sosiaalifoorumin ohjelma
http://www.sosiaalifoorumi.fi/ohjelma/koko-ohjelma/

Sosiaalifoorumin ohjelma

1 kommenttia

Myös Tampereen sosiaalifoorumissa näkyy sateenkaariteema:

Keskusteluilta sateenkaarilasten vanhemmille ja läheisille

Miten vanhempana tukea sateenkaarinuorta? Tietoa, tunnetaitoja ja vinkkejä vuorovaikutukseen

Keskiviikko 16.05.2012 18.00, Werstaan auditoriossa

Järjestäjät: Pirkanmaan SETA, Föräldrar till hbt-barn ja opiskelijaryhmä Sekava

Oman lapsen tai ystävän ulostulo voi tulla yllätyksenä vanhemmille ja läheisille oli kaapin ovea raottava sitten nuori tai aikuinen homo-, biseksuaali, transukupuolinen tai sukupuoleltaan muutoin moninainen. Kysymyksiä voi halutessaan lähettää etukäteen neuvontapsykologimme tuki- ja neuvontapalveluun osoitteessa:http://www.pirkanmaanseta.fi. Tervetuloa!

Illassa alustavat mm. sateenkaarilapsen isä Tom Eklund (Föräldrar till hbt-barn) oman kokemuksensa pohjalta ja Pirkanmaan SETA:n neuvontapsykologi Mirka Paavilainen.
....................
Lisäksi seuraavana päivänä, Homofianvastaisena päivänä Pirkanmaasn SETA on sosiaalifoorumin toritapahtumassa mukana.