Hyvää yötä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 2

Tv2:n Pikkukakkosen ilta sujui vuosikymmeniä saman kaavan mukaan. Ennen iltasatua Nukkumatti tuli paikalle ja heitti unihiekkaa. Sitten katsottiin vielä iltasatu. Nukkumatti oli DDR-läistä tuotantoa.


Unkarin tv:ssä oli samantyyppinen hahmo, joka vuodesta 1964 lähtien on toivottanut lapsille hyvää yötä ennen iltasatua. Maci ja Paprikajancsi ovat kaveruksia, ja he nukkuivat samassa yksöisvuoteessa. Näin se meni saman kaavan mukaan joka ilta, joka ilta. Ettei vain olisi jotain homoväreilyä ilmassa!Pääsiäismaanantaina 2012 alkoi tapahtua. Maci sai mennä ja tilalle tuli uusia perhearvoja edustava iltasatuperhe. Oli isi, äiti ja ainakin kolme pikkuista. Ehdottomasti perheidylli!


Katsojat eivät olleet ollenkaan tyytyväisiä. Missä ovat Maci ja Paprikajancsi? Johtavalla Index.hu-uutissivustolla oli otsikko: "He ovat tappaneet tv-macin". Facebookiin syntyi heti protestiliikkeitä. Ilmassa oli myös salaliittoteorioita. Uuden perheen oranssisissa poskiläikissä nähtiin hallitsevan Fidesz-puolueen logo. Ja sitten oli vielä viesti, että muistakaa joka päivä surffailla netissä tuntikausia.

Uuden kiistellyn medialain mukaan mahdollisesti entinen Maci oli liian gay, kun sängyssäkin piti olla saman peitteen alla. Mutta yöpaita on!

Tv-lähetyskeskuksesta tiedotettiin: kyllä vanha Macikin muuttui ajan myötä. Vuonna 1992 uusittiin vaatetus.

Hallitusta lähellä oleva Magyar Nemzet -lehti "haastatteli" vanhaa Macia, jolla on takanaan yli 50 vuoden työrupeama. Aluksi Maci oli järkyttynyt, mutta kyllä se siitä. Nyt voi mennä mukaan vaikka tosi-tv-ohjelmiin.

Index.hu teki testin. Ekaluokkalaisia pantiin tv:n ääreen. Feri sanoo: "Ei yhtään soma". Toinen alkoi itkien huutaa mammaa paikalle. Kolmas, tyttö, totesi, että kiva, että mukaan saadaan myös tyttö.

Vanha Maci on saanut Facebookisssa jo kymmeniä tuhansia puolustajia. Ja toisella sivulla vaaditaan: Vanha Maci vapaaksi!http://www.facebook.com/sajtoszabadsag

2 kommenttia

Tv-Maci syntyi 23.10.1964. Liittyi facebookiin 30. marraskuuta 2008.

Kommenttia muokattu: 13.04.2012 klo 21:09
Mihin suuntaan Unkari oikein on menossa? Tai no, alas ja kohti 20-lukua.