Helsinki Pride 2006 kulkue & puistojuhla - 1. heinäkuuta 2006

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Sami Mollgrenteksti & kuvat: Sami Mollgren

Helsingin seudun Setan järjestämän pride-viikon huipennus, kulkue ja puistojuhla, järjestettiin lauantaina 1. heinäkuuta 2006.Arviolta 1 500 ihmisen Pride-kulkue lähti puolen päivän aikaan Kampista, kulki Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun kautta Esplanadille ja kauppatorille, josta matka jatkui rantaa pitkin Kaivopuistoon. Kulkueessa oli mukana kaksi moottoripyöräpoliisia ja poliisiauto. Puistojuhlaan aurinkoisessa Kaivopuistossa osallistui arvion mukaan jopa 3 000 ihmistä.
Kulkueen kärki. Puoli kilometriä pitkässä kulkueessa oli arviolta 1 500 ihmistä.
Kulkue Aleksilla
Sateenkaariperheiden asema otettiin esiin
"Oot Vittu Itekki!" » OVI » Opiskelijavinokkaat
Sateenkaaren värit ovat läsnä oli maailmankatsomus millainen hyvänsä
Sateenkaarilippu liehuu
Kulkue saapumassa Kaivopuistoon
Pride-väkeä aurinkoisessa Helsingin Kaivopuistossa


Puistojuhla jatkui alkuiltapäivästä noin ilta-kuuteen asti. Virallinen ohjelma sisälsi erilaisia puheita ja myös kevyempää katseltavaa. Monet keskittyivät nauttimaan loistavasta säästä. Myös tasavallan presidentin Tarja Halosen lähettämä tervehdys luettiin.Esiintymässä nähtiin Kingikuoro, Out 'n loud, Tuplapuoli, Miss Chiquita, Cristal Snow ja Nerdee. Musiikista vastasi DTM:stäkin tuttu DJ Pasi. Tapahtuman juonsi Manne Maalismaa. Paikalla olivat myös Ravintola dtm ja Bear Park Café. Useat erilaiset yhteisöt ja yhdistykset olivat paikalla omine infokojuineen esittelemässä toimintaansa.

Kansanedustaja Heidi Hautala mm. vaati, että Suomi ottaa EU-puheenjohtajakaudellaan esiin ihmisoikeudet, johon kuuluu myös seksuaalivähemmistöjen oikeudet. Hän kiinnitti huomiota etenkin Venäjällä ja useissa uusissa ja tulevissa EU-maissa esiintyvään homofobiaan. Hän sanoi, että vaikka seksuaali-, ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuva syrjintä on EU:ssa kielletty, joutuvat monet näihin ryhmiin kuuluvat henkilöt edelleen syrjinnän kohteeksi varsinkin Itä-Euroopan maissa. Suomi voisi Hautalan mukaan omalla toiminnallaan edesauttaa syrjimättömän perhelainsäädännön luomista ja perheiden moninaisuuden tunnustamista EU-maissa.
Seta antoi perinteiseen tapaan Pride-juhlassa asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinnon. Se meni YLE Teemalle, Tarinatalolle ja Heli Koskelalle. Tämän vuoden kunniarotta meni Mannerheimin Lastensuojeluliiton puheenjohtajalle Tuula Tammiselle, perusteena epäeettinen toiminta. Setan puheenjohtaja Juha Jokela vasemmalla.

» Setan asiallisen tiedon omena ja kunniarotta 2006
Pride-juhlijoita
Gay-kuoro Out n' loud esiintyi.


Manne Maalismaa juonsi. Puheet tulkattiin myös viittomakielelle.Infotorilla yhteisöt ja yhdistykset esittelivät toimintaansa
Ranneliike ry:n piste infotorilla
Nerdee esiintyi puistojuhlassaPuistojuhlaa häiritsemään ilmaantui ryhmä uskonnollisia fanaatikkoja, jotka mm. toistelivat raamatunlauseita. Heidän järjestämässään vastamielenosoituksessa nähtiin myös muutama banderolli: "Homous on Jumalan edessä kauhistus". Pride-väki kävi ihmettelemässä aggressiivisestikin esiintyneitä rukous-aktiolaisia. He mm. huutelivat nuorille kulkueessaolijoille soittavansa vanhemmille, missä nuoret ovat. Aktiolaiset myös pyrkivät pride-lavalle. Poliisi joutui poistamaan julistajat juhla-alueelta, jonka reunamilla fanaatikot jatkoivat toimintaansa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!