Saulin ja Adamin joulu alkoi suomalaiseen tapaan putkassa

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 25

Tutkinnanjohtaja Petri Juvonen vahvistaa Ilta-Sanomille asian. Hyvää joulua vaan.
Adam on ollut Pasilan poliisiaseman putkassa, Sauli Töölössä. Heidät kuulustellaan aamupäivällä. Aika sekaisin olivat. Vammat eivät ole vakavia. Ilta-Sanomat uutisoi asian myös englanniksi, joten tästä tulee menestysjuttu.


Iltalehti oli ensimmäinen, joka kertoi asiasta. Lehden mukaan ravintola DTM:ssä oli tehty mittavia turvajärjestelyjä, kun maailman stara saapuu. Ravintolajohtaja Markku Valtanen oli saanut tiedon vieraista etukäteen. Oli erityinen turvamies, ja yksi osa ravintolasta oli VIP-alueena. Myös tarjoilusta huolehdittiin. Vieraat tulivat myöhään eivätkä paljon ehtineet nauttia tarjoilusta. Harmi, että se päättyi näin, sanoo Valtanen Iltalehdelle.


Iltalehti kertoi ensimmäisessä uutisessaan, että riita alkoi suukovulla ja paheni DTM:n ulkopuolella, jossa miesten välille syntyi perinteinen nyrkkitappelu.Kello oli noin 4. Poliisi kertoo, että Lambert on pahoinpidellyt myös ulkopuolista, tilanteeseen puuttunutta henkilöä. Pahoinpitelyt ovat lieviä. Kaverukset vapautuvat ennen pyhiä, kun on selvitetty, mitkä vammat ja mitkä vaatimukset. Iltalehdessä uutinen on tietenkin Viihde-osastossa.

Lambert on isokoinen. MTV3 kertoi siitä kuvin muutama päivä siitten. Olikohan se "etiäinen" eli aavistus tulevasta? Katso kuva:

http://www.sub.fi/info/subuutisia.shtml/1331325/adam-lambertilla-ja-bb-saulilla-valtava-kokoero---katso-hulvattomat-kuvat


Klo 11 jälkeen Petri Juvonen Helsingin poliisista kertoo, että Lambertin kuulustelut ovat juuri alkaneet. Saulin kuulusteluista hän ei tiennyt.

Klo 11 jälkeen tutkinnanjohtaja Petri Juvonen kertoo Radio Aallon Kovan Päivän Päivän haastattelussa, mitä miesten välillä tapahtui. Haastattelu on Ilta-Sanomien sivulla:

Oli kaksi ulkopuolista, mies ja nainen. Aluksi kaverukset pahoinpitelivät toisiaan ja painivat, mutta Lambert oli pahoinpidellyt myös väliin tulleita. Ei vakavia vammoja. Myöskään tappelupukareilla ei ole erityisiä vammoja. Kuulustelut ovat käynnissä ja niiden jälkeen tehdään päätös, miten tutkinta jatkuu.

Mitä seurauksia tulee tappelijoille? Juttu lähetetään syyttäjälle ja syyttäjä tekee syyteharkinnan ja käräjillä päätetään, mutta tuskin tulee sakkoa suurempaa rangaistusta. Jos osapuolet ovat sovittelevalla päällä eikä ole vaatimuksia toisiaan kohtaan, poliisi voi lopettaa tutkinnan vähäisenä asiana. Se, että kyseessä on kansaninvälinen tähti, ei aiheuta erityistoimenpiteitä, vaan samat rutiinit tehdään kaikille.


Adam Lambert ja Sauli Koskinen olivat alkuviikosta käymässä ravintola Tornissa ja siellä oli nautittu kuumasta joulujuomasta. Iltalehden mukaan Adam on twitterissä kommentoinut: ”Helsinki on kaunis kaupunki täynnä kauniita ihmisiä! Kiitos!”


Yön tapahtumat epäselviä

Poliisin mukaan ei ole tarkentunut, mitä tapahtui. Se on kai varmaa, että ilta oli kostea. Aloitettiin glögidrinksuilla, illallisella ja sitten DTM:ään. Siellä oli myös Saulin ystävä Niko Nousiainen. Hänkin on ollut mukana Big Brother –kisassa. Iltalehti on saanut selville, että tappelu alkoi jo DTM:ssä sisällä. Poliisikin myöntää, että jotain tappelua on ollut sisälläkin. Sauli on tiettävästi suuttunut Niko Nousiaisen tyttöystävälle Sofia Ruusilalle, joka on missikisoista tuttu. Notkea Sauli on kuulemmma potkaissut tätä päähän. Niko alkoi puolustaa ja Adam riensi Saulin tueksi. Niko sai iskuja.


Varsinainen tappelu rapussa?

Ilta-Sanomien mukaan varsinainen tappelu alkoi, ku nlähdettiin DTM:n takahuoneesta ulos rappuun. Siellä oli hässäkkää ja muitakin ihmisiä paikalla. Alkoi painit. Siellä oli väliin mennyt mies ja nainen, joita Lmbert oli potkaissut.


Sofia oikaisee: Sauli ei potkinut

Ex-missi Sofia Ruusila kertoo Mtv3:n viihdeuutisille, että vietettiin iltaa yhdessä Saulin ja Adamin kanssa. Mukana oli puoliso Niko. Heille tuli keskenään riitaa. Syytä ei kuultu.Mentiin väliin ja Sofia yritti lohduttaa itkevää Adamia. Hän huitaisi missiä vahingossa. Adam itki., oli shokissa ja hermostunut. Missi horjahti, ei tahallaan. Eli: Sauli ei potkaissut vaan Adam huitaisi. Ja sekin vahingossa. Kukaan ei potkinut missi Sofiaa, ja Sauli ei suuttunut hänelle.


Muistikuva Saulista: Sauli oli sympaattinen ja kohtelias

Tässä muistuma Saulista. Muistelija sattui olemaan samalla hetkellä Oopperan lippujonossa, kun Sauli osti kahden tyttökaverinsa kanssa liput oopperaan. Hienosti käyttäytyvä nuori mies, osasi sanoa päivää ja tiesi mitä tuli hakemaan, mihin näytökseen ja kiitti kohteliaasti lähtiessään. Ihana katsella hyvin käyttäytyvää nuorta miestä. Ei mitenkään starasti pukeutunut, aivan normaali ihminen.

Muistelija hallusi vielä lisätä: joistakin ihmisistä huokuu positiivista energaa tai jotain karismaa. Sauli huomattiin heti ja hän teki vaikutuksen.


BB-Nikon tulkinta tapahtumiin

BB-talon Niko ja hänen kihlattunsa Sofia olivat DTM:ssä. Kaikilla oli hyvä fiilis ja ilta sujui hienosti. Yhtäkkiä Sauli ja Adam alkoivat riidellä. Ei aavistustakaan, mistä se alkoi. Sauli ja Adam poistuivat ravintolan keittiöön. Siellä riita jatkui. Saulin sisko tuli huutamaan, että keittiössä tarvitaan apua. Adam ja Sauli olivat toistensa rinnuksissa kiinni. Ja painia laittialla oli myös. Sisko yritti auttaa ravintolahenkilökuntaa pitämään kaverit erillään. Sitten odoteltiin poliisia. Niko ei tiedä, että häntä tai Sofiaa olisi lyöty.

Sauli pääsi putkasta

Sauli on päässyt putkasta, salaa, takaoven kautta. Adamin kuulustelu ilmeisesti vielä jatkuu.


Saulin näkemys tapahtumista

Sauli on siis laskettu vapaalle. Hän oli kommentoinut tapahtumia lähinnä halailuksi ja humalatilaksi. Ei ole vammoja eikä vaatimuksia. Katsotaan, mitä Adam sanoo, ja saadaan asia pois päiväjärjestyksestä.


Adam pääsi putkasta

Klo 14 jälkeen Adam pääsi putkasta. Kummallakaan tappelupukarilla ei ole vaatimuksia toistensa suhteen. Kaikki hyvin?


Ulkomaanlehtikatsaus

Ulkomaisilla kevyillä nettisivuilla tapaus on huomioitu laajasti. Myös Lambertin fanien sivu kertoi tapahtumista jo klo 12 jälkeen. Englantilaisessa The Sun –lehdessä on vain linkki mtv3:n sivulle englanninkieliseen uutiseen.

Uutinen pääsi myös homouutissivustoille. Ruotsalainen QX kirjoitti lyhyesti, kommentoimatta.
http://www.qx.se/noje/19673/adam-lambert-i-slagsmal-utanfor-bogklubb-i-helsingfors

Saksalainen queer.de levitti uutisen saksankielisten HLBTI-ihmisten tietoon. Uutisessa on sanat Saulin kotisivulta: "Julkisuus ei ole helppoa. Mutta julkkiksetkin ovat vain inhimillisiä ihmisiä. Rakkauskaan ei ole helppoa mutta se on ikuista!"


Asiaan liittyviä lehtijuttuja

www.iltasanomat.fi/viihde/sauli-ja-adam-tappelivat---molemmat-putkassa/art-1288437075709.html

http://www.iltasanomat.fi/viihde/poliisi-adamin-ja-saulin-tappelusta-aika-sekaisin-porukka-ollut/art-1288437083358.html

http://www.iltalehti.fi/viihde/2011122214991145_vi.shtml


Adam Lambert Twitterissä:
http://twitter.com/adamlambert

http://www.iltalehti.fi/viihde/2011122214991475_vi.shtml

http://www.iltasanomat.fi/viihde/poliisi-kertoo-adamin-ja-saulin-tappelusta-painimista-ja-potkuja/art-1288437141057.html

http://www.mtv3.fi/viihde/uutiset/musiikki.shtml/1464865/itkeva-adam-huitaisi-tappelun-valiin-mennytta-missia

http://www.iltalehti.fi/viihde/2011122214991708_vi.shtml

http://www.iltalehti.fi/viihde/2011122214991731_vi.shtml


25 kommenttia

Aika paljonpuhuva tuo poliisin käyttämä määritelmä porukan tilasta "sekaisin"...
Suomalaiset ja kalifornialaiset tavat eivät taida sittenkään sopia niin kovin hyvin yhteen.
Ryppyjä rakkaudessa!
Tulipa taas kerran todistettua, etteivät homot poikkea heteroista tälläkään tavalla.

Mielenkiintoista on nyt seurata sitä, kuinka asianosaiset selvittelevät tapahtunutta julkisesti, kunhan ovat poistuneet "tilapäismajoituksesta". Median mielenkiinto on taattu.