Vappukävelyllä Helsingissä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 2

Vaihteleva vappusää piti kansan liikkeellä. Mihinkään ei jääty liian pitkäksi aikaa. Jo alkuillasta Ullanlinnakin tyhjeni. Vappukävelyllä Helsingissä nähtiin ja kuultiin kaikenlaista. Vasemmiston vappukulkue oli niin pitkä, että heräsi kysymys: onko vaalit herätellyt väen liikkeelle. Sateenkaariliput oli jätetty kotiin.

Kaikenlaista muutakin. Tässä pari yksityiskohtaa.

QUEER-PIKNIK TOKOINRANNASSA

Audio
Iltapäivällä kokoontui aika iso joukko queer-henkisiä ihmisiä Tokoinrantaan piknikille. Tokoinranta on kaupunginteatterin edustalla oleva rantakaistale. Vieressä oli toinen yhtä iso joukko, jossa oli mm. Sosiaalikeskus Sataman toiminnassa mukana olevaa väkeä. Siellä odotellaan parastaikaa häätöä tai muuta dramaattista käännettä. Mutta varsinainen asia oli: millaista queer-toimintaa Helsingissä on, vastaajana Aikku. Kesto 3\'20"
Queer-piknik-väki jäi pysäköidyn auton taakse näkymättömiin.

RUOTSINKIELISTEN VAPPUJUHLAT KAISANIEMESSÄ

Monetkaan suomenkieliset eivät vappuhumussa ole huomanneet, että jo vuosikymmenien ajan ruotsinkieliset ovat kokoontuneet omaan vappujuhlaan Kaisaniemenpuistoon Ravintola Kaisaniemeä vastapäätä olevalle kukkulalle. Jo aamusta alkaen siellä on ollut orkesterinsoittoa ja kuorolaulua. Iltapäivällä kolmen aikaan oli jo poislähdön tunnelma.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Tuohon Vaeltajan "Kaikenlaista muutakin" - osioon voisi lisätä vaikkapa ihastuttavan Mariska ja Pahat sudet konsertin Hakaniemessä, työväen vapputapahtuman päätteeksi. Mariskan tultinta Poika nimeltä Päivistä jaksoi lämmittää mieltä tuulisella torilla, biisi Pyhäpäivä sopi tilanteesen kuin "nyrkki p*rseeseen".
Mariska muisti lavalta myös vastavalittua Modigia pitämään punk-asenteen eduskunnassa.

PS: Mariskaa toivoisi muuten kuulevan Priden puistojuhlassakin..
  • 2 / 2
  • pridettäjä
  • 2.5.2011, 16.30
Mariska on iha ok, mutta ehkä Pridessä mieluummin kuitenkin kannattaa tukea ihan oikeasti homoja, lesboja yms esiintyjiä, jatkossakin.