Surmatöitä ja muita rikoksia

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 4

Roomassa poliisi otti kiinni kolmen nuoren koplan, joka kuukausien ajan ryösteli turisteja Colosseumin lähellä. Yksi turisti kuoli.Turisteille sekoitettiin baareissa juomiin unilääkkeitä. Sitten turistit houkuteltiin läheiseen puistoon ja ryöstettiin, kun näiltä meni taju. Ryöstöporukasta kaksi on romanialaisia, yksi egyptiläinen, iät 23-26 vuotta. Miehet pidätettiin marraskuussa, mutta vasta nyt poliisi tiedotti asiasta. Uhreja oli ainakin 50, heistä puolet amerikkalaisia, mutta oli myös brittejä, espanjalaisia, sveitsiläisiä ja saksalaisia. Yksi uhri, amerikkalainen fransiskaanimunkki kuoli ryöstön yhteydessä, ilmeisesti alkoholin ja unilääkkeen yhteisvaikutukseen.

Ryöstäjät pidätettiin 18. marraskuuta Coming Out -baarista saatujen vihjeiden perusteella. Siinä käytettiin siviiliasuisia poliiseja. Ryöstäjät olivat tulleet baarista ilman uhria ja heille tehtiin "satunnainen henkilökontrolli" ja takavarikoitiin pullo viiniä. Pullossa oli myös unilääkettä. Pari päivää myöhemmin heidät saatiin kiinni itse teossa. He olivat palanneet baariin ja auttoivat ulos puolipökkyräisen turistin, jota he parhaillaan raahasivat puistoon.

Italiassa on viimeisen vuoden aikana ollut runsaasti homoihin kohdistuvaa väkivaltaa, ja homojärjestöt ovat vaatineet hallitukselta toimenpiteitä. Berlusconi on lausunut halveksivia mielipiteitään homoista ja lesboista, ja kaikki homo-oikeuksien parannukset on järjestelmällisesti estetty. Viimeksi kukausi sitten Berlusconi antoi neuvoja, miten tyttöjen perään katsominen on ehdottomasti parempaa kuin olla homo.

*****

Saksassa moottoriteiden levähdyspaikkojen lähellä on monin paikoin suosittuja cruising-metsiköitä. Siellä on liikkunut murhaaja, joka on jo tappanut ampumalla kaksi kruisailijaa. Ainakin kaksi epäonnistunutta yritystä tiedetään. Toinen yritys kesäkuun 6. päivänä johti siihen, että oletetusta surmaajasta saatiin DNA ja fantom-kuva. Sama DNA löytyi myös yhdeltä murhapaikalta toukokuun 8. päivänä. Aikaisemmin saatu fantom-kuva on yllättävän samanlainen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Belgialainen asuntovaunulla liikkunut mies oli pysähtynyt eräälle levähdyspaikalle, kun autoon alkoi tunkeutua mies veitsen kanssa. 62-vuotias belgialainen puolustautui. Hyökkääjä oli n. 55-65 -vuotias, 170-175 senttä pitkä. Tämä poistui paikalta, kun belgialaismies torvea tööttäämällä herätti muiden huomion.Hyökkääjä jätti puukon paikalle.

Kaksi yritystä, kaksi fantom-kuvaa, yhdennäköisyyttä on.

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Hannu, Tre
  • 14.12.2010, 7.52
Täällä on ainakin yksi henkirikos selvittämättä. Pasi Aaltonen murhattiin kotonaan Satamakadulla 24.8.2002. Erikoista on se, että silminnäkijöitä ei ilmaantunut, vaikka silloin oli viikonloppu ja Pasi asui keskustassa.

Pohdimme asiaa silloin paljonkin, koska kaikki tunsimme Pasin. Yksi asia on kuitenkin varma: murhaaja on edelleen vapaalla jalalla.

Seuraavalla sivulla, Pimeät henkirikokset -artikkelin neljäs surullinen tarina kertoo Pasin kohtalosta.

http://yle.fi/poliisitv/toppis.php
Yle kirjoittaa, että esitutkinta Pasi Aaltoseen kohdistuneesta henkirikoksesta on päätetty ( https://yle.fi/uutiset/3-11897186 ) ja että teosta epäilty menehtyi vuonna 2014. Vuonna 2002 Tampereen keskustassa teräaseella tapahtunutta surmatyötä tutkittiin lähes 20 vuotta ja esitutkinnassa oli lukuisia eri tuotantolinjoja.

Ratkaisevaksi tekijäksi esitutkijaksi mainitaan turvajalkineet, joita silminnäkijä kertoi miehen kuljettaneen tapahtumayönä kädessään surma-asunnon suunnasta ja jättäneen ne kadulle. DNA-tutkimuksen kehittyessä kengistä saatiin DNA-tunniste, joka kyettiin yhdistämään tekoaikaan 23-vuotiaaseen mieheen, joka oli poliisin rekisterissä. Kengät oli myös kyetty yhdistämään asuntoon, jossa surmatyö oli tapahtunut.

Poliisi pitää todennäköisenä, että uhri ja epäilty eivät aiemmin tunteneet toisiaan.