Surmatöitä ja muita rikoksia (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Hannu, Tre
  • 14.12.2010 7:52
Täällä on ainakin yksi henkirikos selvittämättä. Pasi Aaltonen murhattiin kotonaan Satamakadulla 24.8.2002. Erikoista on se, että silminnäkijöitä ei ilmaantunut, vaikka silloin oli viikonloppu ja Pasi asui keskustassa.

Pohdimme asiaa silloin paljonkin, koska kaikki tunsimme Pasin. Yksi asia on kuitenkin varma: murhaaja on edelleen vapaalla jalalla.

Seuraavalla sivulla, Pimeät henkirikokset -artikkelin neljäs surullinen tarina kertoo Pasin kohtalosta.

http://yle.fi/poliisitv/toppis.php
Yle kirjoittaa, että esitutkinta Pasi Aaltoseen kohdistuneesta henkirikoksesta on päätetty ( https://yle.fi/uutiset/3-11897186 ) ja että teosta epäilty menehtyi vuonna 2014. Vuonna 2002 Tampereen keskustassa teräaseella tapahtunutta surmatyötä tutkittiin lähes 20 vuotta ja esitutkinnassa oli lukuisia eri tuotantolinjoja.

Ratkaisevaksi tekijäksi esitutkijaksi mainitaan turvajalkineet, joita silminnäkijä kertoi miehen kuljettaneen tapahtumayönä kädessään surma-asunnon suunnasta ja jättäneen ne kadulle. DNA-tutkimuksen kehittyessä kengistä saatiin DNA-tunniste, joka kyettiin yhdistämään tekoaikaan 23-vuotiaaseen mieheen, joka oli poliisin rekisterissä. Kengät oli myös kyetty yhdistämään asuntoon, jossa surmatyö oli tapahtunut.

Poliisi pitää todennäköisenä, että uhri ja epäilty eivät aiemmin tunteneet toisiaan.
  • 4 / 4
  • Juke-hm
  • 20.5.2021 1:31
Olisi mielenkiintoista saada tietää, mikä osuus homoseksuaalien murhissa/tapoissa on murhaajien homoseksuaalisuudella tai homovihalla? Tampereen Pasi Aaltosen-kuten muutamien muidenkin homoseksuaalien murhien -murhaajana vaikuttanee olleen ei-homoseksuaali, joka ilmeisestä homovihastaan on tehnyt murhan taikka tapon.
Osittain kuten eräässä Poliisi TV:n jaksossa jossa suomalainen kuristi aasialaisen mieskaverinsa, syy oli kai jokin mustasukkaisuus tms.

Väkivallanteosta ja vihasta ei olekaan kovin pitkä askel murhaan. olen havainnut niin aitoa homovihaa että ei ole vaikeaa kuvitella sellaisen vihan muuttuvan teoiksi, surmaamiseksi. Mustasukkaisuus-murhia tai tappoja sensijaan on vaikeampi ymmärtää. Ajatus ilmaista mustasukkaisuutensa jotenkin vaikuttaisi kauhean nololta.

Mutta miksi naisen tekemä lähentely-yritys kai harvoin johtaa väkivaltaan?- sensijaan miehen lähentely miestä kohtaan saa helposti aikaan nyrkkitappelun.
Ehkä yleinen asenne heteroseksuaalisuuden vallitsevuudesta ja naisten pehmeämpi olemus on siihen syynä. En ole kuitenkaan kuullut kenenkään miehen lyöneen naista senvuoksi että nainen sattui lähentelemään tätä miestä. Ehkä niin kuitenkin on tapahtunutkin.