Surmatöitä ja muita rikoksia (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Hannu, Tre
  • 14.12.2010 7:52
Täällä on ainakin yksi henkirikos selvittämättä. Pasi Aaltonen murhattiin kotonaan Satamakadulla 24.8.2002. Erikoista on se, että silminnäkijöitä ei ilmaantunut, vaikka silloin oli viikonloppu ja Pasi asui keskustassa.

Pohdimme asiaa silloin paljonkin, koska kaikki tunsimme Pasin. Yksi asia on kuitenkin varma: murhaaja on edelleen vapaalla jalalla.

Seuraavalla sivulla, Pimeät henkirikokset -artikkelin neljäs surullinen tarina kertoo Pasin kohtalosta.

http://yle.fi/poliisitv/toppis.php
Yle kirjoittaa, että esitutkinta Pasi Aaltoseen kohdistuneesta henkirikoksesta on päätetty ( https://yle.fi/uutiset/3-11897186 ) ja että teosta epäilty menehtyi vuonna 2014. Vuonna 2002 Tampereen keskustassa teräaseella tapahtunutta surmatyötä tutkittiin lähes 20 vuotta ja esitutkinnassa oli lukuisia eri tuotantolinjoja.

Ratkaisevaksi tekijäksi esitutkijaksi mainitaan turvajalkineet, joita silminnäkijä kertoi miehen kuljettaneen tapahtumayönä kädessään surma-asunnon suunnasta ja jättäneen ne kadulle. DNA-tutkimuksen kehittyessä kengistä saatiin DNA-tunniste, joka kyettiin yhdistämään tekoaikaan 23-vuotiaaseen mieheen, joka oli poliisin rekisterissä. Kengät oli myös kyetty yhdistämään asuntoon, jossa surmatyö oli tapahtunut.

Poliisi pitää todennäköisenä, että uhri ja epäilty eivät aiemmin tunteneet toisiaan.