Sateenkaari-Suomi - Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa (Mustola, Kati – Pakkanen, Johanna toim.)

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Ranneliike net

Kokonaisvaltainen johdatus seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuuteen. Kirja etenee peruskäsitteistä laajuudessaan ainutkertaiseksi esitykseksi suomalaisten lesbojen, homojen, bi- ja transihmisten elämästä.

Sateenkaari-Suomi - Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa
Kirjailija: Mustola, Kati – Pakkanen, Johanna (toim.)

Kirjan aiheina ovat maaseudun homoseksuaalisuus, urheilun homofobia, ristiinpukeutuminen, suomalaisten transihmisten ja dragin historia sekä lesbo- ja homoliikkeet. Myös kirkko, sateenkaariperheet, taiteilijat ja taiteilijayhteisöt sekä taideteosten aiheesta nostattamat keskustelut käsitellään värikkäästi.

Artikkeleiden ja tietolaatikoiden lisäksi kirjassa on nykykirjailijoiden kaunokirjallisia ja muistelmallisia otteita sekä upea kuvitus. Kirjoittajat ovat alan tutkijoita ja muita asiantuntijoita.

Käsite ”seksuaalivähemmistöt” tarkoittaa homoja, lesboja ja biseksuaaleja sekä ihmisiä, joilla on rakkaus- tai seksisuhteita samaa sukupuolta olevien kanssa. ”Sukupuolivähemmistöillä” viitataan transvestiitteihin, transsukupuolisiin, transgendereihin ja intersukupuolisiin henkilöihin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kirja julkistetaan 11.5.2007 Vantaan kaupunginmuseossa avattavan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiasta kertovan Sateenkaari-Suomi - näyttelyn avajaisten yhteydessä.

300-sivuisen kirjan hinta on 27 euroa. Se julkistetaan 11.5.2007 Vantaan kaupunginmuseossa avattavan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiasta kertovan Sateenkaari-Suomi - näyttelyn avajaisten yhteydessä.

- www.like.fi/kirja.php?detail_id=3978

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!