Drag Queenit

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren

Drag queen on naiseksi pukeutuva mies, joka esiintyy yleisölle. Usein tämän vaatetus, meikkaus ja muu ulkoasu on korostetun naisellinen. Peruukit, korkokengät ja vastaavat liittyvät drag queen -kulttuuriin.


Drag king on vastaavasti mieheksi pukeutuva nainen, mutta drag king -kulttuuri ei ole samalla tavoin vakiintunut kuin drag queen -kulttuuri.

Drag-ilmiön juuret ovat homomiesten itsensä parodioimisessa, sillä homoja on perinteisesti pidetty naisellisina. Mukana on myös aimo annos ironiaa valtakulttuuria kohtaan. Tämä ilmenee juuri feminiinisyyden spektaakkelimaisena ylikorostamisena.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Drag-esitykset ja drag queen -kilpailut koreine vaatteineen ja näyttävine lavaesiintymisineen ovat aina olleet osa "homokulttuuria" - ehkä samasta syystä, miksi voimakkaat naisartistit tulevat "homoikoneiksi", homojen suosimiksi artisteiksi.

Nykyisin drag on nostanut suosiotaan myös "heteroravintoloiden" ohjelmatarjontana, mutta edelleen drag-esitysten koti on ensisijaisesti homoravintola.

Drag-esityksissä imitoidaan usein pop-kulttuurin diivojen eleitä näiden esittämän äänilevymusiikin säestyksellä. On myös joitakin drag queeneja, jotka laulavat itse.

Suomen Drag Queen -kisoja

- Miss Drag Queen 2007
- Miss Drag Queen 2006
- Miss Drag Queen 2005
- Miss Drag Queen 2004
- Miss Drag Queen 2003

Drag-taiteilijoita Suomessa:

- Sirkka Tälli
- Miss Jan
- Miss Divet - Turkulainen dragtaiteilija
- MegaPaula
- Showhat - Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen
- Jukka Kuronen
- Les Femmes
- Kalkkuna
- Miss Bitch

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!