TV-vinkki: Keskiyön Cowboy Yle Teema & Fem -kanavalla vapunpäivän iltana

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 1
Keskiyön Cowboy sai ensi-iltansa vuonna 1969.

Oscar-palkittu homoseksuaalisuudenkin Hollywood-valtavirtaan tuonut John Schlesingerin ohjaama Keskiyön Cowboy esitetään Yle Teema & Fem -kanavalla vapunpäivänä kello 21 alkaen. Sen jälkeen ohjelma on nähtävissä Yle Areenassa viikon ajan.

Teksasilainen pikkukaupungin poika Joe Buck (Jon Voight) irtisanoutuu töistään ja lähtee New Yorkiin suurin odotuksin. Hän yrittää selvitä epärehellisin keinoin kokeneen laitapuolen kaverin Ratson (Dustin Hoffman) ohjauksessa. Buck toivoo pääsevänsä rikkaiden naisten rattopojaksi, mutta päätyy myymään seksipalveluita miehille ja varastelemaan. Musiikki John Barry, Harry Nilsson laulaa tunnussävelen Everybody's Talking.

Elokuvan käsikirjoituksen taustalla on James Leo Herlihyn romaani Midnight Cowboy

Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1969, ja moni silloin nuoruuttaan elänyt seksuaalivähemmistöön kuuluva koki elokuvan vahvasti homoteeman kautta. Se esiteltiin Suomessa myös juuri aloittaneessa Psyke ry:n 96-lehdessä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Kyllä elokuva oli aikoinaan suuri pamahdus. Ainakin minulle se oli merkittävä osa minuuteni rakentamista. EN henkilöitynyt sankareihin, vaan teemaan, Toinen pamaus oli Joe Dallesandron esiintyminen Flesh -elokuvassa.