Lohja Pride 2018 -tapahtuma keräsi noin 500 kävijää Aurlahden rantaan

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Mikko Kivinen
  • 1
Lohjan historian toinen pride järjestettiin Aurlahden rannassa. Tapahtumaa järjesti viisihenkinen työryhmä, joista kuvassa (vasemmalta oikealle) Jan Tukiainen, Mirva Lehtonen, Salla Markkanen ja Nea Weckström. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Lauantaina 14. heinäkuuta vietettiin pridea toista kertaa Lohjan historiassa. Lohja Pride 2018 -tapahtuma järjestettiin tänäkin vuonna piknikin ja jatkobileiden merkeissä.

Tapahtuma alkoi kello 14 Aurlahden rannassa. Tapahtuman järjestäjiin kuuluva Nea Weckström arvioi tapahtumaan osallistuneiden määräksi noin 500 henkilöä, joka on enemmän kuin edellisvuonna. Kaikkien tapahtumassa esiintyvien hän kertoi olevan paikalla vapaaehtoisperiaatteella.

Tänä vuonna Lohja Pride -tapahtuma oli saanut myös tukea Lohjan kaupungilta esimerkiksi mainostuksen muodossa. Myös Lohjan kaupunginjohtaja lähetti tervehdyksensä tapahtumalle.

Lohjan nuorisotoimi oli tapahtumassa paikalla.

Lohjan Pride 2018 Aurlahden rannassa. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Järjestäjiin niin ikään kuuluva Mirva Lehtonen esitteli tapahtuman ohjelmaa ja esiintyjiä. DJ-vetoisen biletyksen ja muun viihteellisemmän ohjelman lisäksi tapahtumassa oli kaksi puhujaa.

Lohjan pride-tapahtumaa järjestää viiden hengen suuruinen porukka.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Ens vuonna uudestaan, totesi Lehtonen.

Järjestäjiin myös kuuluva Jan lisäsi vielä, että toivottavasti isommalla porukalla. Pride-kulkueen järjestämisestäkin on ollut puhetta, mutta toistaiseksi yritetään saada pride-tapahtuma muilta osin käyntiin.

Tunnelmia Lohja Pride 2018 tapahtumasta. (Video: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Lohjan Pride 2018 Aurlahden rannassa. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

(Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

(Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

(Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

(Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Lohja Pride -tapahtuman kotisivut

Lohja Pride -tapahtuman Facebook sivu

1 kommenttia

Iloitsen ja kiitän näistä Mikko Kivisen ottamista kuvista Lohjalta! Olen syntynyt Lohjan sairaalassa sillä itäinen naapurimme aloitti Helsinkiin kohdistuneen terroripommituksen juuri äitini ollessa valmistautumassa synnytykseen kesäkuussa 1944. Sodan aikana äitini oli pommeja paossa isoäidin maatilalla Lohjan lähellä, isän ollessa rakentamassa Salpa-linjaa Stalinin panssareita vastaan Miehikkälässä.

On suuri ilo todeta, miten paljon edistystä on tapahtunut tässä maassa sodasta lähtien :)