Tv:ssä: Kaapista tulo ei edelleenkään ole kaikille helppoa

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • vaeltaja2006

Kaapista tulo, oman homouden tai lesbouden kertominen läheisille, ei edelleenkään ole helppoa. Norjan tv:n sarjassa viisi nuorta muuttaa joksikin aikaa asumaan saman katon alle ja yhteisvoimin päätetään tulla kaapista läheisille ihmisille.


Jonathan Hammerfestista kertoo, miten hän jo hyvin nuorena tajusi homoutensa, mutta asiasta ei voinut puhua kenellekään. Hän koki olevansa aivan yksin salaisuutensa kanssa. Koulussa ’homo’ on edelleen haukkumasana. Hän oli elänyt lapsuutensa miehekkäiden miesten maailmassa. Isä oli kalastaja, isoisä sähköasentaja, isäpuoli on puuseppä. Homoutta on ollut vaikea kertoa heille, mutta nyt Jonathan haluaa aluksi kertoa asiasta isovanhemmilleen, joihin hänellä on läheinen suhde.

Ola haluaa kertoa asiasta lapsuuden kavereilleen. Sigrid haluaa kertoa asian sukulaisilleen. Kun muut suvun nuoret tuovat tyttö- ja poikaystävänsä näytille, Sigrid haluaa myös esitellä suvulle perhetapahtumissa tyttöystävänsä. Therese haluaa kertoa asian omalle isälleen. Rebekka haluaa näyttää kaikille, kun hän on rakastunut. Hän haluaa kulkea käsi kädessä eikä tarvitse pidätellä tunteitaan.


Sarja on tv 2:ssä torstaisin. Torstaina 27.7.2017 klo 14.55 nähdään sarjan kolmas osa. Aikaisemmat osat ovat kuukauden Areenassa, joten ne ovat vielä nähtävissä.

Osa 1: http://areena.yle.fi/1-3754642
Osa 2: http://areena.yle.fi/1-3754644

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sarjan ensimmäisessä osassa esiintyy myös Kim Friele, Norjan ja Pohjoismaiden ensimmäinen avoimesti lesbo, joka jo 1940-luvulla oli perustamassa Norjan ensimmäistä homojen ja lesbojen järjestöä. Tällä hetkellä hän on 82-vuotias.

Nuoret käyvät tapaamassa muusikko Tuva Syvertseniä, joka on pitkään ollut avoimesti oma itsensä. Kun on jotain muuta kuin hetero, on oikeus itse määritellä, mikä on. Ei tarvitse enää täyttää muiden odotuksia. Kun lapset kysyvät häneltä, onko hän poika vai tyttö, hän iloitsee siitä kysymyksestä. Lapset eivät erota, kumpi hän on. Siitä ei kannata loukkaantua.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!