Lontoon pride ennätyksellisen suuri

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Mikko Kivinen
  • 2
Launtaina Lontoossa järjestetyn ennätyssuuren pride-paraatin avasivat Todella Upeeta -sarjan Edinana ja Patsynä tunnetut Jennifer Saunders ja Joanna Lumley. (Kuva: Mikko Kivinen)

Lauantaina Lontoossa järjestettyyn pride-paraatiin osallistui ennätysmäärä ihmisiä.

Varsinaiseen ennakkoilmoittautumisen vaatineeseen paraatiin osallistui 300 eri ryhmässä 41 000 ihmistä. Tapahtumaa oli 1,4 mailin (2,3 kilometrin) mittaisen paraatireitin varrelle kerääntynyt seuraamaan arviolta yli miljoona katsojaa.

Pride in London -tapahtuman teemana oli tänä vuonna #nofilter. Teema kannusti ihmisiä elämään omina itsenään ilman suodattimia tai itsesensuuria ja jakamaan omia innostavia tarinoitaan.

Paraatin avasivat Todella Upeeta -sarjan Edinana ja Patsynä tunnetut Jennifer Saunders ja Joanna Lumley. Paraatin kärjessä kävelivät Lontoon pormestari Sadiq Khan ja Britannian Yhdysvaltain suurlähettiläs Matthew Barzun.

Lontoon Pride-paraatin kärjessä kävelivät Britannian Yhdysvaltain suurlähettiläs Matthew Barzun (vasemmalla) ja Lontoon pormestari Sadiq Khan vaimonsa Saadiya Ahmedin kanssa (keskellä). (Kuva: Mikko Kivinen)
Monet Pride-paraatiin osallistuneet ryhmät osoittivat solidaarisuutta Orlandolle ja muistivat siellä tapahtunutta verilöylyä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sekä Orlandon tapahtumien että myös Brexitin aiheuttaman hämmentyneen ilmapiirin arveltiin yleisesti jo etukäteen lisäävän halua osallistua kulkueeseen, joka sitten toteutuikin.

Lontoon pride-kulkueessa nähtiin paljon kannanottoja Orlandon muistolle. Kylttejä, joissa luki: "Muistakaa Orlando - Loppu homofobialle ja rasismille", näkyi paljon. (Kuva: Mikko Kivinen)
Tapahtuman pääjuhla- ja kokoontumispaikkana oli lauantaina Trafalgar square, jossa lavalla esiintyi lukuisa joukko artisteja ja kuultiin puheita sateen viilentäessä tunnelmaa.

Tapahtuman pääjuhla- ja kokoontumispaikkana oli lauantaina Trafalgar square. (Kuva: Mikko Kivinen)
Sunnuntaina oli puolestaan luvassa Pride in the Park -päätöstapahtuma, joka järjestettiin Vauxhall Pleasure Gardensissa rentona piknik- ja konserttitapahtumana. Pride in London järjesti tapahtuman yhteistyössä UK Black Priden kanssa.

Sunnuntaina järjestettiin Vauxhall Pleasure Gardensissa Pride in the Park -päätöstapahtuma livemusiikki ja piknikhengessä. (Kuva: Mikko Kivinen)

Myös suomalaisia Lontoon Pridessä

Pride in London -tapahtuman järjestävässä organisaatiossa työskentelee lukuisia eri kansallisuuksia ja tiedusteluihin pystyttiin vastaamaan järjestäjien mukaan useilla kymmenillä eri kielillä tarpeen mukaan. Pride in London -organisaation joukkoon kuului myös jo neljättä vuotta peräkkäin suomalainen jäsen Sari Huttunen, joka vastasi tänä vuonna median akkreditaatioista.

Lisäksi Hanko Pride oli näyttävästi esillä tapahtuman pääjuhla- ja kokoontumispaikalla lauantaina Trafalgar squarella.

Pride in London viralliset nettisivut

2 kommenttia

Jaa-a, milloinkahan meillä saadaan Pride-paraatiin mukaan armeijan ja poliisivoimien osastot - taitaa ainakin tuo nykyinen persu-puolustus-ministeri olla kantona kaskessa tuossa suhteessakin.
Puolustusministerillä ei (onneksi) ole sananvaltaa maamme poliisimiehiin ja -naisiin nähden, mutta ei taida sisäministeriönkään nykyjohdossa olla suurta intoa edistää tätä asiaa - kuten ei liene poliisin johtoportaassakaan.

Aloitteen pitäisikin tulla lähempää ruohonjuuritasoa, kuten Suomen poliisijärjestöjen liitolta tai aluksi vaikkapa Helsingin poliisien yhdistykseltä...