Kuvagalleria: Maspalomas Gay Priden kulkueessa yli satatuhatta osallistujaa

  • Artikkeli
  • Tapahtumaraportit
  • Mikko Kivinen
  • 5
Maspalomas Gay Pride järjestettiin tänä vuonna 15. kertaa (Kuva: Mikko Kivinen)

Sunnuntaina päättyneen Maspalomas Gay Priden kulkueessa nähtiin pääjuhlapäivänä lauantaina 14.5. värikästä ja eloisaa karnevaalitunnelmaa. Maspalomas Gay Pride järjestettiin tänä vuonna 15. kertaa, minkä vuoksi tapahtuma järjestettiin kaksiviikkoisena ajalla 1.5.-15.1.2016

Tapahtuman järjestäneiden mukaan yli satatuhatta ihmistä oli mukana kulkueessa. Yhteensä 22 kulkuerekkaa ajoi kulkuereitin soittaen erityyppistä tanssimusiikkia kulkueväelle.

Lauantain juhlallisuudet huipentuivat Priden pääjuhlaan ostos- ja viihdekeskus Yumbo Centressä. Vahvasti euroviisuteemaisessa pääjuhlassa nähtiin esiintyjinä Hollantia vuonna 1989 edustanut Justine Pelmelay, vuonna 1997 Euroviisut Iso-Britannialle voittanut Katrina Leskanich (Katrina & The Waves) ja Espanjan vuoden 2009 euroviisuedustaja Soraya Arnelas.

Justine Pelmelay (Kuva: Mikko Kivinen)
Katrina Leskanich (Katrina & The Waves) (Kuva: Mikko Kivinen)
Soraya Arnelas (Kuva: Mikko Kivinen)
Gran Canarian eteläosassa sijaitsevassa rantaturistien suosimassa Playa del Inglésissä vuosittain toukokuun toisella viikolla järjestettävä Maspalomas Gay Pride paraateineen on yksi Euroopan suurimmista pride-tapahtumista. Viime vuosina pride-juhlijoita on ollut järjestäjien arvion mukaan satatuhatta.

Toukokuisen pride-tapahtuman lisäksi järjestetään myös Winter Pride Maspalomas marraskuussa.

Playa del Inglés on ollut homomatkailijoiden suosiossa 1980-luvulta lähtien. Alueella on esimerkiksi homomiesten uimaranta ja ostos- ja viihdekeskus Yumbo Centressä on kymmeniä homoystävällisiä ja yksinomaan homoille suunnattuja illanviettopaikkoja - niin laajalle yleisölle suunnattuja kuin erilaisia alakulttuureja edustaville.

Gay Pride Maspalomas -nettisivut

5 kommenttia

Siis HLBT Pride,
kun kuvissa näyttä olevan komeitten gaymiesten lisäksi muitakin,
mm. transu-drageja, jotak toki eivät gay ole.
Jos tapahtuman nimi on Gay Pride, ei se siitä muuksi muutu, vaikka mukana on jopa heteroita!! Yleensä vastaavissa tapahtumissa ei ole rajoitettu osallistumisoikeutta seksuaalisen tai sukupuolisen suuntautumisen perusteella.

Mikä otus on transu-drag?