Kirja seksistä ja seksuaalisuudesta pojille, unohtamatta seksuaalivähemmistöihin kuuluvia

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
Respektiä : seksikirja pojille kertoo seksuaalisuudesta selkeästi ja helposti omaksuttavalla tavalla, unohtamalla seksuaalivähemmistöihin kuuluvia poikia.

Nuorille pojille suunnattu Respektiä : seksikirja pojille -seksuaalivalistuskirja on Gummeruksen julkaisema teos, joka alkuaan julkaistiin Ruotsissa nimellä Respekt : en sexbok för killar. Sen on kirjoittanut Inti Chavez Perez, joka on työskennellyt myös Ruotsin RFSL:n seksuaalikasvattajana.

Kirja seksistä nuorille miehille, jotka janoavat tietoa omasta kehostaan ja seksuaalisuudestaan.

Respektiä – seksikirja pojille sisältää maanläheistä opastusta vehkeistä, flirttailusta, suostumisesta ja kieltäytymisestä, nautinnosta sekä varsinaisesta muhinoinnista. Lisäksi teoksessa puidaan miehenä olemiseen liittyviä myyttejä ja käsityksiä. Kirja suurtuu suorasukaisesta hassuttelusta merkittäväksi, nykyaikaiseksi käsikirjaksi seksistä, suhteista, sukupuolesta ja tasa-arvosta.

Kirjassa käsitellään poikien seurustelua, seksiä, seksuaalisuutta ja niiden liepeillä olevia asioita kattavasti, maanläheisesti, suorasukaisesti, kiertelemättä ja peittelemättä. Esillä on myös omakuvaan liittyviä näkökulmia. Samoin tuodaan esiin tasa-arvo, muiden kunnioittaminen sekä jokaiselle kuuluva oikeus kieltäytyä ja asettaa rajansa. Myös homo- ja biseksuaalisuuteen liittyvät asiat ovat valistusteoksessa laajasti esillä.

Alkuvuodesta 2019 julkaistun 239-sivuisen teoksen on suomentanut Juha Hurme.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!