Kristuksen morsian -draamaelokuva

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren

Draamaelokuva Kristuksen morsian (Production House Oy, 2013) perustuu Heini Junkkaalan samannimiseen näytelmään. Elokuvan on ohjannut Kari Paljakka. Tarinassa on esillä kristinuskon suhde seksuaalisuuteen ja sukupuoleen. 

Marion (Iida Kuningas) on menossa naimisiin naisystävänsä Julian (Niina Koponen) kanssa. Uskonnollisessa perheessä kasvanut Marion kokee samaan aikaan uskonnollisen herätyksen ja vakuuttuu siitä, että hänen pitää jättää entinen elämänsä ja "eheytyä". Hänen Henriikka-äitinsä (Miitta Sorvali) on avarakatseinen pappi, yksi ensimmäisistä pappisvihkimyksen saaneista naisista. Sen sijaan hänen isoisänsä johtaa vanhoillista Simeon-seurakuntaa, josta Marion löytää hengellisen kotiinsa. Äiti puolestaan ei katso hyvällä sitä, että tytär käy seurakunnassa, joka vastustaa naispappeutta ja samaa sukupuolta olevien välisiä suhteita. Ristiriidat aiheuttavat ongelmia ihmissuhteisiin.

Muissa rooleissa nähdään esimerkiksi Hannu KiviojaMinna HaapkyläJarkko MiettinenIsmo KallioHeidi Krohn ja Hanna Raiskinmäki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!