Googlen gay-hakuihin sateenkaarilipun värit

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
Googlen hakupalkki on koristettu sateenkaarilipun väreillä silloin, kun haussa on käytetty eräitä sateenkaarivähemmistöihin liittyviä sanoja.

Internetin Google-hakukone koristelee hakusivua sateenkaarilipun väreillä, jos hakuun liittyy esimerkiksi sana "gay", "gay marriage", "lesbian" tai "LGBT".

Google ajoitus sateenkaari-kampanjalleen osuu sopivasti moniin ajankohtaisiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyviin tapahtumiin: Yhdysvaltain korkeimman oikeuden päätöksiin homoavioliittoasiassa ja lukuisiin merkittäviin pride-tapahtumiin.

Lisäksi sateenkaarilippu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien symbolina juhli 35-vuotissyntymäpäiväänsä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Google on aiemminkin huomioinut myönteisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä palveluissaan, ja yritystä pidetään sateenkaarivähemmistöihin kuuluvia työntekijöitään kohtaan esimerkillisesti toimivana.

Huffington Post: Google ´Gay´, Get Rainbow Colored Search Boxes For Pride Month, Perfect Timing For DOMA´s Defeat
Sateenkaarilippu täytti 35 vuotta
Sateenkaarilippu
Google-hakupalvelu

1 kommenttia

Noita sateenkaari-lokeron tuonne Googlen hakuun tuovia sanoja on myös muitakin, kuten 'homosexual', 'bisexual', 'transsexual', ...

- - -

Yhdysvalloissa toimii HRC.org (Human Rights Campaign), joka arvioi maassa toimivien yritysten hlbt-tasa-arvo-myönteisyyttä http://www.hrc.org/corporate-equality-index/#.UcxdMPk8EVk
(Nokian pisteet ovat nousseet reippaasti tuossa arvioinnissa Stephen Elopin kaudella)

Google on HRC:n hopea-tason tukikumppani
http://www.hrc.org/the-hrc-story/corporate-partners/silver
Paria pykälää aktiivisempana, korkeimman platina-tason tukijana on mm. Microsoft
http://www.hrc.org/the-hrc-story/corporate-partners/platinum

Tämänviikkoisen Yhdysvaltain korkeimman oikeuden Kalifornia-päätöksen myötä Microsoftin koti-osavaltion Washingtonin tasa-arvoisen avioliiton lisäksi myös Googlen ja Applen kotiosavaltioon Kaliforniaan palasi jälleen tasa-arvoinen avioliitto. Kaikki nuo yhtiöt tukivat tasa-arvoisen avioliitonkin taannoisia kampanjoita osavaltioissaan. Bill Gates ja Steve Ballmer lahjoittivat kumpikin 100 000 dollaria kampanjaan ja yhtiö tarjosi yhteiskuntatyöohjelmansa kautta laitteita ja ohjelmistoja kampanjaan, sekä maksoi tuntiperusteisia palkkioita järjestötyöhön osallistuneille työntekijöilleen.
Windows 8:n lukitusnäytön yhtenä vakiotaustakuva--vaihtoehtona on varsin rainbow-värinen kuva http://www.webdesignhot.com/wp-content/uploads/2012/08/img102.png

Microsoft ja Google olivat lukuisten amerikkalaisyritysten joukossa tukemassa DOMA:n kumoamistakin - perusteluina se, että hlbt-ihmisten syrjiminen heikentäisi merkittävästi niiden mahdollisuuksia palkata hyviä työntekijöitä.

Kommenttia muokattu: 27.06.2013 klo 19:09